ag.gu Re: Barwniki spożywcze 12.03.08, 23:49 tortownia.pl/produkty.php?kid=6 skromniejszy wybór bywa w supermarketach.Na pewno widziałam w Bomi (bodajże Schwartau).Możesz też spróbować naturalnych,chyba że potrzebujesz niespotykanych kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
monmam Re: Barwniki spożywcze 12.03.08, 23:54 A jak zrobić np. zielony albo niebieski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Barwniki spożywcze IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.08, 00:00 zalezy do czego. do wytrawnych rzeczy np dobry jest szpinak. moze przyszpilimy watek o barwnikach, bo co pare dni ktos sie o nie pyta? dyskusji pamietam dziesiatki, tu i obok na gp w watkach o tortach z masa marshmallows Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: Barwniki spożywcze 13.03.08, 01:19 Przeważnie barwię lukier do pierników.Niebieskiego nie robiłam,ale bez sztucznego chyba się nie da (?)Zielony można kupić w buteleczce w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Barwniki spożywcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 11:09 ja kupiłam na allegro jest ich dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa do jaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 11:22 mam pytanie. czy barwniki mogą zastąpić barwniki do jaj? takie jak do pisanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: do jaj IP: *.pools.arcor-ip.net 04.08.08, 11:28 teoretycznie pisze na nich, ze sa "spozywcze", wiec chyba mozna. jesli nie jestes pewna, chyba lepiej zapytac konkretnego producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Barwniki spożywcze 04.08.08, 12:39 Zestawy pieciu kolorkow (zolty-czerwoy-zielony-niebieski-brazowy) widuje na allegro i sa chyba najtansze z dostepnych - kilkanascie zlotych. Nie wiem, jaka maja wydajnosc, a to istotne, jesli chcesz otrzymac intensywne barwy. Najintensywniejsze barwniki sa w zelu, podobno bywaja w Lidlu. Jesli kupujesz barwniki do czekolady, upewnij sie, ze beda rozpuszczalne w tluszczu. Jesli chcesz barwic ciasto, dowiedz sie, czy wytrzymaja wysoka temperature. Odpowiedz Link Zgłoś