Gość: nela IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 21:13 z czym podajecie gnocchi? mojemu mezowi znudzily sie juz chyba standardowo wykonywane przeze mnie sosy... Macie jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: sosy do gnocchi? IP: *.acn.pl 31.08.03, 22:04 W zasadzie do gnocchi nadaja sie te same sosy co do większości makaronów. Zatem szukaj pod kluchami:)))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: sosy do gnocchi? IP: *.dialup.tiscali.it 01.09.03, 10:23 Slusznie. Im prostszy sos, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: sosy do gnocchi? 01.09.03, 10:27 No i jeszcze do tego masla i szalwi bym starla troche parmezanu :) ojjjjjjjjj, zaczynam sie robic glodna.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voitek5 Re: sosy do gnocchi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 14:02 ja robię na bazie sera gorgonzola - pyszny ostro, gorzko ,słodki mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: sosy do gnocchi? IP: *.tele2.pl 01.09.03, 14:04 mnie najb smakuja polane maslem z szalwia i posypane parmezanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: sosy do gnocchi? IP: *.dialup.tiscali.it 01.09.03, 16:22 Sos z rubryki "Smak" dzisiejszego dziennika Canale 5, pochodzacy z jednej z lepszych restauracji wloskiej Apulii / i nie tylko /: na rozgrzana oliwe wrzucic zabek czosnku przekrojony na pol, dodac jeden listek laurowy, troche na wpol ugotowanych fasolek szparagowych / w calosci /, poddusic, dodac pomidory w kostke i kwiaty cukini pokrojone sposobem "julienne" / cieniutkie paski /. Do tak zrobionego sosu wrzucic ugotowane gnocchi, wymieszac / najlepiej metoda podrzucania na patelni /. Juz na talerzu skropic surowa oliwa extravergine, a na wierzch zetrzec troche czarnego trufla. Zdaje sobie sprawe, ze nie bedzie latwo zgromadzic wszystkie skladniki, ale kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sosy do gnocchi? IP: *.acn.pl 01.09.03, 21:23 .... tylko te trufle... M. Ps. cóz to za program? Bo mi satelita padła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: sosy do gnocchi? IP: *.dialup.tiscali.it 02.09.03, 10:09 Canale 5 dziennik o 13.00. Mniej wiecej okolo 13.20-13.25 jest rubryka "Gusto": jedno danie, cos jeszcze i jedno wino. Tempo ekspressowe, gdyz wszystko w ramach dziennika Tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: sosy do gnocchi? IP: *.proxy.aol.com 08.09.03, 06:48 A dlaczego "sosy"? Gnocchi to nie potrawa lecz dodatek, taki sam jak i ziemniaki, kasza, kluski kladzione, ryz, fasola, kus-kus, itd, itp. Dodaj do tego mieso i jarzyny i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: sosy do gnocchi? IP: *.dialup.tiscali.it 08.09.03, 09:57 Dodatek to jest w Polsce. We Wloszech jest to pierwsze danie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sosy do gnocchi? IP: *.acn.pl 08.09.03, 13:45 Powtorzę za Linn. Gnocchi to takie samo danie jak makaron ( we Włoszech); nie odatek a odrębne danie. M. Odpowiedz Link Zgłoś