merigold_triss 02.09.03, 13:25 jutro dostane pol krolika od przyjaciolki i prosze o -przepisy na cos dla kogos kto nigdy takiego zwierzaka nie jadl:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tangerines Re: krolik! IP: *.pop.e-wro.net.pl 02.09.03, 19:46 Przesyłam trochę przepisów, w zaznaczonym jest technika marynowania w maślance to bardzo ważne, królik będzie dużo lepszy i straci swój smrodek. Cokolwiek wybierzesz pamiętaj o maślance. Jak jest zamrożomy, to go rozmroź i też do maślanki. Czasami robi się go w marynacie do dziczyzny, może być ale maślanka lepsza. www.btsnet.com.pl/majkowscy/kuchnia/polska/m44.html www.kuchnia.com.pl/DiD/pasztety.html#krolik www.kuchnia.com.pl/DiD/dzikieinne.html - marynata www.dolekarza.republika.pl/KUCHNIA/KROLIK/krolik.html Pewnie jest też coś na www.kuchnia.3miasto.pl/ ale mi ta strona dziś nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tangerines Re: krolik! IP: *.pop.e-wro.net.pl 03.09.03, 18:02 Co zrobiłaś ze zwierza i jak smakowało?? Odpowiedz Link Zgłoś
merigold_triss Re: krolik! 04.09.03, 11:51 wrzucilam pol paskudnika do rondelka,zalalam woda wlozylam 2 cebule pokrojone w paski,3 marchewki w duzo kostke,1 pietruszka tez w kostke,listek,ziele,sol i pieprz.dusilam 1,5 godz.potem wlalam kubeczek smietany i wyparowalam wode.moj maz zjadl wszystko tak jak usiadl do stolu!!!!!!teraz zastanawiam sie nad ktoras z twoich propozycji bo za miesiac pierwsze urodziny mojego synka... Odpowiedz Link Zgłoś