alanta1 24.04.08, 22:13 Kupiłam dziś do zupy z diety kapuścianej, fajne warzywo. Do czego właściwie można go wykorzystać, poza zjedzeniem na surowo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Seler naciowy 25.04.08, 07:48 jako dodatek do sałatek... sałatka z selera naciowego: - seler pokrojony w plasteki 2-3 mm - dużo natki z pietruszki - papryka - oliwa, sól, pieprz... Odpowiedz Link Zgłoś
algaria Re: Seler naciowy 25.04.08, 08:43 jak pracowałam w barze kanapkowo sałatkowym to selera naciowego dodawałyśmy do sałatki z tuńczyka tuńczyk posiekana w melakserze cebula + seler naciowy też posiekany w melekaserze jak się nie ma melaksera to drobno posiekany. ryż pieprz majonez sól i już - całkiem niezała była aha i jeszcze dodawałyśmy go pokrojonego na zapałkę do sałtki hawajskiej: wędlina też na zapałkę ryż ananas kukurydza curry i majonez ale ta nie była za rewelacyjna. powiem wam anegtotkę : pracowałam pod warszawą i przyjeżdżały do nas 2 paniusie z Łodzi (min 3 razy w tyg) po pastę jajeczną Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Seler naciowy 28.04.08, 13:28 ostatnio używałam do gulaszu z przepisu Oliviera. Przepis mogę podać jak będą zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Seler naciowy 28.04.08, 22:12 O, dawaj, lubię gulasz, przyda się jakaś odmiana :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Seler naciowy 30.04.08, 10:12 alanta1 napisała: > O, dawaj, lubię gulasz, przyda się jakaś odmiana :) przepis wysłałam mailem na gazetowy - zrobiłam fotki, bo nie chciało mi się przepisywać :) Gulasz jest trochę nietypowy, wydaje mi sie, że nie jest to raczej potrawa "nautralna" - taka, która będzie każdemu smakowała. Ale warto spróbować, dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Seler naciowy 30.04.08, 11:04 Dziękuję pięknie <dyga> Ale mam dylemat, jak dać dzieciom taki gulasz "alkoholizowany" ? :) Co się dzieje z procentami w czasie gotowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Seler naciowy 30.04.08, 13:06 o ile wiem alkohol używany do gotowania odalkoholizowuje się. Powiem szczerze, że ja podałam bez oporów, ale z marnym skutkiem, bo moje dzieci nie jadają mieszanek ;) Rozumiem, że przepis jest czytelny? U mnie wyglądało ok, ale mogę wysłać Ci większy plik gdyby coś było nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Seler naciowy 30.04.08, 21:33 Ajk, robiłaś gulasz z tego przepisu ? Jeśli tak, to ile porcji Ci wyszło ? Sądząc po ilości składników to jest na kilka dni żarcie :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ajk10 Re: Seler naciowy 01.05.08, 10:21 SpacjaMiSięZepsuła:( robiłam zPołowyPorcjiWyszłyCzteryPosiłki.TylkoSosuByłoTrochęMAłoZOpisuWynika,ZePowinnoGoByćDużo.NAstępnymRAzemZrobięChybaCAłąPorcjęIZAmrożeCzęść Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Zrobiłam gulasz 08.05.08, 10:19 Wyszedł rewelacyjny :) W zasadzie zrobiłam go na oko, według własnego widzi-misię: podsmażyłam mięso, podlałam piwem, wrzuciłam pocięty seler i marchewkę, gdy wszystko się poddusiło zaklepałam mąką. Dodałam też curry, przez co sos zrobił się zielono-żółty :) Pychotka, seler nadał specyficzny smaczek i mocno sie rozgotował :) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Zrobiłam gulasz 08.05.08, 13:57 mój ojciec daje seler naciowy do zupy, razem z włoszczyzną...dziabie na plasterki lub nieduze kawałki... Odpowiedz Link Zgłoś
fizia-kulawa Re: Seler naciowy 28.04.08, 22:56 1. seler naciowy + melon + prażone migdały albo prażone orzechy włoskie + majonez + sok z cytryny - pychota, przepyszota 2. seler naciowy + melon + paluszki krabowe surimi + ogórek zielony + avokado + majonez + sok z cytryny - pychota Odpowiedz Link Zgłoś
mahoniowawiedzma tylko to przychodzi mi do głowy... 30.04.08, 17:35 ...do udekorowania krwawej mary:-) Odpowiedz Link Zgłoś