latulka 06.06.08, 17:45 Czy jeśli marynatę przygotuję z cytryny, oliwy, czosnku, imbiru i sosu sojowego to będzie zjadliwe czy raczej nie bardzo? I jakie zioła ewentualnie dodać? A może ktoś ma dobrą wypróbowaną marynatę do piersi kurczaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: marynata do drobiu - pytanie 06.06.08, 17:51 Bedzie zjadliwe :) Dla mnie rzadzi ostatnio ta marynata: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,76908271,76908271.html Mozesz uzyc pasty tamaryndowej, zaoszczedzisz sobie nieco czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
latulka Re: marynata do drobiu - pytanie 06.06.08, 18:15 Ten kurczak czeka w kolejce do zrobienia. Niestety nie mam połowy składników a jestem już na wsi gdzie szczytem rozpusty jest jogurt naturalny zott w sklepiku:)Jutro chciałabym piersi upiec na grillu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: marynata do drobiu - pytanie 06.06.08, 18:30 Kurczaka na grila mozesz rownie dobrze zamarynowac w maslance z nasionami kuminu, albo z platkami chili, lub wlasnie swiezymi ziolami. Nie wiem czy takie skladniki akurat masz, czy tylko te ktore wymienilas... Jak chcesz robic cytrynowy, to imho oliwa, czosnek, sol i swieze ziola starcza. A wege-terorrystami sie nie przejmuj. Polecam klikanie na kosz. Ja klikam, wystarczy, ze kliknie druga osoba i nachalny post nie na temat, zostanie pozamiatany. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: marynata do drobiu - pytanie 06.06.08, 17:56 Jesli chcesz dodac ziol do tej marynaty, to ja zrezygnowalabym z sosu sojowego i imbiru. Do oliwy i cytryny dodalabym swiezego tymianku lub bazylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: marynata do drobiu - pytanie IP: *.for.connect.net.au 06.06.08, 18:51 latulka napisała: > Czy jeśli marynatę przygotuję z cytryny, oliwy, czosnku, imbiru i sosu > sojowego to będzie zjadliwe czy raczej nie bardzo? I jakie zioła ewentualnie > dodać taka marynata to prawie standard (tylko uwazaj z oliwa- wg mnie w zestawieniu z sosem sojowym i imbirem dobrze wychodzi tylko jakas bardzo lagodna, extra vergine jest tu "za" mocna smakowo ) a do tej marynaty mozesz jeszcze dodac: troche chilli- najlepiej swieze, troche cukru lub miodu, a z ziol pasowalaby kolendra lub mieta i - jak juz dajesz sok z cytryny, to zetzyj tez troche skorki Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: marynata do drobiu - pytanie 09.06.08, 23:24 Moze by zjadliwe, ale bez ziół raczej. Moje ulubione marynaty do kurzych cycuszków to: jogurtowa (jogurt, curry, imvir, ostra papryka, czosnek) i musztardowa (olej, musztarda, miód, czosnek, kumin, ostra papryka) zamiast jogurtu super jest maślanka. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: marynata do drobiu - pytanie 10.06.08, 12:07 pyszna marynata - na pewno wyjdzie bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: marynata do drobiu - pytanie 10.06.08, 12:17 my wyprowalismy wszystko ale ten czosnek robimy normalnie sol,papryka,pieprz i bez olejow(bo piersi i tak nie robimy na grylu) przeciez maja swoj tluszcz a na grylu smakuje to najlepiej wiem nowa moda wlochy???? Odpowiedz Link Zgłoś