19.09.03, 12:31
Macie jakies pomysly co mozna wlozyc do kosza wiklinowego, zeby przetrwalo
pare godzin. Chcialabym zrobic jakas salatke, tylko nie wiem jaka, zeby sie
nie zepsula. A moze w ogole macie propozycje co mozna wziac na pic-nic?
dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: pic-nic IP: 217.17.46.* 19.09.03, 12:44
      Może grecka,w końcu co tam się może zepsuc. W mojej ulubinej knajpce jest
      jeszcze salatka z kurczakiem, i podsmażonym bekonem i serem pleśniowym. A baza
      ta sama - sałata, cebula ,pomidory i ogórki. Plus przepyszny sos vinegret z
      gorczycą (ja nie wiem jak oni go robią, może z musztardą)
      • ariel23 Re: pic-nic 19.09.03, 12:57
        Aniu, a co jest jeszcze w tej salatce z kurczakiem i bekonem? Jakie warzywa?

Gość portalu: Ania napisał(a):

> Może grecka,w końcu co tam się może zepsuc. W mojej ulubinej knajpce jest
        > jeszcze salatka z kurczakiem, i podsmażonym bekonem i serem pleśniowym. A
        baza
        > ta sama - sałata, cebula ,pomidory i ogórki. Plus przepyszny sos vinegret z
        > gorczycą (ja nie wiem jak oni go robią, może z musztardą)
        • ariel23 Re: pic-nic 19.09.03, 12:58
          Oj, przepraszam, nie doczytalam do konca, bo juz sobie wyobrazilam jaka jest
          pyszna :)

ariel23 napisała:

> Aniu, a co jest jeszcze w tej salatce z kurczakiem i bekonem? Jakie warzywa?
          >
          > Gość portalu: Ania napisał(a):
          >
          > > Może grecka,w końcu co tam się może zepsuc. W mojej ulubinej knajpce jest
          > > jeszcze salatka z kurczakiem, i podsmażonym bekonem i serem pleśniowym. A
          > baza
          > > ta sama - sałata, cebula ,pomidory i ogórki. Plus przepyszny sos vinegret
          > z
          > > gorczycą (ja nie wiem jak oni go robią, może z musztardą)
          • Gość: Ania salatki IP: 217.8.186.* 19.09.03, 14:24
            Ariel, to są dwie rózne salatki jedna z kurczakiem a druga z bekonem i
            plesniakiem, szczerze to ta druga jest moja faworytka ,oprócz greckiej. Hmmm
            chyba polecę sobie kupić, knajpkę mam w patio mojej pracy.
            i jeszcze mi się przypomniało , tylko nie wiem czy to moze być na picnik, robią
            pyszny sos czosnkowy, na bazie chyba śmietany, na zimno, plus do tego opiekane
            ziemniaki, albo warzywa w cieście.
            A , ale to już zupelnie nie na picnik, watróbka z malinami...
    • apolka Re: pic-nic 19.09.03, 13:04
      ważna rada: sos do sałatki zapakuj osobno (zwłaszcza winegret) i polej sałatkę
      tuż przed jedzeniem, inaczej warzywa, szczególnie surowe ogórki, sałata zielona
      itd. staną się miękkie, gorzkawe (sałata), zmienią kolor...
      A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka