Gość: zonaola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 15:44 Macie/znacie jakieś ciekawe przepisy na dipy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwookash Czosnkowy 25.06.08, 17:26 jeden z najprostszych (awaryjny, właściwie zawsze mam składniki) śmietana + czosnek granulowany + suszona natka pietruszki + sól śmiało zamieniaj suszone i granulowane na świeże, a śmietanę na gęsty jogurt Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Dipy 25.06.08, 17:28 gęsty jogurt, duzo czarnego pieprzu, papryka slodka, świeży czosnek. Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: Dipy 25.06.08, 21:24 Twarożek roztarty gładko ze śmietaną / jogurtem i solą. Doskonała baza. Dodaj przecier pomidorowy i paprykę w proszku. Albo furę pietruszki i cebuli. Albo suszone/świeże zioła. Albo co tam masz pod ręką. A mój ulubiony dip to zmiksowana włoszczyzna ( marchewka, piertuszka, seler), do tego cebula, sól, pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Dipy 25.06.08, 21:47 do jogurtu slodka i ostra papryka mielona, proszek curry. humus - zmiksowana ciecierzyca z oliwa, czosnkiem i ewent, tahini lub jak widzialam na forum suszonymi pomidorami. pasta z baklazana pieczonego. salsa z siekanych pomidorow, cebuli, ziol. zmiksowane awokado z jogurtem, odrobina majonezu, sokiem z cytryny. pasta z oliwek. pasta z pieczonej papryki (chocby ajvar). zmiksowana fasola z przyprawami (np. czerwona z kuminem i ostra papryka lub biala z czosnkiem i rozmarynem) Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Dipy 25.06.08, 22:06 i jeszcze: smietana 12 zmiksowana z serem plesniowym np. gorgonzola majonez czosnkowy (aioli) tzatziki Odpowiedz Link Zgłoś
gosionica słodko-kwaśny 26.06.08, 09:48 dżem brzoskwiniowy lub morelowy i pikantny keczup - wymieszane w proporcji 1:1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonaola Re: słodko-kwaśny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 14:52 Dzieki za przepisy i inspiracje. A w podziece taki przepis na dip: serek bieluch + kilka łyżek majonezu (ja dodaje kielecki) do tego zupa jarzynowa instant (kiedys była Knorra teraz juz tylko chyba z Winiar, powinna być bez makaronu:)+ duuuużo szczypiorku, mozna dodać odrobinę czosnku. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś