kaskahh 07.09.08, 15:54 moze ktos zna? moze ktos ma? jadlam u sasiadki, ale ona na urlopie a ja mam duzo pietruchy w skladuie byly jeszcze pomidorki, szczypiorek i kasza jakas.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coralin Re: salatka z natki pietruszki 07.09.08, 15:57 Tabuleh czyli bulgur (mozna zastąpić kuskusem), pomidory, szczypiorek lub cebula, mięta , sok z cytryny , oliwa i przede wszystkim duuużo posiekanej natki pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: salatka z natki pietruszki 07.09.08, 17:04 Zna i często jada :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,58327975,58327975.html?f=777&w=58327975&a=58327975 Zajrzyj jeszcze do wątku w GP pt Syria od kuchni z 2007, tam tabouleh od metra :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Natka ekstremalna 07.09.08, 21:49 Cos podobnego widzialam kiedys w bawarskim chyba programie kulinarnym - wiele swiezych ziol posiekanych, doprawionych jajkiem na twardo, oliwa i musztarda. W programie uzyto szczypiorku, natki, koperku, trybuli i paru innych; wg mojej praktyki przepis sprawdza sie rowniez w wersji zubozonej - natka i szczypiorek wystarcza. Trzeba je posiekac bardzo drobno (ja miksuje) i wymieszac z rowniez drobno posiekanym jajkiem gotowanym w ilosci na oko, doprawic musztarda, sola, pieprzem i oliwa. Osiaga sie w ten sposob cos w rodzaju swojskiego salsa verde, ktory jest znakomity i do gotowanych na parze warzyw, i do focacci, do grzanek, filetow z kurczaka, ryby i innych rzeczy w tym typie. Swietna rzecz, a do tego witaminowa bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Natka ekstremalna 10.09.08, 12:56 wiele swiezych ziol posiekanych to sa te ziola niestety na niekture nie znalazlam tlumaczenia borretsch -ogorecznik lekarski kerbel -po polsku? kresse -po polsku? pimpinelle -bledrzeniec pietruszka,szczypiorek i szczaw, a potem tak jak bene_gesserit napisala. Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: Natka ekstremalna 10.09.08, 13:10 Kerbel to trybulka,a Kresse rzeżucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Natka ekstremalna 11.09.08, 08:33 salsadura napisała: > Kerbel to trybulka,a Kresse rzeżucha. diekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiapysia Re: Natka ekstremalna IP: *.anonymizer.ccc.de 11.09.08, 12:51 dzięki za przepis, na pewno wykorzystam :)) Odpowiedz Link Zgłoś