Gość: al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:49 Czy pił ktoś kawę z kardamonem? Poczęstowano mnie taką kawą. Niektórym to smakowało - mnie nie. Brrr! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Annette Re: Kawa z dodatkiem IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 24.10.03, 12:19 Takie życie - jednym smakuje, innym nie. Mnie akurat też nie :-) Za to bardzo mi odpowiada kawa z cynamonem. A jak jeszze ma słodką, bitą śmietanę z wierzchu, to już w ogóle pełnia szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Kawa z dodatkiem 24.10.03, 12:21 Ojej, a ja uwielbiam kawe z kardamonem... I to nie mielonym, a z wrzuconymi do dzbanka rozgniecionymi w mozdzierzu ziarenkami, wtedy jest duzo bardziej aromatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandelion Re: Kawa z dodatkiem IP: 149.156.49.* 24.10.03, 12:38 godna uwagi jest tez kawa z orzechami wloskimi (sic!) - kroi sie kilka orzeszkow i zalewa swiezutka kawka. Pychotka, ale uwaga - nadaja sie do tego jedynie orzechy wloskie, inne dziwnie twardieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kawa z dodatkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 12:39 no tak...ja lubie kawe tylko i wylacznie z mlekiem. Podobnie jak herbate lubie zwykla z cytryna. Ew. truskawowa lub inna owocowa ale tylko Dilmah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Kawa z dodatkiem IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 24.10.03, 13:51 Jeżeli z dodatkami to tylko lody i bita śmietana z czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: Kawa z dodatkiem 24.10.03, 21:59 Z rodzynkami!Z cynamonem!Z wanilia!I troche mniej stylowo-z przyprawa do piernikow.Pycha... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Kawa z dodatkiem IP: *.dialup.tiscali.it 25.10.03, 10:41 Z likierem jajecznym / ajerkoniak, wloski "Zabov" /. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Kawa z dodatkiem 25.10.03, 14:19 Z baileysem ! Jak go mam ,a jak nie mam to kawa davidof (brazowa,rozpuszczalna) z mleczkiem po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
anguilla Re: Kawa z dodatkiem 25.10.03, 17:08 Ja tez lubię z likierem amaretto..... a już myslałam, że tylko ja tak pijam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Kawa z dodatkiem 25.10.03, 16:33 lubię kawę na prawie wszelkie możliwe sposoby. Najbardizej jednak espresso bez dodatków. A z udziwnionych: - ze spienionym mlekiem skondensowanym, posypaną cynamonem, - z wódką (rumem albo whiski) i jajkiem ubitym z cukrem, - z przyprawami (wanilia, kardamon, cynamon), - z syropami smakowymi (ostatnio dość modne w kawiarniach) - z bitą śmietaną Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Kawa z dodatkiem 26.10.03, 22:23 do kawy daje szczypte pieprzu prawdziwego czarnego ale najbardziej lubie dobrze UTARTY kogel-mogel (słodki!!!) wlany na goraca kawe Po prostu pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effka454 Re: Kawa z dodatkiem IP: *.eltur.com.pl 27.10.03, 11:05 Kwestia gustu ;) Mnie nawet smakuje, zwykle pijam z ekspresu z mlekiem. A w niedzielę serwuję sobie i małżonkowi: ekspresso z Amaretto z bitą śmietaną posypaną czekoladą :))) Odpowiedz Link Zgłoś