ayme 08.11.03, 17:48 kiedys jadlam takie ciasto z serem bardzo smaczne czy ktos zna przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saiss Re: chatki 08.11.03, 20:19 Jesli chodzi o "psia bude", lu tez inna nazwe - "domek", takie ciato-a ciastka z herbatnikow i serka, to byl watek niedawno, sama sie dopisywalam ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: chatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 22:09 Pewnie chodzi Ci o "chatkę puchatka". Herbatniki i ser plus oczywiście dodatki smakowe .Pysznościowe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivana Re: chatki IP: *.ppp.get2net.dk 08.11.03, 23:12 prosze napiszcie jeszcze raz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: chatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 23:37 Podaję przepis. 1 margaryna albo masło(stopione i ostudzone)2 jajka(białka ubić i dodać na końcu),1/2 kg.zmielonego twarogu, 1szklanka cukru pudru,32 herbatniki (3 paczki+2 szt.), 2 łyżki kakao, bakalie, trochę dobrego alkoholu ..zoltka, cukier,tłuszcz zmiksować, dodać twaróg i pianę z białek. wymieszać i podzielić na pół. do jednej części dodać bakalie a do drugiej kakao i alkohol. Herbatniki ułożyć na papierze do pieczenia (7 szt. ułożyć w pionie jeden pod drugim) resztę ułożyć wzdłóż nich szerszym bokiem (prostopadle) do samego dołu.. Spód smarować czarną masą, wyłożyć na nią kolejnych 7 herbatników, następnie położyć białą masę następnie położyć białą masę i wszystko złożyć w chatkę. Polać polewą i posypać kokosem... mam nadzieję ze napisałam do dość zrozumiale, bo nie umiałam inaczej opisać rysunku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivana Re: chatki IP: *.ppp.get2net.dk 08.11.03, 23:54 dziekuje bardzo zrozumialam wszystko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiowo Re: chatki 09.11.03, 01:00 nie dodaje ani masla ani margaryny taniej chudziej smaczniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Moj przepis na "psia bude" 09.11.03, 21:00 Jak dla mnie, to nie zaden "domek", tylko PSIA BUDA.Przepis idealny na chlodniejsze dni: potrzebne: 4xherbatniki(alberty, Petit beure, szkolne itp.), tzn 4 paczki; 3/4 paczki masla; 2 zoltka; 3 serki homo; 3/4 szkl. cukru pudru; 3 lyzeczki kakao. Maslo utrzec z cukrem do puszestosci, dodac zoltka, serki i wymieszac[mozna dodac bakalie].Do 1/3 masy dodac kakao.Ukladac, jak w poprzednim przepisie; (H H H H H H H H H H H H H H H t u m a s a, na to jeszcze jedna warstwa, zlozyc w trojkaty , ew.polac polewa, a tuz przed zjedzeniem skropic mlekiem.Smacznego! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś