ainer1 14.11.03, 11:32 Witam! znalazlam sporo przepisow na saqm sernik - dziekuje, ale nadal nei wiem jak zrobic spod i polewe - marzy mi sie czekoladowa... Renia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rita Re: spód i góra do sernika IP: *.zep.com.pl 14.11.03, 12:17 Ja robię pyszny sernik z brzoskwiniami. Możesz skorzystać z ciasta z tego przepisu: Ciasto: -3 szkl mąki -30 dag margaryny -5 zółtek -3 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -aromat śmietankowy szybko zagnieść. 3/4 coasta wyłożyć na blaszkę, 1/4 zamrozić. Masa serowa: -60 dag sera trzykrotnie mielonego -1/2 kostki miekkiego masła -0,5 szkl cukru -torebka budyniu waniliowego lub śmietankowego -2 jajka wymieszać skladniki. wyłożyć masę na ciasto, ułożyć pokrojone brzoskwinie (1 puszka). na owoce wyłożyc pianę z 5 białek ubitą z 3/4 szkl cukru. na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Smacznego!!! Robiłam go właśnie 2 dni temu i zniknął tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: spód i góra do sernika 14.11.03, 16:17 uhm.. brzmi pycha, a moze ktos iwe jak czekolade zrobic - tzn polewe? Odpowiedz Link Zgłoś
guadalahara Re: spód i góra do sernika 14.11.03, 21:59 kupujesz tabliczkę czekolady - łamiesz na kawałki, dodajesz łyzkę masła i rozpuszczasz. Jak przestygnie - polewasz ciasto. Najłatwiej i najsmaczniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: spód i góra do sernika IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.11.03, 20:47 wspaniała polewa 1/2 masła roślinnego ,1 jajko, 3 łyżki cukru ,3 łyżki kakao Wedla. masło rozpuścić jajo cukier i kakao zmiksować dodać gorące masło i jeszcze ok 2 min miksować. Właśnie polałam nią sernik czekam aż zastygnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktys Re: spód i góra do sernika IP: *.piasta.pl 16.11.03, 10:38 guadalahara ma rację. Najlepsza polewa jest z prawdziwej czekolady.Robię tak od lat jest najsmaczniejsza. Tabliczka gorzkiej czekolady i kilka łyżek mleka rozpuścić i na ciasto. Palce lizać Odpowiedz Link Zgłoś