kiwi1 Re: co planujecie na jutro na obiad 26.11.03, 20:57 Jutro bedzie "Wielkie Zarcie" z okazji Swieta Dziekczynienia. 8kg indyk z nadziewka, brusznicami, slodkimi ziemniakami i zupa z dyni. Happy Thanksgiving dla tych wszystkich mieszkajacych w USA i poza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: co planujecie na jutro na obiad IP: *.range217-44.btcentralplus.com 26.11.03, 22:40 Resztki z dzis, ale jakie resztki :) Penne w sosie smietanowo-tunczykowym Salatka "grecka" a raczej wariacja na temat Fasolka i marchewka z maselkiem Salatka owocowa z bita smietana (a w moim przypadku raczej smietana z salatka) Ciasto herbaciane Ledwo sie ruszam z przejedzenia, ale juz z sympatia mysle o jutrzejszm obiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: co planujecie na jutro na obiad 26.11.03, 22:41 Też z sympatią myślę o jutrzejszym obiedzie - planuję wizytę u rodziców:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuziaczek Re: do MNIAM n/t IP: 195.217.253.* 27.11.03, 10:36 zaciekawil mnie penne w sosie smietanowo-tunczykowym..czy mmoglabym liczyc na przepis, o ile to nie jest tajemnica... bede wdzieczna! mniamusnie pozdrawiam zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: do MNIAM n/t IP: *.range217-42.btcentralplus.com 27.11.03, 17:18 Tajemnica nie jest ale wszystko na oko. Sosik jak do beszamela, tylko zamiast mleka - smietana, albo pol na pol wymieszac jedno z drugim. No i chlup do tego tunczyk z puszki, sol pieprz, moze byc troche soku z cytryny i gotowe. Fajnie wyglada z penne, ale jest w Polsce taki makaron jajeczny (chyba goliard ale glowy nie dam) i z nim smakuje wyjatkowo pysznie. Aha! Warto wyprobowac opcje ze szpinakiem; ja klade lyzke lub dwie prosto na makaron, i na to wyzej wspomniany sos. Mozna sie tez pokusic o parmezan :) Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebeka Re: co planujecie na jutro na obiad IP: *.cps.pl 26.11.03, 22:47 Jutro robię albo śledzia w śmietanie z ziemniakami z wody lub szaszłyki z kurczaka, albo zpolędwiczek wołowych z ryżem wypiekanym z jajkiem, surówka z czegoś, co nainie mi się rano na targu. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: co planujecie na jutro na obiad 27.11.03, 08:13 Pomidorowa (na bazie soku pomidorowego) z makaronem, sznycelki z piersi kurczaka, mieszanka warzyw (z mrożonki Hortexu sałatka VIP)duszona na masełku, ogórek kiszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: co planujecie na jutro na obiad IP: *.zep.com.pl 27.11.03, 08:39 Ja dziś mam na obiadek kurczaczka a la KFC, frytki i suróweczkę z białej kapustki. Juz nie mogę się doczekać tego obiadku. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: co planujecie na jutro na obiad 27.11.03, 09:10 Nie chcę nikomu przykrości robić, ale który to wątek z cyklu "Co dziś zjadłem na obiad/ co zjem jutro / co zjadłem wczoraj / co zjem w niedzielę"? ;-) Jutro wypada w piątek, a w piątki na obiad jem kanapki i owoce, bo na nic innego nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś