kro.meczka 27.11.03, 23:13 niewazne indyk, kura, kaczka, przepiorka, ges byle wygladal tak slicznie jak ten...?? vercia.batcave.net/kurak.jpg jak to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kro.meczka wyprobowalam link i nie wiem dlaczego 27.11.03, 23:23 ale dopiero po skasowaniu przed vercia.batcave.net/kurak.jpg i enter otwiera sie zdjecie wiec ponawiam pytanie jak zrobic kuraka zeby wygladal jak na tej fotce? Odpowiedz Link Zgłoś
kro.meczka Re: wyprobowalam link i nie wiem dlaczego 27.11.03, 23:25 kro.meczka napisała: > ale dopiero po skasowaniu przed "http : \\" vercia.batcave.net/kurak.jpg > i enter otwiera sie zdjecie > wiec ponawiam pytanie jak zrobic kuraka zeby wygladal jak na tej fotce? za chwile wyrzuca mnie za spam ale nie wiedzialam ze h.t.t.p:// znika za kazdym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: wyprobowalam link i nie wiem dlaczego IP: 217.11.133.* 28.11.03, 10:06 zdjęcia nie da się zobaczyć, opowiedz własnymi słowami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: wyprobowalam link i nie wiem dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 10:08 kurczaka dobrze jest posmarowac musztarda, skorka wtedy jest brazowa i chrupiaca;-) I wczesniej trzymam go dobe w marybacie z oliwy z oliwek, octu winnego, czosnku, majeranku (lub rozmarynu). Odpowiedz Link Zgłoś
kro.meczka Bruno on wyglada tak... 28.11.03, 10:42 brazowiutki ale nie przypalony blyszczaca skorka jakby pokryta cienka warsta karmelu lub 5 warstwami lakieru i jeszcze podejrzewam ze soczysty i dobrze upieczony jest :( ps: juz wiem dlaczego nie chcialo pokazac(przeczytalam tekst ktory sie wyswietlal) z powodu ze to darmowy serw to nie zgadzaja sie by linki prowadzily do samych zdj bo wtedy nie moge dokleic baneru reklamowego :( wiec wkleilam zdj na pusta strone i mam nadzieje ze sie szybko bedzie ladowac mimo tego wstretnego baneru vercia.batcave.net/kurak.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Bruno on wyglada tak... IP: 217.11.133.* 28.11.03, 10:52 to pewnie taki dinks mojej babci - jak zwierzę było prawie gotowe, to zdejmowała pokrywkę z brytwanki i skórka się rumieniła na złoto. W dodatku można czymś chyba posmarować - może wodą z cukrem? Ale to chyba zmieniłoby smak. Dobrze Ci radzę, nie przejmuj się reklamowymi fotkami, bo robi je cała armia specjalistów w zakłamywaniu rzeczywistości. Np taka apetyczna kawa, powoli lejąca się do filiżanki to brązowy glut z żelatyną, rumiane ciasteczka powlekane są farbkami itd. Pewnie i ten kurczak miał niezły makijaż i kto wie, może rzeczywiście pociągnęli go lakierem do parkietów? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Bruno on wyglada tak... 28.11.03, 12:31 Bruno ma rację, taki pieczony drób na zdjęciach reklamowych wcale nie jest pieczony, bo taki niekorzystnie wypada na fotografii. Kurczak jest na pewno surowy, pociągnięty jakimś lakierem. Może i do parkietów :)) Zaręczam Ci, że żadna z super apetycznych rzeczy ze zdjęć reklamowych nie nadaje się do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: Ladny kolor kurczaka osiagniesz IP: *.telia.com 28.11.03, 12:39 rostapiajac maslo z miodem (lyzeczka wystarczy)i smarujac pedzelkiem,podczas pieczenia/grilowania bez obawy,nie bedzie smakowalo na slodko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Ladny kolor kurczaka osiagniesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 09:06 Możesz posmarować gotowym sosem czosnkowym z miodem/ taki w słoiczku/ - ale już upieczonego i pilnować bo może zbyt mocno się przypiec. Oczywiście jak lubisz trochę słodkawego. Ładnie pachnie i jest taki lakierowany. Odpowiedz Link Zgłoś