Dodaj do ulubionych

jak zrobic kuraka

27.11.03, 23:13
niewazne indyk, kura, kaczka, przepiorka, ges

byle wygladal tak slicznie jak ten...??

vercia.batcave.net/kurak.jpg
jak to zrobic?
Obserwuj wątek
    • kro.meczka wyprobowalam link i nie wiem dlaczego 27.11.03, 23:23
      ale dopiero po skasowaniu przed vercia.batcave.net/kurak.jpg
      i enter otwiera sie zdjecie
      wiec ponawiam pytanie jak zrobic kuraka zeby wygladal jak na tej fotce?
      • kro.meczka Re: wyprobowalam link i nie wiem dlaczego 27.11.03, 23:25
        kro.meczka napisała:

> ale dopiero po skasowaniu przed "http : \\" vercia.batcave.net/kurak.jpg
        > i enter otwiera sie zdjecie
        > wiec ponawiam pytanie jak zrobic kuraka zeby wygladal jak na tej fotce?

za chwile wyrzuca mnie za spam ale nie wiedzialam ze h.t.t.p:// znika za kazdym
        razem
        • Gość: bruno Re: wyprobowalam link i nie wiem dlaczego IP: 217.11.133.* 28.11.03, 10:06
          zdjęcia nie da się zobaczyć, opowiedz własnymi słowami :)
          • Gość: kaska Re: wyprobowalam link i nie wiem dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 10:08
            kurczaka dobrze jest posmarowac musztarda, skorka wtedy jest brazowa i
            chrupiaca;-) I wczesniej trzymam go dobe w marybacie z oliwy z oliwek, octu
            winnego, czosnku, majeranku (lub rozmarynu).
          • kro.meczka Bruno on wyglada tak... 28.11.03, 10:42
            brazowiutki ale nie przypalony
            blyszczaca skorka jakby pokryta cienka warsta karmelu lub 5 warstwami lakieru
            i jeszcze podejrzewam ze soczysty i dobrze upieczony jest :(

ps: juz wiem dlaczego nie chcialo pokazac(przeczytalam tekst ktory sie wyswietlal)
            z powodu ze to darmowy serw to nie zgadzaja sie by linki prowadzily do samych zdj
            bo wtedy nie moge dokleic baneru reklamowego :(

wiec wkleilam zdj na pusta strone i mam nadzieje ze sie szybko bedzie ladowac
            mimo tego wstretnego baneru

vercia.batcave.net/kurak.html
            • Gość: bruno Re: Bruno on wyglada tak... IP: 217.11.133.* 28.11.03, 10:52
              to pewnie taki dinks mojej babci - jak zwierzę było prawie gotowe, to
              zdejmowała pokrywkę z brytwanki i skórka się rumieniła na złoto. W dodatku
              można czymś chyba posmarować - może wodą z cukrem? Ale to chyba zmieniłoby
              smak. Dobrze Ci radzę, nie przejmuj się reklamowymi fotkami, bo robi je cała
              armia specjalistów w zakłamywaniu rzeczywistości. Np taka apetyczna kawa,
              powoli lejąca się do filiżanki to brązowy glut z żelatyną, rumiane ciasteczka
              powlekane są farbkami itd. Pewnie i ten kurczak miał niezły makijaż i kto wie,
              może rzeczywiście pociągnęli go lakierem do parkietów?
              • default Re: Bruno on wyglada tak... 28.11.03, 12:31
                Bruno ma rację, taki pieczony drób na zdjęciach reklamowych wcale nie jest
                pieczony, bo taki niekorzystnie wypada na fotografii. Kurczak jest na pewno
                surowy, pociągnięty jakimś lakierem. Może i do parkietów :))
                Zaręczam Ci, że żadna z super apetycznych rzeczy ze zdjęć reklamowych nie
                nadaje się do spożycia.
                • Gość: Tess Re: Ladny kolor kurczaka osiagniesz IP: *.telia.com 28.11.03, 12:39
                  rostapiajac maslo z miodem (lyzeczka wystarczy)i smarujac
                  pedzelkiem,podczas pieczenia/grilowania

bez obawy,nie bedzie smakowalo na slodko
                  • Gość: wini3 Re: Ladny kolor kurczaka osiagniesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 09:06
                    Możesz posmarować gotowym sosem czosnkowym z miodem/ taki w słoiczku/ - ale już
                    upieczonego i pilnować bo może zbyt mocno się przypiec. Oczywiście jak lubisz
                    trochę słodkawego. Ładnie pachnie i jest taki lakierowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka