aankaa 26.12.03, 00:28 czy ktoś może mi pomóc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: zupa/krem ze szparagów IP: *.proxy.aol.com 26.12.03, 00:49 www.kuchnia.3miasto.pl/723.htm Bóg stworzył mnie bo wie, że nie radzisz sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: zupa/krem ze szparagów IP: *.we.client2.attbi.com 26.12.03, 16:17 szparagi oczyscic, ugotowac ale "szyszki" wyjac wczesniej, zanim sie rozgotuja - maja byc tylko miekkie. Pozniej lodygi szparagow z rosolem ( raczej nie z woda z gotowania - ma goryczke!) wkladam do blendera, sol, pieprz ( bialy!), troche cytryny i troche smietany - wszystko wymieszane nadaje sie do natychmiastowego podania, mozna troche podgrzac ale raczej nie gotowac. Nalac zupe do miseczek ( lub na glebokie talerze jesli ktos takie ma), na srodek znowu troche smietany - mozna " wyzygzakowac" slicznie przez caly talerz wykalaczka , udekorowac " szyszkami " - podac grzanki i ja podaje rowniez Tabasco. Do samej zupy mozna dodac troche sherry . Odpowiedz Link Zgłoś