Gość: ola IP: 62.233.139.* 05.01.04, 16:27 pytalam na forum Kobieta, ale nikt mi nie doradzil... moze tutaj mi pomozecie.. co ugotowac na romantyczną kolacje, na taką pierwsza romantyczna kolacje...:) Nie mam koncepcji zupelnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tess Re: romantyczna kolacja IP: *.telia.com 05.01.04, 16:35 cos lekkiego aby brzusiow nieobciazyc, medaljony z poledwicy z jakims sosem z dodatkiem afodyzjakow np: sparis jako dodatek do dania, cynamon,kardamon ma byc uzyte w deserze,,,, stol "slodziudko" nakryty z romantycznym bukiecikiem i swiecami oczywiscie ach,,,,jeszcze cicho saczaca sie muzyka przyjemna dla ucha,,,,, powodzenia,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: romantyczna kolacja IP: 62.233.139.* 05.01.04, 16:38 brzmi fantastycznie, tylko ja kompletnie nie umiem gotowac:)... A musze koniecznie dobrze wypasc, jestem w stanie ugotowac cos sama jak najbardziej, ale moze by jakies szczególy, jakis przepis... błagam pomózcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: romantyczna kolacja IP: 62.233.139.* 05.01.04, 16:38 brzmi fantastycznie, tylko ja kompletnie nie umiem gotowac:(... A musze koniecznie dobrze wypasc, jestem w stanie ugotowac cos sama jak najbardziej, ale moze by jakies szczególy, jakis przepis... błagam pomózcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: romantyczna kolacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:39 zeby bylo romantycznie musi byc bez stresu odpada wiec wszystko co ma duzo sosu ,co sie latwo przypala albo trzeba stac non-stop przy kuchni zadne ekstrawagancje , bo moze byc wpadka proponuje na przystawke salatke caprese=pomidory,mozzarela,bazylia,oliwa sol i pieprz do smaku , moze byc wczesniej zrobiona potem zupa-krem np. brokulowa z paskiem wedzonego lososia juz na talerzu potem nalesniki zapiekane =co w srodku to juz Twoja glowa wszystko robi sie wczesniej, kuchnia umyta i posprzatana , to tez jest wazne dla dobrego nastroju wino i desery ---------sama wybierz i........... powodzenia!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: romantyczna kolacja IP: 62.233.139.* 05.01.04, 16:42 z deserami sobie poradze, gorzej danie główne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: romantyczna kolacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:44 zajrzyj na www.restaurants.pl www.mniammniam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: romantyczna kolacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 18:27 risotto, z jakims dodatkiem miesnym (na sylwestra kameralnego zrobilem poledwice w sosie serowo-czekoladowym). Spokojne i w miare szybkie. Nie maoze sie nie udac Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: romantyczna kolacja 05.01.04, 18:40 Juz kiedyś pisałam, że moim największym wyczynem kulinarnym było zrobienie pełnego obiadu, z przystawkami, serami, deserami i cała masą innych rzeczy między nimi, bez spróbowania. Byłam tak zaaferowana, że nie pamiętałam o tym:) W normalnych warunkach próbuje i to często. Za każdym razem łyżkę czy widelec wrzucam do zlewu (nawet gdy gotuję tylko dla siebie - zboczenie jakieś?). Szuflada błyskawicznie robi się pusta:) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Korekta 05.01.04, 18:43 To, co napisałam wyżej, miało być wpisane w wątku o próbowaniu potraw! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Korekta 05.01.04, 20:08 ale narzeczony pewnie by nie odmówił pełnowymiarowego obiadu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecka Re: to było chyba specjalnie dla mnie IP: 62.121.73.* 05.01.04, 21:25 Potem pozbierałam informacje i już wiem, co się stało; wcześniej - domyśliłam się, że coś się nie zgadza. Ale zestawienie tych wszystkich sugestii o szybkich befsztykach, romantycznych nastrojach, o tym, żeby brzuszków nie obciążać z Twoim tekstem o obiedzie pełnowymiarowym z serami, deserami i widelcami, co aż furczą jak lecą do zlewu w towarzystwie łyżek, a szuflada pusta! - doprowadziło mnie do takiego ataku śmiechu i radości, że trudno opisać. Lepiej się poczułam, ta Twoja pomyłka - to był prezent dla mnie od jakiejś siły wyższej, która pokierowała Twoją ręką. Pozdrawiam serdecznie bardzo, Hanka Odpowiedz Link Zgłoś