Dodaj do ulubionych

pediatra w Gdańsku

11.06.07, 19:39
Cześć dziewczyny,
chciałam się Was poradzić, gdzie w Gdańsku jest przychodnia, do której można
zapisać swoje dziecko, nie wiem czy to się zapisuje do pediatry, czy wybiera
lekarza rodzinnego, czy jak, i czy jest to obowiązkowe, żeby zarejestrować
dziecko? Proszę Was o rady.
W mojej przychodni się pytałam i tam nie mają pediatry, więc dla dziecka bedę
musiała znaleźć inną przychodnię. Może polecicie coś. Najlepiej w obrębie
Gdańska. Czy takie zarejestrowanie dziecka jest obowiązkowe? A jeśli by się
zdecydowało tylko na prywatne wizyty, to też trzeba gdzies rejestrować dziecko?
Obserwuj wątek
    • brogla Re: pediatra w Gdańsku 12.06.07, 22:58
      Dla dziecka wybierasz pediatrę i chyba pielęgniarkęśrodowiskową. Ja bym Ci
      polecała zapisać dziecko do przychodni i w odwrocie mieć prywatnego pediatrę.
      Jak zapiszesz dzicko do przychodni to wszystkie szczepienia obowiązkowe masz za
      darmo, płacisz tylko za dodatkowe, ja tylko dlatego tak zapisałam ,bo jak chore
      to i tak jeżdze do dra Folwarskiego. Przyjmuje na Niedźwiedniku. Zresztą u nas
      są tacy sobie pediatrzy ,a ta doktór do której należymy na mało godzin i
      przewaznie jej nie ma jak akurat sie coś dzieje. Plus taki ,że do przychodni
      zawsze mozesz podejść i ktoś Ci dziecko przyjmie, praktyki prywatne są czasami w
      określonych godzinach , no i na telefon. No i tutaj nie jestem pewna ,ale jak
      masz pediatręw przychodni to wypisze Ci wszelkie skierowania do lekarzy i na
      badania, za które nie trzeba płacic, a prywatny lekarz raczej nie ma podpisanej
      umaowy z NFZ i nie ma takiej możliwości. Co do tego nie jestem pewna, ale wydaje
      mi się ,ze tak jest.
      • laura771 Re: pediatra w Gdańsku 13.06.07, 12:15
        No to tak zrobię, że zapiszę do przychodni jak radzisz, tylko gdzie w Gdańsku są
        takie przychodnie?
    • majora1 Re: pediatra w Gdańsku 13.06.07, 13:35
      w gdańsku jest bardzo dużo przychodni z poradnią pediatryczną, w zasadzie w
      każdej dzielnicy, więc może warto poszukać w poblizu miejsca zamieszkania-
      dojazdy mogą okazać się kłopotem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka