IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.14, 13:59
Witam was . Moi drodzy potrzebuje noclegu między pitesti a bukaresztem gdzieś na A1 do bułgari jade juz szósty raz ale zawsze przez serbie ale to juz jest zenujace te kolejki na granicach a przez rumunie jest droga ciekawa (chyba) i chce jechać własnie tam jakis link albo coś Dzięki Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wtopek Re: nocleg 02.03.14, 19:59
      przy autostradzie raczej kiepsko będzie z noclegiem

mogę polecić motel Hans, parę km za Ramnicu Valcea, czyli jeszcze przed Pitesti, nic nadzwyczajnego, ale czysto, niedrogo i można nieźle zjeść

jednak biorąc pod uwagę to, że w zeszłym oddano ostatni odcinek autostrady do Burgas, radziłbym jednaj trasę przez Sernię, a korków na granicy można uniknąć po prostu nie jadąc w piątek/sobotę
    • trypel Re: nocleg 03.03.14, 08:44
      miedzy Pitesti a Bukaresztem masz przy autostradzie co najmniej 2 motele a chyba 3.
      Ale jak sie zastanowić to dziwne miejsce na nocleg.
      Wybrałbym albo wczesniej - gdzie w górach koło Curtea po przejezdzie Tranfogaraską albo już w Bułgarii. Pamiętaj że z Pitesti do Ruse masz tylko 2 h. I już w Bułgarii.
      • Gość: aronw Re: nocleg IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.14, 15:19
        moze masz i racje ale ja koło pitesti będe miał za sobą około 20 godzin jazdy i to jest wporzadku bo do celu mi zostanie około 8
        • trypel Re: nocleg 03.03.14, 15:36
          To gdzie Ty jeszcze 6 h chcesz przez Bułgarię jechac?
          do tureckiej granicy masz 7h z Pitesti i 5 z granicy :)

ale zupełnie poważnie - lepiej stanąć przed Pitesti w ładnym miejscu, tak żeby rano miec przyjemność z noclegu, sniadania, widoku itd
          Na autostradzie to tylko jak musisz. Ja spałem tutaj: www.popasuliancului.ro/cazare/
          • Gość: aronw Re: nocleg IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.14, 16:57
            Do czernomorca z pitesti jest jeszcze 430 km no nie przefrune jakies przerwy
            • Gość: aronw Re: nocleg IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.14, 17:03
              A jadąc przez warnę 515 km to ile pojadę
              • des4 Re: nocleg 03.03.14, 20:49
                tylko po co się katować przejazdem przez Rumunię, skoro jest już otwarty odcinek autostrady do Burgas?

sam kiedyś byłem zwolennikiem przejazdu przez Rumunię, ale w tej chwili to jest jakaś masakra

no chyba, że chce się zwiedzać po drodze, ale ty piszesz o tranzycie
              • trypel Re: nocleg 04.03.14, 08:01
                6 h tak jak pokazuje google.
                Na kawałku od Ruse do Varny masz spokój, dobrą drogę i ostatni kawałek po autostradzie. Z reguły wyjdzie szybciej niż pokazuje mapa, ale stracisz to w sezonie miedzy Białą a Pomorie. Wyjdzie na te 6 -6,5 h

ale zgadzam sie z Desem - jadąc w okolice Burgas lepiej jechac autostradA od Sofii.
                Jak nie chcesz pakować sie w Serbię i zobaczyć trochę Rumunii to sprawdź wariant Oradea-Timosoara i w dół na Calafat-Vidin a potem na Sofię i już autostradą. Tam jest mniejszy ruch, omijasz przedzieranie sie wybrzeżem w sezonie i zwiedzasz Rumunię. No i nie wyjezdzasz z UE. Bedzie może szybciej niż przez Bukareszt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka