13.04.14, 16:26
Beda na wakacjach w Słonecznym Brzegu planuje odwiedzic Sozopol ktorego nie zaliczylem za pierwszym razem bedac pod wrazeniem i urokiem Neseberu.
Jak tam najlepiej sie udac Waszym zdaniem bo sa roznie opcje (np wycieczka statkiem, wycieczka autokarowa, wypozyczenie samochodu oraz ewentualny dojazd autobusem we wlasnym zakresie).
Do Neseberu bez problemu mozna za symboliczna oplate dojechac autobusem liniowym, a jak jest w pryzpadku Sozopolu?
Obserwuj wątek
    • Gość: FanBG Re: Sozopol IP: *.centertel.pl 14.04.14, 09:21
      statkiem bywa rożnie, najczęściej pływają łupiny i nie każdy żołądek to trawi

najlepiej TAXI ... i można umówić się w większości przypadków w dwie strony
    • Gość: e.w Re: Sozopol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.04.14, 10:22
      fanBG chyba wlasciciel Taxi. Jest swietny Wodolot duza atrakcja ale droga ok.80 lewa od osoby w jedna strone Autobusem do Burgas a potem do Sozopola ok11 lewa osoba w jedna strone
      • trypel Re: Sozopol 14.04.14, 11:06
        to ja też jestem widać właścicielem taxi bo taka opcja też wg mnie jest najlepsza.
        Zwłaszcza jak sie trafi na fajnego kierowcę - i knajpę dobrą po drodze poleci, i przerw zrobi parę, a to w Burgas a to może za niewielką dopłatą aż do Ropotamo dojechać. A cena do ustalenia. Im sie też badziej opłaca mieć cały dzień zajęty.
      • Gość: FanBG Re: Sozopol IP: *.centertel.pl 14.04.14, 18:10
        TAXI jest wygodne, z wynajęciem auta jest różnie. Wychodzi podobnie.

Zaiwaniać autobusem, czemu nie. Pamiętaj tylko, że jeśli chcesz by Ci otwarto drzwi na przystanku na żądanie, należy krzyczeć "roztwierajtie wrota" :D

Ropotamo nie jest złe. Jakieś 8 km od Sozopola w kierunku na Ropotamo, z drogi za Hotelem Marina Royal Palace w lecie co roku startuje motolotnia, 10 min lotu to wydatek 20 leva, warto, można polecieć nad Sozopol, lub ujście Ropotamo, ewentualnie wyspa węży koło St. Thomas - POLECAM

• Gość: Anna Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.14, 10:50
          Można dojechać taxi, ale również autobusem do Burgas i z Burgas do Sozopola / autobus ma przystanek przy starówce/. Dzięki temu możemy pospacerować po tym pięknym miejscu, napić się kawy i przekąsić co nieco w jednej z wielu klimatycznych knajpek..... a potem popłynąć stateczkiem / ok 1 godz. / aby zobaczyć Sozopol od strony morza ...... Warto.
          • muchospatatos Re: Sozopol 17.04.14, 04:25
            Dziekuje za rady....
            Ile orientacyjnie kosztuje taxi do Sozpolu i z powrotem?
            Ile czasu warto miec w Sozopolu by go zobaczyc a nie zanudzic dziecka?
            Co szczegolnie polecacie w Sozopolu?
            Rozwazam rózne opcje i chcialbym optymalnie skonfigurowac zarowno czas dojazdu jak i jego koszty oraz poznac to co warto gdybym juz nigdy mial tam nie wrocic....
            • Gość: FanBG Re: Sozopol IP: *.centertel.pl 17.04.14, 16:57
              Taxi jest zdecydowanie szybsze o autobusu. I ma klimatyzację, a to jest warte każdej dopłaty, bo i ile temperatury rzędu 29-34 stopnie są znośne, to te temp w połączeniu z autobusem to koszmar.

Warto na pewno zjeść coś wieczorkiem w knajpie przy muzyce na żywo. (najwięcej jest od strony Mariny)
              Warto również pospacerować po tym miasteczku. Niestety z roku na rok jest coraz więcej tandetnych straganów (podobnie jak w Nessebarze)

ceny taxi orientacyjnie możesz sprawdzić tu bourgasairporttaxis.com/
              • Gość: muchos Re: Sozopol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.14, 20:00
                Dzieki...
                To zadam jeszcze jedno pytanie....czy warto jechac do Sozopolu?
                Neseber mi sie bardzo podoba....stad ten pomysl....
                • Gość: Anna Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.14, 13:12
                  Warto pojechać do Sozopola........ a jak tam się świetnie wypoczywa..... trzeba tam być chociaż kilka dni żeby zrozumieć......
                  • Gość: FanBG Re: Sozopol IP: *.centertel.pl 24.04.14, 16:16
                    W Sozopolu jest co prawda mniej cerkwi ale wg mnie Sozopol mimo wszystko lepszym miejscem jest. Więcej knajpek przy porcie. Jeśli masz Kapitańską Sreshta'ę zaliczoną w Nessebarze to w Sozopolu na pewno Ci się spodoba. Bo tam więcej takich knajpek.

Nessebar można zaliczyć, zrobić zdjęcia, pospacerować ale wracać to będziesz do Sozopolu.
                • jot.be Re: Sozopol 25.04.14, 09:55
                  Warto zdecydowanie.
                  Neseber w porównaniu z Sozopolem to jest jeden wielki stragan. W Sozopolu zostało jeszcze trochę normalności. A jest równie malowniczy. Ja, podobnie jak inni w tym wątku również głosuję za Sozopolem :). Mając kilka lat temu wynajęty na 3 dni samochód byłem w Sozopolu 2 razy.A z Neseberu zwiałem po 2 godzinach i zrobieniu kilku fotek :o)

Pozdr

• Gość: Anna Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 12:45
                    Dokładnie......zostało jeszcze trochę normalności i ja czuję tam prawdziwą Bułgarię z jej smakami , zapachami w uroczych knajpkach, w których serwują pyszne potrawy. W Sozopolu nie ma potrzeby / moim skromnym zdaniem/ mieszkać w jakimś wypasionym hotelu z all incl., bo to miejsce ma taki klimat, że chce się spacerować .... podziwiać wschody i zachody słońca ....wypić kawkę w jednej z wielu urokliwych kafejek....
                    • Gość: muchos Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.14, 17:07
                      Dziekuje wszystkim za cenne podpowiedzi i uwagi.
              • Gość: Anna Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.14, 17:38
                To nie jest prawdą.... w Sozopolu jest coraz mniej tandetnych straganów, w przeciwieństwie do Nesseberu.
                • Gość: Anna Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.14, 13:30
                  W Sozopolu dzisiaj 03.06 temperaturka 24 stopnie, świeci słońce, plaże czekają na turystów.
                  • Gość: muchos Re: Sozopol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.14, 13:34
                    Dzieki Aniu....ja wlasnie wrocilem z tygodniowego wypadu na Zakintos, tam bylo w dzien okolo 27-33C....lubie taka pogode...
                    Do SB i Sozopolu jade na poczatku lipca tzn juz za 3 tygodnie tam bede...
                    :)
                    • Gość: Anna Re: Sozopol IP: *.play-internet.pl 15.06.14, 11:39
                      Życzę udanego pobytu Ii namawiam do odwiedzenia Sozopola.....naprawdę warto. Pozdrawiam.
          • Gość: BANAN Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 09:32
            Witam możecie napisać coś więcej o Sozopolu?? gdzie zjeść co zwiedzić itp. i jeszcze czy są właśnie wodoloty ??
            • Gość: e.w Re: Sozopol IP: *.btc-net.bg 13.07.14, 18:23
              Wodoloty plywaja zwiedzac CALY stary Sozopol kilka godzin najlepiej w kilku transzach rano do 12 godz. Otwarte monastyry i inne atrakcje muzea i.t.p.
              • Gość: BANAN Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 18:31
                A jak to wygląda cenowo i ogólnie jakie ceny za jedzenia i napoi
                • Gość: e.w Re: Sozopol IP: *.btc-net.bg 13.07.14, 20:36
                  Wydaje mi sie ze taniej niz w Polsce nad morzem np.piwo z widokiem na morze na wydmach 2,5 lewa duze posilek ok. 7 lewa osoba naprawde mozna sie najesc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka