Dodaj do ulubionych

RAWDA - plaze

IP: *.aster.pl 11.06.14, 12:44
Był ktoś w tej miejscowości? Jak wyglądają tam plaże? Czy bardzo zatłoczone? Piaszczyste?
Obserwuj wątek
    • Gość: Natalie Re: RAWDA - plaze IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.14, 11:05
      Plaże w Rawdzie są ogólnie trzy, wszystkie dosyć szerokie z cudownym drobnym piaskiem. Ja osobiście polecam tzw. plażę południową - trzeba przejść obok hoteli Cristal i Makao. Tam jest zdecydowanie najspokojniej i moim zdaniem najpiękniej - tutaj jest naprawdę szeroko. Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że plaże w Bułgarii praktycznie nigdy nie są ta zatłoczone jak nad polskim morzem, ponieważ najzwyczajniej jest za gorąco. Jest duża rotacja ludzi - każdy przychodzi na 3-4 godzinki i ucieka bo można się naprawdę poparzyć.
      Natomiast jeśli chodzi o knajpki w Rawdzie polecam naprawdę gorące Chuchurę - jadę już po raz 4 do Bułgarii, za każdym razem inne miasto i takiego dobrego jedzenia w przystępnych cenach nie ma nigdzie. Natomiast nie polecam sławnych braci Serbów - jedzenie stoi całymi dniami w bemarach, które utrzymują je ciepłe i to jest często przyczynkiem dla zatrucia pokarmowego.
      W razie dalszych pytań chętnie odpowiem.
      • asiaa85 Re: RAWDA - plaze 12.06.14, 11:12
        A ja osobiście uważam, że plaże w Rawdzie są małe. Zbyt małe na ilość osób, jaka tam codziennie przychodzi. Byłam z koleżanką i jak byłyśmy w okolicy godz. 9, to już ciężko było znaleźć miejsce. Jak się przyjdzie o 8.00 to spokojnie coś się znajdzie. Poza tym jest dużo miejsc z glonami, a wiadomo, ze tam nikt nie chce leżeć. + Rawdy jest to, że jest bardzo tanio w porównaniu z innymi miejscowościami. Ceny niżesz prawie o połowę.
      • Gość: Anna Re: RAWDA - plaze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.14, 13:29
        Ja ze swojego doświadczenia powiem, że są zatłoczone i to bardzo /od 15 lipca do ok 10 września/. Ceny w Bułgarii są jeszcze bardzo przystępne , chociaż to zależy od miejscowości w której będziemy wypoczywać.
        • Gość: tadsul Re: RAWDA - plaze IP: *.tktelekom.pl 15.06.14, 09:33
          Ja proponuje zapłacić 2,50zł (1,2BG) i jaździć do neseberu wysiadać na pierwszym przystanku
          za wydmami. Piękny widok na stary neseber podczas opalania.Jadłem 2 tygodnie u serba i żyje. POLECAM
          • Gość: Tiktak Re: RAWDA - plaze IP: *.multimo.pl 15.06.14, 10:20
            Absolutnie popieram. W nowym Neseberze plaża jest śliczna, długa, szeroka, ze złotym piaskiem, do morza jest łagodne zejście. W Rawdzie, moim zdaniem, plaże są najbrzydsze na całym południowym wybrzeżu, często ze śmierdzącymi glonami, wąskie, zatłoczone, z zardzewiałymi pozostałościami po porcie rybackim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka