Dodaj do ulubionych

Enter - bogata firma

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.14, 15:01
Jako ze sam pod koniec sierpnia lece do Bulgarii - Burgas, w piatki obserwuje loty tam i zpowrote.
Na dzien dzisiejszy Varna do Gdanska ENT 1920 jest opzniony o ponad 3h. Mial byc o 15.10 byc morze bedzie na 18.25.
Juz licze 186 pasazerow x 400 euro x 4,10 PLN wychodzi 305 040,- PLN - zarobia tyle za ten lot.?
Piszcie nie do ULC, tylko od razu do najblizszego sadu rejonowego, pozywajac nie swoje biuro, tylko linie Enter, bo to ich wina.
Jesli zdarzy sie to 05.09 - wczasy bede mial prawie za darmo - zwrot 400 euro x 4,10 daje kwote 1640,- PLN. Pieknie im podziekuje za niespodziewany prezent.
Obserwuj wątek
    • expertour Re: Enter - bogata firma 04.07.14, 18:50
      Jeśli oddadzą kaktus mi na ręcę wyrośnie.
    • Gość: gtw buahahahahaha IP: *.static.sl-net.pl 04.07.14, 19:10
      ale głupek :)
    • Gość: MK Do prześmiewców IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 19:52
      Dlaczego nie? Jakiś argument?
      • Gość: Malina Re: Do prześmiewców IP: 109.206.214.* 05.07.14, 01:01
        Trzy lata już się zbiorowo z nimi procesujemy o lot opóźniony o 20h. Odszkodowania jeszcze nie zobaczyłam...
        • Gość: MK To może warto zatrudnić IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.14, 06:45
          fachowców?
          • Gość: Adam B. Re: Bogaty Enter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 11:22
            Widac nie czytujecie innych trematow. W temacie Grecji opisywany byl przypadek opoznien na Rodos. Jesli sorawe dajemy do ULC, wtedy oni szybko ustala przyczyne, ale nie maja wladztwa komorniczego, by skutecznie egzekwowac Dyrektywe tyrystyczna Unii. Nasz Sad Najwyzszy w poszerzinym skladziew wypowiedzial sie w sprawie stwierdzajac, ze ze wlasciwym jest sad powszechny - cywilny zgodny z miejscem zamieszkania turysty. Gdyby wiekszosc poszkodowanych turystow tak robila, linie lotnicze czarterowe zmuszone by byly do korygowania swojej siatki lotow. A nie tylko zysk za wszelka cene, kosztem oczywiscie nas, wszystkich klientow. Nadal wiec twierdze, ze linie (zwlaszcza Enter) chcialby dokonywac wymiany pasazerow robiac kolko nad lotniskiem, a jeszcze i zatankowac.
            • Gość: Adam B. Re: Bogaty Enter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 09:48
              Dzisiaj powtorka z rozrywki sprzed tygodnia Enter 1920 wylot 15.10 planowany na 18,25, to jest ponad 3h. Tak podaje na swojej stronie GDN,
              Przewoznik finansowo to wytrzyma?
    • trypel zupełnie przy okazji 11.07.14, 10:17
      nie latam z Polski. Z Polski wolę jezdzić autem :)

ale 1 -2 x w roku wylatuję na parę dni z Drezna lub Berlina. Od 15 lat (od 99 roku) nigdy lecąć stamtąd samolot nie miał opóźnienia większego niż 15 minut.
      i nie wiem na czym ten fenomen polega :)
      • Gość: Adam B. Re: zupełnie przy okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 11:29
        Ja niestety dopiero niedawno zmadrzalem. Jesli bedzie odpowiednia dla mnie destynacja z Gdanska via Tagel raczej zdecydyje sie na lot liniowy Air Berlin niz naszymi pozal sie Boze liniami czarterowymi. Szkoda stresu i zdrowia na ich wyczyny. Wychodzi nie wiele drozej, lub tak samo. Poza tym, to ja wybieram ilosc dni, a nie przymusowe 7 (za krotko(, czy tez 14 (za dlugo).
        Nie odkryles jeszcze tego fenomenu? Przeciez to bardzo proste - tam jest ordnung i turyste traktuje sie jako swojego chlebodawce, a nie jak u nas zbedny bagaz. Poza tym zachod nie zna naszych slynnych powiedzen "jakos to bedzie" i "Polacy, nic sie nie stalo'. Dlatego szczerze zycze naszym czarterom sromotnej plajty. Chyba, ze pojda po realnie ustala swoje godziny przelotow, nie bedzie planowanych opozniech i wscieklych turystow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka