Gość: Łuki IP: *.bsb.vectranet.pl 05.04.08, 13:05 W tym roku wybieram sie do Obzoru i mam pytanie jak tam wyglada sprawa z cenami jedzenia itp? I jakie wycieczki polecacie? z tego co widze to wszyscy Stambul ale na 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki Re: Bułgaria- Obzor IP: *.cust.tele2.pl 06.04.08, 09:14 Nie posiadam wiedzy co do cen z ostatniego roku, gdyż ostatni raz byłem tam 2 lata temu. Z tego co słyszałem od znajomych trochę podrożało. Dwa lata temu miejscowością i cenami byłem pozytywnie zaskoczony (dotyczy to cen kwater i wyzywienia). Nastawiłem się raczej na leniuchowanie więc daleko nie wyjeżdżałem. Byłem w Neseberze i Warnie. Gorąco polecam wyjazd do tych miejscowości. Pierwszą ze wzgledu na zabytki drugą między innymi pod wzgledem zakupów. W Turcji nie byłem mam zamiar jechać w tym roku. Nie wiem jeszcze jaką opcję wybiorę, gdyż opinie są różne (jedno czy dwudniową, z dojazdem własnym czy skorzystam z usług biura na miejscu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobler Re: Bułgaria- Obzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:47 Obzor to wieś która od kilku lat próbuje lansować się na kurort. Nic w tym złego... W Obzorze przy samej plaży wybudowane są dwa lub trzy luksusowe duże hotele które dominują nad krajobrazem. Reszta to malutkie hoteliki lub pensjonaciki. Atrakcji nie ma zbyt dużo, jest dyskoteka kilka restauracyjek, dwie plaże płatna i darmowa. Przy plaży piękny park z kanałami i wysepkami, niestety nieczynny w ubiegłym roku. Ceny jedzenia dużo niższe niż w SB lub ZP, a w porównaniu do Polski niższe o ok 20%. Z zwiedzania: Istambuł, Nesebar (piękne stare miasteczko), Varna delfinarium.... to chyba tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bułgaria- Obzor IP: 80.50.54.* 08.04.08, 20:31 Ja jade na Obzor juz drugi raz i jeżeli chodzi o ceny jedzenia to śą bardzo tnie zaledwie 3 lewy.pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Bułgaria- Obzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 21:48 Polecam knajpkę Obzor, prowadzoną przez polskojęzyczną obsługę. Jedzenie bardzo dobre, a ceny rewelacyjne. Knajpka mieści się w prostopadłej ulicy do targu warzywno - odzieżowego. Nawiąże jeszcze przy okazji do wypowiedzi toblera, restauracyjek w Obzorze jest nie kilka, tylko kilkadziesiąt. Od małych rodzinnych, po większe z muzyką na żywo. Na pewno jest co wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Bułgaria- Obzor IP: 193.108.194.* 28.04.08, 11:26 byłam w miejscowości Obzor dwa razy: w 2005 i 2007 roku. Ceny jedzenia, kwater, alkoholu b. przystepne. Dwutygodniowy pobyt w Bułgarii kosztował ok. 1500 zł/osobę (dojazd samochodem w 4 osoby). Na pewno warto zwiedzić Nesseber, Bałczik (ogrody) i Przylądek Kaliakra - trochę daleko ale naprawdę warto - widoki przepiękne! Jeśli chodzi o jedzenie, to na pewno nie warto wieźć niczego z Polski tylko chodzić do knajpek, których w Obzorze jest mnóstwo. Piwo w knajpie kosztuje ok. 1,2 lewa czyli 2,50 zł Odpowiedz Link Zgłoś