Dodaj do ulubionych

Spotkania wyborcze

IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.08.01, 03:40
Przybrały na sile spotkania wyborcze. Jestem bardzo ciekawa czy w Jeleniej
Górze oprócz Leppera byli inni kandydaci i jakie pozostawili po sobie wrażenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.01, 18:35
      W formie ''wiecu'' odbyły się spotkania z kandydatami SLD-UP (sporo było osób, oj
      sporo, no ale pojawił się sam Leszek ''przyszły premier'' Miler) i UW
      (przyjechali autobusem, m. in. Wierchowicz i Lityński)
      Poza tym widziałem plakaty informujące o spotkaniu z Lechem Kaczyńskim (chyba
      Lech, bo ja ich nie odróżniam ;-) ) - bardziej kameralna ''impreza'' chyba w
      Żeromie.

Więcej nie przypominam sobie.
      • Gość: Gero Re: Spotkania wyborcze IP: *.mcps.com 28.08.01, 12:24
        A "syn" ziemi Jeleniogorskiej pan Szmajdzinski, pojawil sie chociaz raz
        podczas kadecji?
        • Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 13:00
          Trzeba mu przyznać, że bywa dość regularnie. Zaszczyca również swoim udziałem
          większość imprez, w których uczestniczą władze miejskie.
        • Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 14:36
          Gość portalu: Gero napisał(a):

> A "syn" ziemi Jeleniogorskiej pan Szmajdzinski, pojawil sie chociaz raz
          > podczas kadecji?

Regularnie pojawia sie na kazdej inauguracji roku akademickiego na AE w Jelonce -
          pewnie bo dosc blisko z biura na Wojska Polskiego a przy okazji moze kogos
          wciagnac do "druzyny" Millera ;-)

• Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 17:35
          Widziałem go dziś w lokalnej TV w materiale o prezentacji pierwszoligowej
          drużyny koszykarek Dolfamexu. Szmajdziński zorganizował ponoć nowego sponsora.
          I to mu się chwali niezależnie od mojego stosunku do partii którą reprezentuje.
      • Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 14:32
        Gość portalu: bondido napisał(a):

> W formie ''''wiecu'''' odbyły się spotkania z kandydatami SLD-UP (sporo było osób,
        > oj
        > sporo, no ale pojawił się sam Leszek ''''przyszły premier'''' Miler) i UW
        > (przyjechali autobusem, m. in. Wierchowicz i Lityński)
        > Poza tym widziałem plakaty informujące o spotkaniu z Lechem Kaczyńskim (chyba
        > Lech, bo ja ich nie odróżniam ;-) ) - bardziej kameralna ''''impreza'''' chyba w
        > Żeromie.
        >
        > Więcej nie przypominam sobie.

To raczej byl brat blizniak Jaroslaw - ciekawe ktory z nich gral Jacka a ktory
        Placka ;-))
        A samo spotkanie rzeczywiscie odbylo sie w I LO.

• Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 15:32
          Gość portalu: SoSoS napisał(a):

> To raczej byl brat blizniak Jaroslaw - ciekawe ktory z nich gral Jacka a ktory
          > Placka ;-))

Podobno zamieniali się rolami.
          • Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.08.01, 11:28
            Gość portalu: bondido napisał(a):

> Podobno zamieniali się rolami.

Pewnie teraz tez to robia - polityczni jajcarze :-)

• Gość: maurycy Re: Spotkania wyborcze IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 01:00
              To tal jak słynni włamywacze jelenigórscy, bliźniacy bracia Sz. z rogu Wolności
              i Mickiewicza, którzy przez lata obrabiali kioski. Jeden rabował, a drugi
              siedział w domu. Kiedy dochodziło do konfrontacji, to niestety, nie mozna było
              wskazać, który to był - ten a może tamten?. Więc przez wiele lat byli bezkarni.
              Jestem ciekawy co sie z nimi stało, bo nie widać ich na mieście.
              • Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.09.01, 12:27
                Ciekawy watek Maurycy - troche kryminalu wdarlo sie w ten temat :-)
                Moze sie dowiesz co z tymi blizniakami wlamywaczami?
                • Gość: maurycy Re: Spotkania wyborcze IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 13:11
                  Chyba siedzą, bo nikt nic o nich nie wie.
    • Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.08.01, 14:17
      Doszły mnie słuchy, że ma być w Jeleniej 2 września o godz.11, razem z Grażyną
      Malczuk.
    • Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 04.09.01, 22:56
      W dzienniku podano, że odwiedził Jelenią Frasyniuk. Czy ktoś był na spotkaniu i
      może się podzielić swoimi przemyśleniami?
      • Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.09.01, 23:30
        Nie byłem, ale swój stosunek do Pana Frasyniuka mam. Reprezentuje on to, czego
        nie lubię w Unii Wolności. Wg niego fakt, iż partia ta uchodzi za inteligencką,
        automatycznie upoważnia ją do sprawowania władzy. Szkoda że to jego frakcja
        zdominowała UW i wykosili ludzi Tuska. Jeśli chodzi o program gospodarczy - UW
        się skończyła (jak dla mnie oczywiście). Niczym się praktycznie nie różnią od SLD.
        Może jednak więcej nic nie napiszę, bo jak widać z innych wątków - tematy
        polityczne nie służą temu forum.
    • Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.10.01, 03:09
      W związku z tym, że wybory mamy za sobą napiszcie kto został waszym
      przedstawicielem zarówno w sejmie jak i w senacie?
      • Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.10.01, 11:24
        Gość portalu: kama napisał(a):

> W związku z tym, że wybory mamy za sobą napiszcie kto został waszym
        > przedstawicielem zarówno w sejmie jak i w senacie?

Wiekszosc mandatow poselskich zdobyla SLD (jak wszedzie zreszta- m.in.
        Szmajdzinski)- z tego co pamietam jeden przypadl PiS i PO (Mackala).
        A senatorow 3 z SLD.

Wiecej znajdziesz na:
        wybory.pkw.gov.pl/glowna.html

pzdr.
        SoSoS

• Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.10.01, 23:42
          Mnie chodzi o to, czy konkretnie z Jeleniej lub najbliższych okolic ktoś się
          załapał a nie o spadochroniarzy. Same nazwiska nic nie mówią, bo trzeba znać
          życiorysy.
          • Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.01, 11:52
            Jedno jest pewne - ze Marcin Zawila z UW nie zasadzie w Sejmie (podobnie jak
            Jego koledzy).
            Inne nazwiska niewiele mi mowia.

P.S. Pan Szmajdzinski jest takim Jeleniogorzaninem jak ja Eskimosem (bez urazy
            dla tych ostatnich).
            • Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 21.10.01, 14:19
              To skąd on u was wylądował? Czym zdobył takie poparcie?
            • Gość: AML Re: Spotkania wyborcze IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 14:59
              Gość portalu: SoSoS napisał(a):

> Jedno jest pewne - ze Marcin Zawila z UW nie zasadzie
              w Sejmie (podobnie jak
              > Jego koledzy).
              > Inne nazwiska niewiele mi mowia.
              >
              > P.S. Pan Szmajdzinski jest takim Jeleniogorzaninem
              jak ja Eskimosem (bez urazy
              > dla tych ostatnich).
              Nie głosowałem na Szmajdzińskiego, ale obiło mi się o
              uszy, że on naprawdę mieszkał w Jeleniej Górze (a może
              nawet teraz ma wpisane jako miejsce stałego
              zamieszkania Jelenią Górę)

A swoją drogą to niezłe fujary z Jeleniogórzan, skoro
              nie potrafili wprowadzić do Sejmu żadnego swojego,
              mieszkającego tu i znającego to miasto przedstawiciela.
              (To była samokrytyka).
              • Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.01, 20:48
                Gość portalu: AML napisał(a):

> Nie głosowałem na Szmajdzińskiego, ale obiło mi się o
                > uszy, że on naprawdę mieszkał w Jeleniej Górze (a może
                > nawet teraz ma wpisane jako miejsce stałego
                > zamieszkania Jelenią Górę)
                >
                > A swoją drogą to niezłe fujary z Jeleniogórzan, skoro
                > nie potrafili wprowadzić do Sejmu żadnego swojego,
                > mieszkającego tu i znającego to miasto przedstawiciela.
                > (To była samokrytyka).

Tez sie dolaczam do tej samokrytyki :-)

• Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.10.01, 02:50
                  Przypuszczam, że gdybyście mieli na liście jeleniogórzanina, którego byście
                  naprawdę znali, prawdopodobnie on zostałby wybrany. A z drugiej strony to
                  dobrze, że macie ministra obrony. Może nie pozwoli na rozpirzenie resztek
                  jednostki i nie przybędzie Wam bezrobotnych zarówno wojskowych jak i cywili tam
                  pracujących.
                  • Gość: SoSoS Jednostki wojskowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.01, 15:57
                    Likwidacja jednostek wojskowych ma zdaje sie zwiazek z przystapieniem Polski do
                    UE (tak chyba wynika z unijnych dyrektyw).
                    • Gość: kama Re: Jednostki wojskowe IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.10.01, 00:16
                      Chyba z natowskich. Jednak ich dyrektywy dotyczyły oficerów starszych. A u nas
                      wiadomo. Lepiej zlikwidować całą jednostkę niż wywalić generała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka