Dodaj do ulubionych

Kierowcy PKS-u

IP: *.dami.pl / *.dami.pl 29.09.05, 18:56
Uwaga pasażerowie jeleniogórskiego PKS-u ,a szczeólnie ci,którym przysługują
zniżki- nie wszyscy kierowcy uważają , że przepisy dotyczą nie tylko
pasażerów i sprzedają bilety w/g własnego widzimisię. I tak np. kierowca
zwykłego kursu do Wrocławia /niedziela 25.09. -kurs o 14,40/odmówił sprzedaży
biletu ulgowego,ponieważ (?) w/g niego ulgi przysługują tylko na kursy
pospieszne.Czy jego już denerwują młodzi ludzie ? Nia dajcie sie nabijać w
autobus ...
Obserwuj wątek
    • izerskie Re: Kierowcy PKS-u 29.09.05, 19:23
      nie za bardzo się orientuję w zwyczajach poszczególnych PKS-ów, ale chyba w
      innych PKSach np. kamiennogórskim czy zgorzeleckim właśnie tak jest, tzn
      przejazdy ulgowe przysługują tylko na kursy pospieszne. więc podejrzewam że w
      jeleniogórskim też jest to możliwe... niestety. i trzeba to przyjąć

no chyba że ktoś ma informacje, że takie praktyki są zakazane, może wbrew
      Konstytucji ?? :))) byłoby fajnie (i taniej)

pozdrawiam
      • cyg Re: Kierowcy PKS-u 29.09.05, 19:43
        Niestety konstytucja tego nie reguluje, a każdy PKS sam wyznacza cebny biletów i
        przysługujące na nie zniżki. Ja też kiedyś spotkałem się z tym, że tylko na
        pośpieszne są zniżki, ale z tego co wiem to linie normalne są tańsze. Za
        studencki bilet pośpiesznym do Wroclawia płaciłem w zeszłym roku 12zł (w tym
        roku taniej!) czyli 50% ceny, a za normalny chyba 16zł. Nie pamiętam dokładnie
        dlatego, ze czasami jeździłem autobusem z PKS Sieradz, albo Zakopane, a one
        miały jeszcze inne ceny.

pozdrawiam
        Damian
    • wk53jan Re: Kierowcy PKS-u 29.09.05, 19:57
      MOje dzieciaki mają to obcykane.
      Nie każdy autobus (kurs) ma ulgowe. Jak jest w szczegółach,niestety, nie wiem.
    • Gość: pasażer Re: Kierowcy PKS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 20:46
      Ale to prawda.... nie ma zniżek na normalne kursy, bo one i tak są śmiesznie
      tanie i w promocji... to jeszcze zniżki chcesz??
      • Gość: cyguś Re: Kierowcy PKS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:27
        Problem biletów to jeden problem.Drugi problem do sposób prowadzenia autobusów
        przez tych Panów, w szczególnosci na wąskich drogach i zakrętach.Zachowują się
        tak, jakby droga czy ulica należała tylko do nich.Zajeżdżają drogę i jadą
        środkiem , nie ustąpią nikomu. Wkrótce będzie zima i wszyscy to zobaczymy.
        Wykorzystują fakt, że mają większe pojazdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka