Dodaj do ulubionych

solidna robota - ZUS

03.10.05, 18:05
Kilka lat temu zafundowano nam krążownik , zwany również Titanikiem, i umieszczono w nim ZUS. Obiekt, jak na polskie realia, całkiem, całkiem.
Dzisiaj jednak, będąc w tej instytucji, stwierdziłem z pewnym przerażeniem, że to dziadostwo a nie budowlane rzemiosło. Mam na myśli głównie otoczenie, szczególnie puzzle przed wejsciem i schody. Widać, ze kostka na puzzle została wykonana chałupniczym sposobem, boję się rzec, że w piaskownicy. Płytki na schodach odlatują niczym strup po zagojonej ranie.
Czy ktos wie, jaka firma (jakie firmy) to wybudowały?. Warto by ich ustrzec przed tymi fachowcami. Ciekawe, czy inwestor coś przeciwdziałał. Chociaz z drugiej strony pewnie terminy gwrancyjne dawno juz minęły.
Jak to było?
Józek, trzymaj ścianę, ja lecę po wypłatę...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zabobrze III Re: solidna robota - ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 18:36
      Jeśli chodzi o schody zewnętrzne to były robione na nowo chyba w zeszłym roku.
      Jak widzę układaczy, którzy kleją płytki na podłoże jeszcze mokre od preparatu
      gruntujacego to mnie czyści. No i te grube warswy kleju, który używają jak
      kiedyś zaprawę cementową. Kleją płytki na placki, aby do przodu. A juz
      mistrzostwo świata to układanie płytek i spoinowanie ich od razu masą klejową.
      Takim fachowcom powinno się łapki utrącać, aby już nigdy nie niszczyli materiału
      i inwestorskich pieniędzy.
      • Gość: Ania Re: solidna robota - ZUS IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.05, 23:56
        A co gorsza oni to robią za nasze pieniądze podatki !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka