Dodaj do ulubionych

Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie

IP: *.olendernet.pl 12.12.05, 01:18
Ciekawi mnie co Jeleniogorzanie sądzą o swej jedynej w 100% lokalnej stacji
radiowej?Sam mieszkam pod Opolem i słucham jej dość często,zazdroszczę Wam
troszkę takiego nietypowego radyjka-szczególnie od 10.00 do 14.00 wieczorami
po 21.30.Szkoda tylko,że odbiór u mnie nie jest najlepszy(w sumie nie ma co
się dziwić-dość duża odległość).Ciekawi mnie jednak co wy sądzicie o tej
stacji?W dobie formatowania-wykupywania przez koncerny i spłycania stacji
radiowych MR się nie daje-i oby tak dalej.Jest to jedna z nielicznych
lokalnych stacji radiowych robiona profesjonalnie i przywiązująca dużą wagę do
lokalności i nietypowych utworów muzycznych
Obserwuj wątek
    • Gość: Miś puszczatek Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 10:57
      Nie daje się? A ta rąbanka którą puszczają wieczorami....
    • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 12.12.05, 19:32
      zanim powiem o radiu MR to pozwolcie ze przyblize nieco obraz takich lokalnych
      rozglosni z Francji i Niemiec.Takie moge sluchac jadac do pracy autem.Radia
      lokalne francuskie to totalna kakafonia,mieszanka wrzasku prowadzacego i
      nieskonczonej reklamy.tam sie nie prezentuje muzyki! tam sie prezentuje facecik
      ktory jest swiecie przekonany, ze to on wlasnie bedzie tym ktorego Francja
      bedzie wkrotce podziwiac.Jest prawie pewne ze po dlugim sluchaniu takiego radia
      krowy przestana dawac mleko i przejda na inny system milosci.Niemieckie
      natomiast,w nieskonczonosc nadaja o korkach na autostradzie.Teoretycznie jest to
      dobre ,praktycznie do niczego.Bo albo jest za pozno na zjazd,albo inni przed
      toba juz dawno zablokowali ten zjazd.Ponadto obydwa kraje preferuja radia
      lokalne jako slup ogloszeniowy wokalny,tam nie znajdziesz nic z kultury.A teraz
      co do RM w JG, to ich haslo, muzyka laczy pokolenia,sprawdza sie.Reklam jest
      malo i oby jak najmniej,w koncu radio kojarzy sie z rozrywka,kultura,a nie z
      bazarem arabskim gzie jest tylko kurz i wrzask.Slucham go we francji przez
      internet i zawsze znajde muzyke dla siebie,bardzo czesto.Wiem,mlodzi sa czesto
      niecierpliwi i wola muzyke swojej generacji,ale poniewaz muzyka laczy pokolenia,
      bede tego radia sluchal z przyjemnoscia.A do tych co wiecznie narzekaja,mam
      prosbe,proscie wszystkich zeby w Polsce nie bylo radia Erewan,chyba tak sie
      pisze,pozdrawiam
      • Gość: karol Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: 172.25.55.* 12.12.05, 20:01
        Trochę się nie zgadzam, żw MR to nie bazar. Ten misz masz czy jak mu tam. Kupię
        sprzedam, zamienię to jak tablica ogłoszeniowa w hipermarkecie. Muza kiedyś
        była lepsza. Teraz robia program jak złote przeboje - tylko więcej reklam na
        poziomie niższym niż dno.
        • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 12.12.05, 20:08
          masz racje,jestem nieprzejednanym wrogiem reklam w instytucjach takich jak radio
          czy TV.Sprzedam, zamienie,to tez niskie loty.Ale narazie nie ma wyboru,wszyscy
          sa zafascynowani "biznesem",i tym podworkowym i tym krajowym.Jak tak dalej
          pojdzie beda zlote plyty dla reklam,a piosenkarze beda spelniac role wiatru.
          • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 12.12.05, 20:21
            Ale i tak mamy szczescie.Dlaczego?Wyobrazcie sobie ze piszecie list do rodziny
            ,czy dziewczyny.Na poczce go otwieraja i dopisuja:najlepsze podpaski z firmy x,A
            Wy akurat przy obiedzie zabieracie sie za list.Albo kupujecie
            ksiazke,bestseller,a tam co druga strona to reklama okien,zapachow do
            kibla,psiego jedzenia.Ma to do siebie, ze pozniej nie mozna sie byloby polapac,
            czy glowna postac to ksiaze,menel czy fruwajaca podpaska.
            • Gość: Karol Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: 172.25.55.* 12.12.05, 20:35
              A minie marzy się radio zdobrą muzyką klubową, delikatnym jazem, bez debilnej
              żaby.Czasem to już wolę posłuchać złotych przebojów, bo chociaż lecą dobre 80 -
              tki.
              pozdro
              • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 12.12.05, 20:42
                tez jestem za,ale jak powiedzial jeden,moze nawet przeciw.Ale powaznie,gdzie te
                czasy radia luxembourg,a bylo to chyba pierwsze radio z reklamami!
                • Gość: Karol Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: 172.25.55.* 12.12.05, 20:52
                  Pewnie za chwilę zniknie i MR a w zamian dadzą nam RMF MAX czy jakiś inny schit.
                  • Gość: Miś puszatek Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:56
                    Szkoda że w Poslce nie może być jednego radia z taka muzyką o jakiej pisze Karol.
                    Sąze że to by mogło przynieśc całkiem przyzwoite zyski właścicielom stacji. A
                    reklamy mogą być tylko nie w stylu.. "na na na na najlepsze meble u Bogdana..."
                    Dlatego słucham Trójki, chociaż też już się zmieniła..
                  • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 12.12.05, 21:00
                    Albo co gorzej, bedziemy musieli wysluchiwac politycznych wrozbitow ktorzy za
                    punkt honoru obrali sobie przesluchiwanie politykow wszelkiego szczebla.Bo u nas
                    w kraju naprawde sie przejeli tym ze media to"czwarta wladza".A krzysztof kolumb
                    w grobie sie przewraca,Ameryka odkryta,a oni wciaz jej szukaja.
                    • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 12.12.05, 21:07
                      Ale troche abstrahujac od tematu,kiedys zbudowalem sam radio na krysztalek,pod
                      okiem nauczyciela fizyki w latach 50-tych.Bylem dumny ,nie z tego co tam
                      slyszalem/to nie bylo nic madrego/,ale z tego ze poznalem zasady tego dzialania.
                    • Gość: Karol Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: 172.25.55.* 12.12.05, 21:09
                      Wpadł mi w ręce ostatnio Press i z niego wynika, że jeleniogórzanie mają chyba
                      inne niż my potrzeby bo największą słuchlność miało MR a nie Trójka - innej
                      alternatywy nie ma?
                      • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 12.12.05, 21:18
                        Mysle ze tu odgrywa duza role czynnik psychologiczny.Znaczy to ze np,sluchajac
                        MR i bedac z JG automatycznie nastawiamy sie na sluchanie slow dotyczacych
                        naszego miasta,to nas ciekawi,co to byl za wypadek na Wolnosci np,itd.W trojce
                        raczej juz szukamy tylko muzyki.Kiedys jadac autem nie slyszalem co zona do mnie
                        mowi,ale jak uslyszalem slowo Varsovie/warszawa/to odrazu wiedzialem o czym mowia.
                        • Gość: Miś puszatek Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:25
                          Problem może polega ns tym, że słuchacze (tak jak większość społeczeńśtwa ws.
                          czytelnictwa) nie rozmie co się do nich mówi. Dlatego radio które wymaga uwagi i
                          koncentracji a co więcej zrozumienia wypowiadanych słów może irytować.
                          A wtedy umc umc umc...
                          A przydałaby się alternatywa dla Trójki i MR chyba, że MR zmienić trochę ramówkę
                          i dorzuci np. jakiś pragram rozrywkowy. Tylko że to radio komercyjne, dobrze że
                          mamy jaki jest taki jest ale wybór.
    • syso Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie 13.12.05, 11:22
      Nie slucham wcale, slucham tylko Trojki, reszta stacji mnie drazni, rabanka
      muzyczna i krzykliwi prezenterzy plus natretne i tanddetne reklamy szczegolnie w
      rozglosniach lokalnych, to dla mnie niestrawna mieszanka. Trojka ma klase :-)
    • Gość: Krzysiek Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:51
      Jedna z lepszych rozgłośni radiowych,słuchają go w Legnicy i Wrocławiu.Czesto
      bywam w najdalszych zakątkach Polski i tam mają prawdziwą szmirę!A reklamy ?Już
      chyba będą zawsze,to taki rak obecnych czasów.Za to nie ma narzekania i
      polityki.
      • Gość: Karol Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: 172.25.55.* 13.12.05, 21:49
        sorry stary ale trochę przesadziłeś.Ja też jeżdżę po Polsce, bywam i w Legnicy
        i we Wrocławiu. Mam tam wielu znajomych w przekroju wiekowym 23-44 lata i oni
        MR nie słuchają - większość nawet nie wie,że jest takie radio.
    • Gość: Grzegorz Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.12.05, 16:22
      Muzyczne radio super stacja słucham ich w necie cały czas.
      Pozdrawiam
    • Gość: henryk Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.dami.pl 13.12.05, 23:57
      nie ma lepszego radia!!!
    • Gość: Krzysiek Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:52
      do Karol
      Nie przesadziłem,to że Twoi znajomi nie słuchają nie znaczy,że nie słucha nikt.
      • Gość: Karol Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: 172.25.55.* 14.12.05, 16:27
        Nie chciałem nikogo urazić.Też jestem z Jelonki, więc to jest i moje miejskie
        radio, tyko chciałem powiedzieć, że w każdy mieście maja takie swoje MR i tego
        słuchają a we Wro jest szczególnie duży wybór.
    • Gość: Krzysiek Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.05, 17:49
      Do Karol
      Nikogo nie uraziłeś.Poprostu moi znajomi z Legnicy,Polkowic,Wrocławia,... ,
      słuchają MR i tyle.Poprostu podoba im się to radio.
      • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 14.12.05, 18:28
        Slucha nawet jeden dziadek z Francji,czyli ja,pozdrawiam
        • Gość: m.21 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.olendernet.pl 14.12.05, 19:56
          Ja słucham pod Opolem,bo u nas praktycznie nie mamy dobrego,lokalnego radia...
          • Gość: zenon5 Re: Muzyczne Radio 105,8 FM-co sądzicie IP: *.ppp.tiscali.fr 15.12.05, 00:06
            jestes w podziemiu czy jak,piszesz! pod Opolem!.naturalnie zartuje,ale nie
            zapominaj ze masz blizej do festiwalu piosenki jak jeleniogorzanie.jak sie
            nasluchasz mistrzow przez krotki czas to procentuje na caly rok.Albo sie myle ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka