Dodaj do ulubionych

mjr aresztu śledczego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:48
Pan major to powinien "polecieć" ze stanowiska.
Ten człowiek nie potrafi sklecić jednego sensownego zdania (vide wypowiedź dla
tvn24, po za tym pojawiają się nowe fakty sprawy jak i zachowania tego
człowieka po zatrzymaniu strażnika.
Ciekaw jestem czy ten major szefował aresztowi podczas sławnej „akcji z
granatami”.
Nie matura lecz chęć szczera….
Obserwuj wątek
    • holejnik Re: mjr aresztu śledczego 19.04.06, 22:38
      Witam, również jak poprzednik jestem zaskoczony poziomem wypowiedzi Pana
      Naczelnika Aresztu. Jako przełożony wszystkich funkcjonariuszy jest On, nie kto
      inny tylko ON odpowiedzialny za fatalny stan psychiczny strażnika, który
      zamanifestował swoją bezradność wobec sytuacji, która go przerosła. A Naczelnik
      zwala winę na bezpośredniego przełożonego - nie ma facet nawet cywilnej odwagi
      aby przyznał iż utracił zdolność do kierowania jednostką jaka jest Areszt
      Śledczy w Jeleniej Górze. Nie wróżę jemu długiej kariery ,za chwilę zostanie
      zwolniony chyba że nabył prawa emerytalne i sam ODEJDZIE. Pozdrawiam.
      • Gość: baff Re: mjr aresztu śledczego IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.04.06, 15:15
        przestańcie pieprzyć glupoty.
        Ten przypadek jest kolejnym dowodem
        na brak odpowiednich i skutecznych
        procedur przyjmowania do pracy na takie
        trudne i odpowiedzialne stanowiska.
        Lezie tam byle kto ,przyjmują podobni
        fachowcy na oko i macie takie wyniki.
        To dobrze że jeszcze nie doszło do ofiar.
        Zas podśmiewanie się z poziomu wypowiedzi
        naczelnika w TVN. A to każdy jest taki
        obcykany w mediach jak dajmy na to Lepper.
        Czepiacie się i tyle.
        • Gość: Strejner Re: mjr aresztu śledczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:59
          A mnie sie wydaje, że jak ktoś idzie do pracy z braku powołania i predyspozycji
          tylko po znajomości to tak właśnie jest, albo jak szefostwo szykuje posadkę dla
          swojego znajomka to musi wygryżć (czyt. zniszczyć) fachowca to się zaczynają
          wtedy rozgrywki - podkładanie świń i szukanie kwadratowych jaj. Kto to wytrzyma?
          • Gość: znajomek Po znajomości. IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.04.06, 22:01
            Ciesze się, że powiedziałeś głosno te słowa- PO ZNAJOMOŚCI i POSADKĘ DLA
            ZNAJOMKA-Szkoda tylko, że to przy okazji tragedii tego strażnika. I niech Twój
            post przeczytają Ci którzy się w tym temacie wypowiadają. Po znajomości!!!! Ilu
            jeszcze załatwi sobie lepszą pracę PO ZNAJOMOŚCI. I to bez względu na
            wykształcenie. Po co komu matura jak się ma znajomości.
      • Gość: były ZOMOWIEC Re: mjr aresztu śledczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 03:03
        Tylko Holejnik ma rację, jako były glina. Inni to coś pieją ale nie wiedzą w jakim temacie. Bałagan jest wszędzie. Tego majora znam osobiście, poziom inteligiencji równy zero, więc wypowiedź jest tego odzwierciedleniem.Czemu się dziwić PIS polega na starych sprawdzonych towarzyszach /chorągiewkach/. Kiedyś w Jeleniej Politrukiem był obecny z-ca K-ta KGP w Warszawie / ten ze Świeradowa Zdroju/ pojedzcie tam legendy wam opowiedzą.Dzisiaj w Jeleniej szefem KMP jest dowódca kompanii ZOMO w Czernicy.Młodzi zastępcy uczą się metod.Więc o czym mówimy.Takiej IV Rzeczpospolitej mówię stanowcze NIE. To nie jest naprawa Państwa tylko zemsta za to, że kiedyś się nie dorobiłem bo nie miałem okazji albo byłem zbyt cienki.Ustalajcie moje IP stanę przed Sądem- będę się bronił. Krzysiek trzymaj się!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • odin-2 Re: mjr aresztu śledczego 23.04.06, 12:13
      Gość portalu: Michaił napisał(a):

Pan major to powinien "polecieć" ze stanowiska.
      Ten człowiek nie potrafi sklecić jednego sensownego zdania (vide wypowiedź dla
      tvn24, po za tym pojawiają się nowe fakty sprawy jak i zachowania tego
      człowieka po zatrzymaniu strażnika.

Pana Majora IQ kfalifikuje Go na stopien Palkownika !!!
      • Gość: zenon5 Re: mjr aresztu śledczego IP: *.ppp.tiscali.fr 23.04.06, 12:37
        www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/14/286
        Wizytowka aresztu sledczego w jeleniej gorze.
        • sierzantx Re: mjr aresztu śledczego 25.04.06, 19:32
          Major może nie wypowiedział sie najlepiej, ale jego wypowiedż była wymuszona
          przez policyjnych negocjatorów, chodziło o to żeby strażnik poddał się a
          przyznanie sie do winy przez dowódce miało go do tego skłonić, jednak major nie
          chciał brać winy na siebie i zwalił ją na bezpośredniego przełożonego.
          Prawdziwym jednak powodem tej sytuacji była jego postawa, bo na najniższe w
          hierarchii straży więziennej stanowisko wysłał starego kalwisza (10 lat stażu)
          po zjebutaniu go na dywaniku i chłopu nerwy puściły. Wcześciej ten strażnik
          pisał donosy na majora bo wiele rzeczy mu sie wydawało niezgodnych z
          regulaminem AŚ - chodzi przede wszystkim o nierówne traktowanie więźniów -
          kilku podobno miało specjalne przywileje i spotkania w cztery oczy z majorem.
          Ja sam nieraz muszę trzymać nerwy bo niejednemu w chwili zdenerwowania bym
          mógł zrobić krzywde i to sie tyczy nie tylko przestępców ale i przełożonych. A
          majorowi to proponuję skorzystać z rady H.O.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka