Dodaj do ulubionych

Iwano-Frankowska_Lwów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:54
Witam!
wybieramy sie w w dwie osoby na parę dni Na Ukrainę trasą z Krakowa do Iwano-
Frankowska potem chcemy wracając zahaczyć o miejscowość Stryj i
Lwów.Potrzebuję informacji odnośnie przejazdu tam i na miejscu oraz wszelkich
namiarów na tanie noclegi.Interesuje mnie,zeby zobaczyć mozliwie duzo za
mozliwie niewielkie pieniądze w zwiazku z czym wdzieczna bede za wszelkie
informacje.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: unmay Re: Iwano-Frankowska_Lwów IP: *.bhsu.edu 17.05.07, 20:09
      bus.com.ua

+ marszrutki

+ pociagi podmiejskie
    • dasiek11 Re: Iwano-Frankowska_Lwów 18.05.07, 00:54
      Ja do Iwano Frankiwska jechalem pociagiem ze Lwowa,bilet na plackarte kosztuje
      chyba z 10 czy 15zl.Jest kilka pociagow,mozna sprawdzic nawet na www.pkp.pl a
      co do Stryja dojedziesz tam najlepiej marszrutkami,tez niewielkim kosztem:)I
      Iwano Frankiwsku z tego co wiem na dworcu kolejowym sa tanie kwatery,ktos mi
      mowil ze kosztuja 20-kilka hrywien ale nie sprawdzalem.W samym Lwowie najlepiej
      zatrzymywac sie u miejscowych Polakow,wiecej info na ten temat znajdziesz na
      stronie www.rosjainfo.pl
      Mam nadzieje ze wycieczka bedzie udana,trzeba sie tylko nastawic pozytywnie:)
      • bolas Re: Iwano-Frankowska_Lwów 18.05.07, 16:40
        Dobra i tania kwatera jest za 20 zl w samym centrum. Ulicy nie pamietam
        dokladnie, ale to jest jakiś ex-akademik. Teraz to się zwie gościniec jakiś tam.
        to jest jedna z pierwszych ulic dookoła rynku, zaraz obok gościnca jest mały
        skwer z parkiem. Pokoje ekstra, full wypas wręcz z TV, pryszcnie itp. Obok jest
        też fajna knajpa z nalesnikami ;)

W mieście za dużo nie ma do zwiedzania, parę kościołów, synagoga itp ... 1-2 dni
        max. Dojazd lux z każdej strony.

pzdr - bylem tam w maju na początku:
        Jedna z moich fot: odkrywca.pl/forum_pics/picsforum19/stanislawow1.jpg
    • iberia.pl Re: Iwano-Frankowska_Lwów 18.05.07, 18:29
      z Krakowa do Lwowa jezdza autobusy:
      www.jordan.pl/
      cena biletu w 1 strone to 70zl.
      • Gość: ściema Re: Iwano-Frankowska_Lwów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 10:27
        Hahah ale okazja ... z Krakowa do Lwowa dojedzie się za połowę tej ceny :)

iberia.pl napisała:
        > z Krakowa do Lwowa jezdza autobusy:
        > www.jordan.pl/
        > cena biletu w 1 strone to 70zl.
        • Gość: dariusz Re: Iwano-Frankowska_Lwów IP: *.autocom.pl 22.05.07, 10:43
          Jak? Jak, biorąc pod uwagę brak zniżek na PKP.
          Zauważ że jadąc sposobem kombinowanym dochodzi czas i problem z granicą.
          • dasiek11 Re: Iwano-Frankowska_Lwów 22.05.07, 11:22
            Ja jadac z Bialegostoku bez zadnych znizek wydaje na dojazd do Lwowa jakies
            65zl przechodzac pieszo przez granice-co nie jest zadnym problemem i jest
            szybciej niz autokarem.Jednak z Krakowa wychodzi sporo taniej,a jak ma sie
            znizke to pewnie jest sie studentem ktory zamiast wydawac 70zl moze wydac 35:)
        • iberia.pl Re: Iwano-Frankowska_Lwów 04.06.07, 20:23
          Gość portalu: ściema napisał(a):

> Hahah ale okazja ... z Krakowa do Lwowa dojedzie się za połowę tej ceny :)

to moze zmaiast swojego pyszalkowatego komentarza zdradz te tajemnice taniego
          przejazdu?

>
          > iberia.pl napisała:
          > > z Krakowa do Lwowa jezdza autobusy:
          > > www.jordan.pl/
          > > cena biletu w 1 strone to 70zl.
          • Gość: ściema Re: Iwano-Frankowska_Lwów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:22
            iberia.pl napisała:
            > to moze zmaiast swojego pyszalkowatego komentarza zdradz te tajemnice taniego
            > przejazdu?

Hehhe to może zamiast pyszałkować nad moim pyszałkowatym postem, poczytasz
            starsze wątki na forum ? 1000 razy przynajmniej wałkowano ten temat - PKP
            najtańsze albo PKS do Przemyśla, później busik, granica pieszo, marszrutka i
            witamy wy Lwowi ...
            Ja z centrum Polski dochodzę do 40-42 zł gdy wysiadam we Lwowie na Hłownym
            Wokzale - z Krakowa jest sporo bliżej.
            • iberia.pl Re: Iwano-Frankowska_Lwów 05.06.07, 23:44
              sluchaj madralo, do wyszukiwarki odeslij moze autora watku-ja ostatnio
              zalatwialam taka forme transportu do Lwowa wiec podzielilam sie taka wlasnie
              informacja.Widocznie nie bylo mi do szczescia potrzebne tansze.
              Znasz tansze polaczenie to pisz od razu a nie baw sie w jakies zgadywanki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka