Dodaj do ulubionych

Edytory tekstowe

06.02.12, 10:42
Chciałbym sie dowiedzieć co sie stało.

Miałem ustawiony prosty edytor tekstowy, przełączałem na inne żeby sprawdzić co i jak, i gdy wróciłem do ustawienia prostego edytora tekstowego zniknęły z niego wszystkie guziki nawigacyjne, które w żaden sposób nie chcą wrócić.
W czym tkwi problem i jak to naprawić ?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Edytory tekstowe 07.02.12, 01:35
      Dalej masz problem? Które guziki? Zapisz szkic, Publikuj? Czy co innego masz na myśli?
      Ja używam prostego tekstowego, testowo przełączyłam na ktryś inny, potem znów na prosty testowy i było OK.
      • estees Re: Edytory tekstowe 07.02.12, 10:03
        Tak problem sie utrzymuje. Te guziki, które były na górze "pogrubienie" "wstaw z zasobów" itp...
        guziki "zapisz szkic" i "publikuj" na dole są.
        • mika_p Re: Edytory tekstowe 07.02.12, 13:38
          Ale w prostym edytorze tekstowym ich nie ma i nigdy nie było smile)
          W prostym tekstowym wszystkie "wstaw z zasobów", "pogrubienie" itp rzeźbisz sobie w html własnoręcznie, a na koniec linii wstawiasz <br> wink)
          • estees Re: Edytory tekstowe 08.02.12, 09:43
            I tu sie mylisz, po pierwsze były, po drugie na innym blogu są.
            • mika_p Re: Edytory tekstowe 08.02.12, 15:00
              Jestem pewna, że nie było smile
              Oba blogi masz na tym samym loginie? I na tym drugim też na pewno jest prosty tekstowy?
              • estees Re: Edytory tekstowe 09.02.12, 11:12
                Nie chce mi sie print screenów robić.
                Administracja ma całą ta platforme gdzieś, tylko czekać kiedy zamkną.
                Myśle ze to kwestia szablonów. Chociaż dziwne ze zniknęło całkiem niedawno.
                • mika_p Re: Edytory tekstowe 09.02.12, 18:26
                  Screen z przyciskami nie udowodni, że masz ustawiony prosty edytor tekstowy smile

Ale mam lepsze wyjście.
                  Zajrzyj do BloxWiki, do opisu prostego edytora tekstowego:
                  mediawiki.gazeta.pl/blox/Opis_edytora#Prosty_edytor_tekstowy
                  Jest tam napisane:
                  To najprostszy z dostępnych edytorów. Dostajesz tylko pole na tytuł i treść wpisu. Idealny jeśli sam chcesz czuwać nad kodem html notki, ponieważ obsługiwane są tagi html. Dla robiących błędy ortograficzne lub literówki - działa w nim korekta pisowni w FireFoksie 2.0 Pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka