30.09.12, 13:21
znowu pojawili się spamerzy, najpierw niejaki edward , pózniej hanna a teraz milenasosna.
Możecie cos z tym zrobić?
Tutaj ponizej ostatni jej komenrtarz
drewa999.blox.pl/2009/11/szczepic-nie-szczepic-oto-jest-pytanie-1.html
Obserwuj wątek
    • dr_ewa999 Re: spamerzy 30.09.12, 13:24
      I tutaj tez są spamerskie komentarze

drewa999.blox.pl/2009/03/otylosc.html
      • rozieblox Re: spamerzy 30.09.12, 15:37
        Wiesz, nie dramatyzuj już. Autor bloga też musi trochę pilnować.
        Jeśli komentowali po zalogowaniu, to zobacz inne komentarze i ew. zgłoś nicki. Jeśli nie wymagasz zalogowania, by dodać komentarz - może warto zacząć? Wtedy możesz blokować komentujących po nicku. Tyle, że ja jakoś nie przepadam za tym, bo jednak utrudnienie dla normalnych użytkowników.
        • bartoszcze Re: spamerzy 30.09.12, 16:02
          Jak to jest komentatorka seryjna (nie chce mi się szukać jej profilu), to bym zgłaszał jak najbardziej, zresztą już parę razy zgłaszałem panią od firmy ubezpieczeniowej.
        • dr_ewa999 rozieblox 30.09.12, 17:16
          rozieblox napisał:

> Wiesz, nie dramatyzuj już. Autor bloga też musi trochę pilnować.
          > Jeśli komentowali po zalogowaniu, to zobacz inne komentarze i ew. zgłoś nicki.
          > Jeśli nie wymagasz zalogowania, by dodać komentarz - może warto zacząć? Wtedy m
          > ożesz blokować komentujących po nicku. Tyle, że ja jakoś nie przepadam za tym,
          > bo jednak utrudnienie dla normalnych użytkowników.
          >

No ale przecież jak pomyślisz to może zrozumiesz,że spamują nie tylko u mnie ale na całym bloxie i zablokowanie ich przeze mnie nic nie da.
    • drakaina Re: spamerzy 30.09.12, 17:16
      Komentarze spod swojego bloga kasuj, zwłaszcza jak zawierają reklamy lub linki, a jeśli nicki się będą powtarzać, pisz do adminów, żeby je usunęli... Choć to walka z wiatrakami, stworzenie nowego to kwestia sekund.
      • bartoszcze Re: spamerzy 30.09.12, 19:30
        Z drugiej strony jeśli administracja Bloksa ma odpowiednik forumowego młota, to usunięcie całości pracy spamera też zajmuje kilka sekund..
        • drakaina Re: spamerzy 30.09.12, 21:19
          W sumie prawda, choć przypomina stary kawał o partyzantach...
          • dr_ewa999 Re: spamerzy 19.10.12, 15:16
            Czy ktoś z administracji może cosś zrobić ze spamerem o loginie milenasosna? Zgłaszałam już i nic w tym zakresie się nie zmieniło, nadal wpisuje mi linki na blogu z przekierowaywaniem do swoich strona .Ok ja ją zablokuję ale ten spamer działa chyba na całym bloxie. Nikogo to nie obchodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka