Dodaj do ulubionych

BLOXER - ?????????

IP: *.Elektron.pl 02.11.04, 23:28
Chyba Bloxer mnie nie lubi...
Ściągnąłem sobie - wszystko według zaleceń na stronie. Chcę odpalić - a tu
figa (z makiem, rzekłbym nawet). Wywala mi komunikat o błędzie: słynny biały
krzyżyk na czerwonym kółku wink oraz komunikat (cytuję dosłownie):

"Runtime Error!
Program: C:\Program Files\Bloxer\Bloxer.exe
This applicationa has requested the Runtime to terminate it in an anusual way.
Please contact the application's support team for more information."

...co niniejszym czynię. A zatem?
Gdyby to w czymś pomagało: mam Win XP Home (legalny do znudzenia, ze
wszystkimi szykanami, uaktualnieniami i Service Packiem 2).
A zatem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Puchatek Hop - hop IP: *.crowley.pl 03.11.04, 12:21
      Adminie, adminie, odpowiedz, nie licz, że mi minie wink
    • Gość: Puchatek Re: BLOXER - ????????? IP: *.Elektron.pl 03.11.04, 22:10
      Hop, hop, jestem uparty, czekam na odpowiedź...
      • t0m Re: BLOXER - ????????? 04.11.04, 11:21
        Witam,
        Próbowaliśmy, lecz u nas nie pojawił się taki błąd. Sam nie wiem co można
        zrobić. Bloxerowi przyglądamy się po kilku wcześniejszych uwagach z forum.
        Jak będzie poprawiona wersja do ściągnięcia to dam znać. Może "zatrybi" smile)
        • Gość: Puchatek Re: BLOXER - ????????? IP: *.crowley.pl 04.11.04, 15:08
          Dzięki, czekam zatem. smile
        • mojtrening Re: BLOXER - ????????? 01.01.15, 12:27
          skąd pobrać działającego bloxera lub bloxie lub cokolwiek bo przycisk "edytuj" jest u mnie niewidoczny pod notką i muszę jakims programem to ogarnąć
          • mpieck Re: BLOXER - ????????? 09.01.15, 16:50
            API do programów typu Bloxer zostało w serwisie blox.pl wyłączone, więc żaden program już nie zadziała.
            • rozieblox Re: BLOXER - ????????? 10.01.15, 10:31
              Była w ogóle jakaś informacja o tym? Bo o wyłączeniu możliwości dodawania wpisów mailem kojarzę, o wyłączeniu API - nie.
              • bagienny Re: BLOXER - ????????? 12.01.15, 10:28
                API wyłączyliśmy do odwołania.
                • rozieblox Re: BLOXER - ????????? 12.01.15, 18:56
                  Sorry, jeśli będę tłumaczył oczywiste rzeczy (a mam nadzieję, że tak będzie), ale...
                  1. Informacje o wyłączaniu funkcjonalności zamieszcza się przed ich wyłączeniem, żeby użytkownicy mieli czas na znalezienie innych rozwiązań.
                  2. Jest blog o Blox i pojawiają się tam wpisy na mniej istotne tematy.
                  3. Jeśli nie tam, to chociaż normalna informacja na forum, rozpoczynająca wątek i z mówiącym coś tytułem.
                  4. wyłączyliśmy do odwołania jako żywo przypomina: nieczynne z powodu, że zamknięte. Lub: nie mamy pańskiego API i co nam pan teraz zrobi?

Jednym słowem, słabo jak cholera.

PS Nie używałem API.
                  • bagienny Re: BLOXER - ????????? 13.01.15, 13:39
                    API Bloxa było prawie nie używane. Po analizie wyszło, że jest używane prawie tylko przez spamerów. Z użytkownikami korzystającymi z API skontaktowaliśmy się. Bloxie i Bloxer straciły na znaczeniu, włącznie z tym, że nie działały poprawnie lub wcale na nowszych systemach operacyjnych Windows. Od czasu wyłączenia API, przez kilka miesięcy mieliśmy
                    dosłownie dwa pytania o API (wliczając to).
                    Masz rację, naszą winą jest to, że nie zakomunikowaliśmy o wyłączeniu.
                    • rozieblox Re: BLOXER - ????????? 13.01.15, 18:34
                      Ja się domyślam przyczyn, chyba nawet sam sugerowałem wyłączenie API po tym, jak poszła informacja o wyłączeniu możliwości blogowania mailem z powodu wykorzystania przez spamerów. Tylko wielkich zmian w ilości spamu nie widać i tak, szczególnie w dni wolne, rano na głównej jest... anglojęzycznie, a wraz z API zniknęła możliwość backupu (i eksportu) bloga przy pomocy Blex.

Zresztą, popularne tagi to nadal m.in.:
                      www.blox.pl/tagi_w/311236/ralph-lauren-outlet.html
                      www.blox.pl/tagi_w/47085/ruby.html
                      www.blox.pl/tagi_w/166313/wow-gold.html
                      www.blox.pl/tagi_w/389174/infrared-heaters.html
                      www.blox.pl/tagi_w/546145/Kate-Spade-Outlet.html
                      www.blox.pl/tagi_w/3493/free.html
                      www.blox.pl/tagi_w/196466/cigarettes.html
                      www.blox.pl/tagi_w/442129/ozone.html
                      www.blox.pl/tagi_w/63328/Health.html
                      Ja się nie znam, ale wygląda mi na to, że to zupełnie chybione metody i raczej czegoś do analizy treści brakuje, jeśli chodzi o spam. Bo idąc drogą "tą metodą głównie spamerzy zamieszczają wpisy", można wywalić dowolnie wiele metod wprowadzania treści...
                      • bagienny Re: BLOXER - ????????? 14.01.15, 10:16
                        Nie informujemy publicznie o podejmowanych przez nas akcjach przeciw spamerom.
                        • rozieblox Re: BLOXER - ????????? 14.01.15, 18:40
                          Ale ja nie o akcjach pisałem, tylko o efektach. Polecam zerknąć na główną wtedy, kiedy normalnie nie zerkacie (lub ludzie nie piszą). Ładnie "tło" widać.
          • bagienny Re: BLOXER - ????????? 12.01.15, 10:29
            Prześlij nam na adres blox@agora.pl zrzut ekranu z widocznym edytorem.
    • Gość: Cezar Re: BLOXER - ????????? IP: *.danmax.pl 05.11.04, 10:30
      tez to mialem po zainstalowaniu SP2, pisalem o tym na forum. i po kilku dniach
      zaczelo dzialac, nie wiem dlaczego. pozostaje Tobie liczyc na ten sam uklad
      gwiazd wink
    • vegetronk Re: BLOXER - ????????? 09.11.04, 12:22
      To i u mnie tak jest... z tym, że ja mam W2K (też legal, uaktualniony itp.
      itd....) Może to działa tylko na 98 lub ME... albo 95 lub 3.11 tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka