Dodaj do ulubionych

Ograniczenia Top75

22.01.06, 00:40
Czy są jakieś wymagania, oczywiście poza ilością odwiedzin w określonym
przedziale czasu, które trzeba spełnić, aby być notowanym w Top75? Chodzi mi o
to, czy nie ma na przykład ustalonego minimalnego okresu działalności bloga?

Nie ukrywam, że zależy mi na czytelnikach, a Top75 jest formą promocji...
Obserwuj wątek
    • chilijczyk Re: Ograniczenia Top75 22.01.06, 00:46
      Z tego co pamietam blog musi miec co najmniej 3 miesiace.
      • setorika Re: Ograniczenia Top75 22.01.06, 00:50
        Nieprawda. Pisałam niecały miesiąc, kiedy znalazłam się w TOP 75. Zalezy to
        zatem od liczby odwiedzin.
    • kominek Re: Ograniczenia Top75 22.01.06, 11:15
      centrolew napisał:

> Nie ukrywam, że zależy mi na czytelnikach, a Top75 jest formą promocji...

Jezeli zalezy ci na czytelnikach, sugerowalbym uaktualniac bloga czesciej niz
      dwa razy na tydzien. To najprostszy sposob, by przyzwyczaic ludzi do regularnych
      odwiedzin, a co za tym idzie - samo w sobie jest sila napędową dla bloga.
      Poza tym, z tego co zauwazylem, twoj blog oscyluje miedzy miejscem z
      informacjami lokalnymi, a przemysleniamii na temat lewicowej polityki. To moze
      okazac sie za malo, aby zainteresowac kogos spoza twojego miejsca zamieszkania.
      Wprawdzie ja tego nigdy nie stosowalem, ale nie jest zlym pomyslem wymienic sie
      linkami z innymi blogowiczami. Ty dajesz u siebie odnosnik do nich, oni u siebie
      i wszyscy sa szczesliwi.
      I krotkie spostrzezenie na koniec - jak znam zycie twoj blog jest swego rodzaju
      podkladką pod wybory samorzadowewink

Kominek

• centrolew Re: Ograniczenia Top75 22.01.06, 15:56
        > Poza tym, z tego co zauwazylem, twoj blog oscyluje miedzy miejscem z
        > informacjami lokalnymi, a przemysleniamii na temat lewicowej polityki. To moze
        > okazac sie za malo, aby zainteresowac kogos spoza twojego miejsca zamieszkania.

No, jest w tym trochę racji. Muszę chyba ciekawsze informacje zamieszczać...
        Cały problem w tym, że nie wszystko, co jest ciekawe może się pojawić. wink

> I krotkie spostrzezenie na koniec - jak znam zycie twoj blog jest swego rodzaju
        > podkladką pod wybory samorzadowewink

Nie za bardzo, wybory samorządowe mają charakter lokalny, a mój blog raczej
        ogólnokrajowy. Traktuję go raczej jako ciekawy eksperyment. Wiele osób zauważa
        oderwanie polityki od rzeczywistości, kto wie czy ta forma nie jest dobrym
        sposobem na nawiązanie kontaktu między ludzmi o podobnym spojrzeniu na świat.

Dzięki za pomoc. smile
    • mpieck Re: Ograniczenia Top75 22.01.06, 11:27
      Poza "ilością odwiedzin", blog nie może być zablokowany, zastrzeżony i musi być
      dodana/zmieniona notka w ciągu ostatnich 30 dni.
      • bond700 Re: Ograniczenia Top75 22.01.06, 20:27
        Ja mam na to uniwersalną radę. Prostą i konkretną. Mianowicie : PISZ CIEKAWIE -
        a czytać Cię będą i może polubią nawet wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka