Dodaj do ulubionych

problem z wielkością liter

06.04.06, 20:06
Notki piszę arialem 4, tak też napisałam dziś rano. Przed chwilą weszłam na
swojego bloga i litery są bardzo powiększone, chociaż w edytorze
(zaawansowanym) ciągle są jako arial 4... Nie mam pojęcia dlaczego tak się
stało i co z tym zrobić?

poprostukobietaa.blox.pl/
Obserwuj wątek
    • perrier Re: problem z wielkością liter 07.04.06, 06:54
      jezeli piszesz swoje notki najpierw w innym edytorze (np. Word) to w momencie
      gdy wszystko kopiujesz do bloxa cala masa kodow zostaje przekopiowana razem z
      tekstem. Stad (byc moze) problem z trzcionka. Proponuje pisanie w notatniku.
      Potem mozesz sobie wszystko poprawic w edycji bloga.
      • adao Re: problem z wielkością liter 07.04.06, 12:36
        Taki sam problem pojawia się, kiedy się pisze bezpośrednio na bloxie. Ja takie
        problemy załatwiam w taki pokrętny sposób, że zaznaczam cały tekst, klikam w
        dowolny rozmiar czcionki (rozmiar się zmienia), po czym klikam w rozmiar, który
        chcę mieć. Tego typu problemy mam tylko w firefoxie. W IE jest wszystko OK.
        Można też po napisaniu notki przejść do opcji "prosty edytor" i tam zmienić
        rozmiar czcionki.

--
        motyla noga! Obserwacje, inspiracje,
        dywagacje, fakty, akty (przemocy i niemocy), zmory i potwory.
        • unreserved Re: problem z wielkością liter 07.04.06, 16:36
          Oprócz Firefoxa nawala też Opera. Przynajmniej u mniewink
    • jaga1973 Re: problem z wielkością liter 07.04.06, 20:20
      Używam IE, notki piszę w edytorze zaawansowanym na stronie bloga i wygląda to
      tak, jakby nagle zwiększyła się wielkość ariala 4 i chyba większości czcionek
      właśnie w tym edytorze. Czy to możliwe???
      • adao Re: problem z wielkością liter 07.04.06, 22:50
        to zmień rozmiar czcionki po napisaniu (albo w dowolnym momencie pisania) notki
        w źródle strony. na pasku narzędzi jest symbol <> . jak w niego klikniesz,
        przechodzisz automatycznie do prostego edytora i przy "size" zmień rozmiar
        czcioki na taki, jaki chcesz mieć. jak znowu klikniesz w <> to wracasz do
        zaawansowanego edytora.

--
        motyla noga!
        Obserwacje, inspiracje, dywagacje, fakty, akty (przemocy i niemocy), artefakty,
        zmory i potwory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka