kakofonia 12.02.07, 01:52 gdzie i co zrobić w szablonie, żeby wyróżnić cytaty we wpisach? np. chcę, żeby pokazywały się na szarym tle próbuję, próbuję i nic mi nie wychodzi... dzięki za pomoc jakąkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.z.y.m.o.n Re: css - wyróżnienie cytatów 12.02.07, 02:36 Komentarze są oznaczane na przemian dwiema klasami: Infoniepar oraz Infopar. Szare tło pod wszystkimi komentarzami uzyskasz umieszczając w CSS-ie następującą linię: .Infoniepar, .Infopar{background: #F7F7F7} Jeżeli chcesz, aby co drugi komentarz wyglądał inaczej, to musisz zdefiniować style obu klas oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofonia Re: css - wyróżnienie cytatów 12.02.07, 02:58 nie chodzi mi o komentarze chodzi mi o to, zeby móc wyróżnić cytaty znajdujące się wewnątrz mojego wpisu w głównej części bloga Odpowiedz Link Zgłoś
s.z.y.m.o.n Re: css - wyróżnienie cytatów 12.02.07, 03:19 Czas się kłaść, bo już nie rozumiem co czytam Spróbuj umieścić je w znaczniku >cite< Jeżeli chcesz im nadać tło, które obejmie całą szerokość szpalty, to wówczas dodajesz do CSS-a, np. następującą definicję: cite{display: block; background: #f7f7f7; padding: 15px} Odpowiedz Link Zgłoś
kakofonia Re: css - wyróżnienie cytatów 12.02.07, 03:41 ha, dzięki! zaraz sprawdzę tę opcję i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: css - wyróżnienie cytatów 12.02.07, 09:24 Albo odsuń je do prawej (przycisk "zwiększ wcięcie" w zaawansowanym edytorze) i zdefiniuj w cssie element blockquote. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofonia Re: css - wyróżnienie cytatów 12.02.07, 19:21 Podziałało. Bardzo Wam dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
asmith Re: css - wyróżnienie cytatów 07.04.07, 13:18 używam >cite< w prostym edytorze i jest OK, ale czy ten sam efekt mogę uzyskać w edytorze TinyMCE ? (kłopotliwe jest zmienianie edytora tylko w celu zaznaczenia cytatu) Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: css - wyróżnienie cytatów 07.04.07, 13:49 Tak jak radziłem powyżej - w tinyMCE odsuwaj tekst w prawo a w css zdefiniuj wygląd blockquoute. cite jest raczej przestarzałym tagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asmith Re: css - wyróżnienie cytatów 07.04.07, 16:49 Ok. zrobiłem tak jak napisałeś. Mam ten sam foramt w cite i blockquote: cite{display: block; background: #f7f7f7; padding: 15px} blockquote{display: block; background: #f7f7f7; padding: 15px} Ale efekt nie jest identyczny. Przetestowałem w dzisiejszym wpisie i mam ramkę znacznie węższą niż we wczorajszym, gdzie użyłem cite. Jak można to wyregulować? Odpowiedz Link Zgłoś