Dodaj do ulubionych

Gratulacje za fotoforum

20.02.07, 23:01
Dobrze pomyślane. Właśnie zrezygnowałem z Google.
Obserwuj wątek
    • ols Re: Gratulacje za fotoforum 20.02.07, 23:30
      Jeszcze trochę to dopracujemy, dziękujemy za docenienie (z kim jak z kim, ale z google to duża rzecz wygrać wink
      • adax4 Re: Gratulacje za fotoforum 21.02.07, 00:31
        Np warto popracować nad tym aby wrzucając zdjęcia do swojego CZEGOŚ (?) można
        było decydować, które zdjęcia pojawiają się na blogu. No właśnie czy to co w
        Googlach jest Galerią Publiczną u Was ma jakąś nazwę ? Bo tego nie wyłapałem. Po
        za tym w Googlach w Galeri Publicznej, która jak sądzę u Was jest nie nazwana ,
        jest możliwość tworzenia własnych galerii tematycznych. Źle się wyraziłem, że
        całkiem zrezygnowałem z Google, ich Picassa jest bardzo przyjazna i wykorzystują
        ja poza moją aktywnością bloxową. Po prostu doszedłem do wniosku , że nie ma
        sensu bawić się z Googlami przy bloxie skoro blox tworzy coś tak poręcznego.pozdr
        • adax4 Re: Gratulacje za fotoforum 21.02.07, 00:33
          picasaweb.google.pl/fotogdanszczanin/
        • ols Re: Gratulacje za fotoforum 21.02.07, 01:03
          W FotoForum masz możliwość ponadawania poszczególnym zdjęciom kluczy (np. fotkom z wakacji klucza "wakacje", fotkom wujka "wujek" etc). Wówczas można na blogu prezentować tylko zdjęcia z wybranym kluczem - wystarczy wygenerować kod na stronie danego klucza.
          • adax4 Re: Gratulacje za fotoforum 21.02.07, 08:34
            rozumiem, pomyliłem się ; wydawała mi się że Klucz to odpowiednik Tagów
            • ols Re: Gratulacje za fotoforum 21.02.07, 10:16
              Owszem, klucz to "nasza" nazwa tagu. A kluczy/tagów można właśnie używać do sortowania swoich zdjęć.
        • basia Re: Gratulacje za fotoforum 21.02.07, 10:42

po pierwszym poscie, nabralam powietrza w usta, zeby cos powiedziec, ale widze ze sam rozwinales mysl.

w kazdym razie, google ma wiecej zalet niz FF, co nie znaczy, ze FF nie jest przydatna, ale niekoniecznie zawsze.

ps. mi np. linka zdjecia wklejona z FF na bloga nie dzialala.
          • adax4 Re: Gratulacje za fotoforum 22.02.07, 14:55
            Na razie u mnie jest wszystko ok. Co prawda poniewczasie zorientowałem się , że
            Google też umożliwiają wklejanie zdjęć w boczną szpaltę każdego bloga ( chyba
            się nie mylę ?). Ale niech tam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka