Gość: Jane IP: *.skynet.net.pl 13.12.08, 17:22 A czy mogę tak zrobić, żeby adres mojego bloga to była nazwa mojej domeny www.mojadomena.pl? Czy podajecie nazwy waszych dnsów, żeby można było przekierować domenę na mojego bloga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ols Re: Blog pod moją własną domeną 15.12.08, 15:46 Jak na razie nie ma takiej możliwości. Można uzyskać podobny efekt np tak jak tu: supergigant.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogu Re: Blog pod moją własną domeną IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.09, 16:06 Jak to „podobny efekt”? Przecież o coś takiego było chyba pytanie. To można sobie własną domenę na bloxa wstawić? Jak? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Blog pod moją własną domeną 08.01.09, 17:45 Nie można. Supergigant używa frame'ów, to jest technicznie inna bajka. Różnicą dla usera jest taka, że chodzisz po blogu, a url się nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Blog pod moją własną domeną 09.01.09, 00:12 To trochę nie wygodne jak chce się komuś podrzucić namiary do konkretnego wpisu np: supergigant.blox.pl/2007/07/Garnett-sprzedany.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: Blog pod moją własną domeną IP: *.171.191.55.static.crowley.pl 19.02.09, 15:38 A czy będzie można kiedyś zrobić przekierowanie bloga na własną domenę? Czy zostanie wprowadzona taka funkcjonalność czy raczej na to nie liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Blog pod moją własną domeną 21.02.09, 23:10 Funkcjonalność jest wciąż w fazie planów, wszystko rozbija się o liczbę potencjalnych użytkowników takiego udogodnienia. Jak na razie wszystko wskazuje na to, że jest ich za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.ch Re: Blog pod moją własną domeną 14.12.09, 23:29 A ja uważam, że to ciekawa opcja. Zainteresowanie wzrosłoby, gdyby owe przekierowanie było możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Blog pod moją własną domeną 15.12.09, 10:07 Funkcja w międzyczasie zmieniła status z "w planach, do zastanowienia" na "nie robimy". Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.ch Re: Blog pod moją własną domeną 15.12.09, 20:19 A czemu się na to nie decydujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Blog pod moją własną domeną 15.12.09, 21:52 Rażąca dysproporcja nakładu potrzebnych prac (m.in. przepisanie od nowa wszystkiego co związane z logowaniem, zaadaptowanie całości do działania z innym adresowaniem) i zagwozdek organizacyjnych (kwestie odpowiedzialności za treści w nie naszej domenie, w ogóle regulamin i okolice) do spodziewanych korzyści. A sfinansować tego wysiłku np. pośrednictwem w sprzedaży domen się nie da, za mała skala. Odpowiedz Link Zgłoś