Dodaj do ulubionych

Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Breclav?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.10, 16:47
Jadąc do Włoch planuję w tym roku przetestować drogę z Chałupek nową
autostradą koło Ostravy i dalej przez Breclav autostradową obwodnicą
Wiednia.
Co o takiej trasie sądzicie? Wasze wrażenia i doświadczenia? Na co
należy uważać, czy szybciej i wygodniej dojadę tą trasą niż Cieszyn-
Frydek-Mikulov - itd.?
Czy na autostradach Czesi też poluja na Polaków?
Dzięki za wszelkie ifnromacje?
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 26.06.10, 17:03
      Czemu przez Breclav ?
      Bliżej jest przez Mikulov.
      Na pewno z Chałupek lepiej jechać nową autostradą niż przez Frydek-Mistek.
      Policja poluje na wszystkich i trzeba uważać na ograniczenia prędkości.
      Często są samochody policyjne na trasie, niektóre robią fotki i są nieoznakowane.
    • dddbb Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 27.06.10, 08:22
      Też ten (a własciwie ta) Breclav coś mi tu nie bardzo... Chyba, że
      masz na myśli trasę, którą część też wybiera: z Brna, przez okolice
      Breclavi (po czeskiej stronie okropny beton) na Bratysławę, a
      stamtąd na Wiedeń. Wprawdzie dłuższa, ale cały czas dwa pasma, a
      dodatkowo jadąc na Graz, przez Wiedeń w ogóle nie przejeżdżasz
      • wislok1 Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 27.06.10, 13:41
        Kilka miesięcy temu Austriacy oddali do użytku północną obwodnicę Wiednia. Jadąc od Mikulova jedzie się od Mistelbach autostradą, a potem drogą szybkiego ruchu, a potem znowu jest autostrada na Graz:
        tiny.pl/htzf4
      • Gość: Marek Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.10, 15:14
        Ja mam na myśli jazdę Chałupki autostradą do Breclav, zjazd do
        Reinthal, nastepnie Wilfersdorf, A5, S2, S1, A23 i A2 do Graz.
        Zasmuciliście mnie tym betonem - ale czy takiego betonu nie ma tez
        miedzy Olomoucem a Jicinem?
        i ostatnia sprawa: liczę, ze przez Breclav jest nieco blizej niz p
        Mikulov, a ponadto całą drogę autostrada bezkolizyjna i szybka...
        Może się mylę?
        • Gość: gość Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla IP: *.tp.unicity.pl 27.06.10, 19:18
          nie jest to beton jaki był na starej 4 koło gliwic, da się przejechać. Lepszy
          jest lewy pas
        • wislok1 Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 27.06.10, 21:48
          Nie jechałem z Brna tą trasą.
          Wiem, ze 90% ludzi jedzie przez Mikulov.
          Nie chodzi o autostradę.

Twoja trasa prowadzi przez centrum miasta Breclav i przez wioski w Austrii, gdzie zapomnij o prędkości powyżej 50km/h ( chyba że masz dużo kasy na mandaty ). W terenie niezabudowanym drogi są dość wąskie.
          Z Brna jest droga szybkiego ruchu, potem obwodnica Mikulova, potem szeroka międzynarodowa droga w Austrii. Owszem są miejscowości po drodze, ale mniej niż na twojej trasie
          • wislok1 Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 27.06.10, 22:21
            Kiedyś pojechałem skrótem ze Znojma na Krems drogą nr 35, anie przez Stockerau.
            Skrót był tylko na papierze, bo jechałem średnio 60 km/h
        • dddbb Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 29.06.10, 23:31
          Też nie polecam rozwiązania przez Breclav w tej sytuacji. Na mapie może wygląda
          to fajnie, ale w rzeczywistości masz od Breclavi sporo terenu zabudowanego.
          Kieruj się z Brna przez Pohorelice, Mikulov.
          • Gość: Jacek Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 19:22
            Ja zas jestem bardzo zadowolony trasą przez Breclav. Wiele polskich rejestracji widziałem na tej trasie. Szybka trasa przez Czechy, zakupy w Billi w Breclav, komfortowy przelocik leśnymi drogami z odpoczynkiem koło Reintal. a później ponownie szybka piłka obwodnicą autostradową Wiednia. Polecam szczerze
            • wislok1 Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 10.05.11, 22:48
              Ok, ale przez Mikulov jest i tak szybciej i krócej.
              No, ale wolny wybór
              • dddbb Re: Wasze doświadczenia z trasy Chałupki - Brecla 12.05.11, 07:33
                Dokładnie. Droga z pewnością sympatyczna, ale nie najszybsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka