Dodaj do ulubionych

ceny na Węgrzech

22.02.12, 22:28
Witajcie, w poniedziałek wyruszam z grupą młodzieży do Rumunii, tranzytem, busem przez Węgry. wydaje mi się, że powinniśmy zabrać jakieś drobne forinty na np toaletę, czy jakiś napój na stacji benzynowej, nie wiem tylko ile, bo nie mam zielonego pojęcia o cenach. Czy możecie podpowiedzieć ile forintów musimy przewidzieć na takie wydatki? Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: ceny na Węgrzech 22.02.12, 23:01
      Ceny porównywalne do polskich, w zasadzie takie same, nie ma powodu do obaw
      • smoga Re: ceny na Węgrzech 23.02.12, 09:34
        Bardzo dziękuję. Czyli na takie drobiazgi po drodze, jakieś 30 forintów wystarczy? Chodzi nam o to, żeby nie wymieniać za dużo, bo później nie wiadomo, co z tym zrobić.
        • jolanta631 Re: ceny na Węgrzech 23.02.12, 10:10
          za 30 forintów to niestety nic nie kupisz .Tysiąc forintów to około 15 zł.
          • smoga Re: ceny na Węgrzech 23.02.12, 14:15
            Aha, nie wiedziałam,że taki jest przelicznik. A ten 1000 to na takie drobiazgi po drodze wystarczy?
            • lisia312 Re: ceny na Węgrzech 23.02.12, 16:06
              budapeszt.miasta.org/t_ceny.html
              • smoga Re: ceny na Węgrzech 23.02.12, 19:07
                Super, pięknie dziękuję!
                • krepso Re: ceny na Węgrzech 10.03.12, 03:28
                  Czy w tym kraju sa mega przeceny dwa razy w roku, tak jak w innych krajach europejskich?
                  • helkatours Re: ceny na Węgrzech 12.03.12, 21:34
                    Ale co nalezy rozumiec przez mega przeceny i jakich branz maja one dotyczyc?

Przeceny sa takie jak w Polsce. Taniej mozna obecnie kupic ozdoby choinkowe albo opony zimowe. Jesli mowimy o ciuchach, to mozna trafic dobre okazje, ale generalnie powiedzialabym, ze ubrania sa drozsze niz w Polsce.

pozdrawiam
                    • krepso Re: ceny na Węgrzech 13.03.12, 00:27
                      chodzilo mi o odziez
                      • helkatours Re: ceny na Węgrzech 01.04.12, 16:11
                        krepso napisała:

> chodzilo mi o odziez

To tak, jak odpisalam - wedlug mnie ciuchy sa drozsze niz w Polsce i nie ma jakis wielkich wyprzedazy. Moze nie znam jeszcze wszystkich dyskontow, ale tendencja jest wedlug mnie ogolnie swiatowa - im drozsze miasto tym lepsze wyprzedaze. W Warszawie tez takich nie ma, jak w Londynie.
              • Gość: DM Re: ceny na Węgrzech IP: *.wum.edu.pl 19.04.12, 15:08
                a co to jest DM przy cenach za gwiazdki hotelowe?
            • Gość: Waldek Re: ceny na Węgrzech IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 15:48
              "Aha, nie wiedziałam, że taki jest przelicznik." I takim nauczycielom oddajemy swoje dzieci pod opiekę. W poniedziałek jedzie i nic nie wie.
              • Gość: Pinky Re: ceny na Węgrzech IP: *.pke.pl 04.04.12, 14:31
                Ciuchy są dużo tańsze ale w specjalnych sklepach śkosnookich.Jest tego multum Nawet sa całe domy towarowe z made in china
              • Gość: kasia Re: ceny na Węgrzech IP: *.net.pbthawe.eu 04.04.12, 15:14
                Miejmy nadzieję, że na temat Rumunii wie więcej... Nie chcę byc złośliwa ale nie wiem jak można zakładać, że jeden złoty równa się 1 forint... Przecież z obcymi walutami to zawsze jest inaczej niż 1:1
                • Gość: gnypek Re: ceny na Węgrzech IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 23:06
                  Jeśli będą ciągnięte takie kuriozalne wątki, to się na tym forum zrobi dziadostwo i zostanie tylko płacz i zgrzytanie zębów ...
    • Gość: kwatera Re: ceny na Węgrzech IP: *.pool.digikabel.hu 22.04.12, 10:21
      Witam.. uwazam wystarczy do 1500 HUF na osobe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka