Dodaj do ulubionych

trasa Kraków - Eger

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 09:24
jaką najlepszą trasę wybrać Kraków - Eger
Obserwuj wątek
    • Gość: muchos Re: trasa Kraków - Eger IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.12, 20:46
      Jechalem do Egeru 10 lat temu z noclegiem w Zakopanem.
      Przejscie graniczne na Łysej Polanie, dalej na Kezmerok, Poprad, Roznava, Tornala, Ozd i przez wegierskie gory do Egeru.
      Trasa z Łysej Polany do Egeru zajęła nam równo 6 godzin, momentami glownie po stronie slowackiej bardzo kreta i z ostrymi podjazdami duzo gorszymi niz na zakopiance ale za to widoki malownicze choc bardziej dla pasażerów niz dla kierowcow ktorzy musza sie koncentrowac na drodze.
      Jest najkrotsza droga z Zakopanego...mozna nia własnie jechac takze z Krakowa.
      Mozesz tez jechac latwiejsza ale dłuzsza o prawie 100 km trasa na Tarnow, dalej Nowy Sącz, tutaj alternatywnie na Piwniczna i Stara lubovnie (ja ta jezdze na Wegry) albo Bardojew, z obu na Presov, pozniej Kosice (konieczna winietka czeska na 28 km autostrady albo trzeba ja objezdzac drogami rownoleglymi), Miskolc i dalej na Eger kierujac sie na Budapeszt przez min Mezokovesd i Fuzesbony.
      Uwaga...polecam wyjechac wczesniej i wstapic w Miskolc Tapolcy na baseny w jaskiniach BARLANGFURDO (nie mylic ze strandfurdo) lub jesli docelowo jestescie w Egerze wybrac sie na wycieczke jednodniowa...jedyne takie na Wegrzech.
      ja lubie takze bardzo i tamjezdze od wielu lat hajduszoboszlo, zatloczone owszem ale w odroznieniu od wielu miasteczek z kapielskiami prawdziwe miasteczko turystyczne.
      • Gość: jurow Re: trasa Kraków - Eger IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.12, 16:48
        który odcinek drogi wokół Tornala jest płatny
        • Gość: zyzio Re: trasa Kraków - Eger IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.12, 20:48
          Obwodnica Tornali jest bezpłatna, informują o tym odpowiednie znaki na początku obwodnicy.
      • Gość: mayki Re: trasa Kraków - Eger IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.12, 09:45
        Jak już tędy to bardziej polecam przez Jurgów. W Nowym Targu na N Sącz i na rondzie w prawo ( opisane ). Nie ma tylu zakrętów i górek:)
        • Gość: vvv Re: trasa Kraków - Eger IP: *.ists.pl 07.05.12, 18:22
          Trasa przez Łysą i Jurgów łączą się niedaleko od granicy i wiodą tymi samymi górkami i zakrętami ;)
          • Gość: mayki Re: trasa Kraków - Eger IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 07:36
            Ja tam widzę różnicę - choćby w dojeździe do Podspadów. Mam dziecko i żonę, którzy średnio znoszą moją jazdę po zakrętach. Wystarczy zerknąć na mapę i nawet na niej widać różnicę. I krócej się jedzie.
    • Gość: kmk Re: trasa Kraków - Eger IP: *.173.47.195.tesatnet.pl 10.04.12, 21:42
      alternatywą jest autostrada przez katowice czechy słowację, czasowo podobnie
      • Gość: turystka Re: trasa Kraków - Eger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 10:47
        Trasa przez Tornalę bezpłatna
        dalej za granicą słowacko-węgierską w stronę Egeru jadąc przez góry droga jest fatalna, dziurawa, trzeba uważac żeby nie uszkodzić auta, to jest chyba najgorszy odcinek
        • Gość: jurow Re: trasa Kraków - Eger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 10:50
          o której trasie piszesz ze jest dziurawa - czy trasa od granicy słowacko-węgierskiej Ozd- Arlo - Eger , czy trasa Kazincbarcika - Miskolc - Lillafured - Góry Bukowe - Eger , która jest ładniejsza
    • Gość: e-tam Kraków - Eger IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 19:47
      Google Mapy sugerują 3 trasy:

Kraków - Eger < wybierz

1. Trasa 67 326 km, 5 godzin 34 min
      2. Trasa 75 414 km, 6 godzin 4 min
      3. Trasa E77 395 km, 6 godzin 12 min

Pozdrawiam,
      • Gość: jurow Re: Kraków - Eger IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 15:38
        czy może ktoś mi odpowiedzieć jaka jest nawierzchnia na odcinku trasy od granicy słowacko-węgierskiej przez Ozd - Eger czy niema dziur
    • Gość: ar2r trsa do egeru IP: 194.181.138.* 31.07.15, 14:09
      Czy na trasie z Jurgowa przez Słowacje do Egeru są płatne odcinki dróg?
      • sempre_dritto Re: trsa do egeru 31.07.15, 21:59
        Jeżeli koło Popradu nie wjedziesz na autostradę, to dalej nie ma płatnych dróg, choć tak naprawdę, nie zwracałem na to uwagi, miałem winietkę.
        Jechałem z Dobszyny do Egeru (wcześniej z Jurgowa do Hrabusic), przez Ozd - droga niespecjalna, trochę remontów, jazda przez miasteczka... Nie wiem, czy jakoś tak trafiłem, ale sporo było słowackiej policji, warto zdjąć nogę z gazu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka