Dodaj do ulubionych

Kemping Europa-Balaton

IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.08.12, 21:04
Witam,
w przyszłym tygodniu wybieramy sie nad Balaton-kemping Europa w Alsóörs - północny brzeu Balatonu. Wszystkie informacje o tym kempingu posiadam z internetu. Mam więc prośbę do tych co znają być moze kamping z autopsji jak równiez o okolicę, co można tam zobaczyc, zwiedzic, itd. Wyczytałam w necie ze w Balatonfured ( a to chyba w okolicy ) będzie festiwal wina - cóż za wspaniała informacja:)
Obserwuj wątek
    • helkatours Re: Kemping Europa-Balaton 05.08.12, 14:02
      Witam!

Rzeczywiscie w Balatonfüred trwa festiwal wina, wiecej informacji tutaj:

Tygodnie wina w Balatonfüred

Jesli chodzi o to, co warto zobaczyc w okolicy, zachecam do przejrzenia naszej strony www.helkatours.hu - jest tam mnostwo info o imprezach, atrakcjach, miejscach wartych odwiedzenia, a takze informacje praktyczne.

W przypadku dalszych pytan zapraszam na maila: kociuba@helkatours.hu
      • Gość: Renata Re: Kemping Europa-Balaton IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.13, 20:33
        Własnie wrócilismy z tego campingu. Bawilismy się świetnie!camping bardzo fajny, wyposazony we wszystko co przydatne będąc pod namiotem, polecam parcele 70m2 z prądem, płacilismy 36 zł za osobę (ja mąż i córka 4 lata), czyli ok 109 zł za noc. Na zwykłym polu namiotowym taniej. Jest kuchnia - 4 palniki, mozna zrobić sobie obiad, na terenie kampingu jak i tuż za jego bramą są bary w których mozna smacznie zjeść - ceny jak w Polsce. Można wypożyczyć rower, rower wodny, kajak - do wyboru do koloru:) dużym plusem są baseny na terenie kampingu - jeden brodzik dla dzieci na głównej plaży. W jeziorze dla 4-latki za głęboko na zabawę (woda dla dorosłego do pasa). Jedyny minus jak dla mnie to środnio czyste prysznice damskie (mąż twierdzi, że w męskich czysto...:) ) i brak ciepłej wody - nie wiem dlaczego nie było, próbowaliśmy o róznych porach, kąpaliśmy się w letniej brrr. Byliśmy 5 nocy, komarów mało bo są pająki które je zjadają;) polecam ciepły śpiwór - w nocy zimno. Pozdrawiam
        • Gość: teodorek Re: Kemping Europa-Balaton IP: *.22.radom.pilicka.pl 18.08.13, 22:03
          Podejrzewam, że zwolennicy kempingów uznają mnie za osobę nie rozumiejącą zalet takiej formy zakwaterowania, ale jednak napiszę o swoim zdziwieniu.
          Od paru lat jeżdżę na Węgry i znając już sporo basenowych miast bez problemu znajduję kwaterę bez luksusów (typu klima), ale z własną (nie wspólną dla wszystkich) kuchnią z pełnym oprzyrządowaniem (kuchenka, lodówka, talerze, kubki, itp.) i łazienką z wc. I za to płacę zazwyczaj 2500-3000 HUF (ok. 37-45 PLN) za dorosłych i najczęściej 2000 HUF (ok. 30 PLN) za syna 12 lat. U niektórych bardziej formalnych gospodarzy dochodzi jeszcze opłata klimatyczna, ale najczęściej darują sobie (i nam) tę opłatę. Czyli generalnie za 3 osoby wychodzi 100-120 PLN, a więc porównywalnie z opisanym kempingiem.
          W czym więc tkwi różnica?
          Moim zdaniem w zestawieniu ciasnego namiotu z co najmniej kilkunastometrowym pomieszczeniem z drzwiami, oświetleniem, kuchnią i łazienką na miejscu. Chwilowy brak ciepłej wody zawsze może się zdarzyć, ale nie przypominam sobie pięciu dni przerwy.
          Nie kwestionuję zalet bliskiego kontaktu z naturą w namiocie (chociaż te pająki, hmmmm), ale przy porównywalnej cenie wolę jednak normalne kwatery ze sztywnymi ścianami.
          Chociaż jak wiadomo "de gustibus ...", czy tak, czy tak, ważne że na Węgry!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka