Dodaj do ulubionych

Jaskinie Macochy

26.05.13, 10:41
Witam,proszę o sugestie odnośnie zwiedzania tego miejsca. Słyszałem że mogą być trudności ze względu na dużą ilość turystów. Czy jest rezerwacja dla osób indywidualnych. Dla grup wiem że są. Czy jadąc od strony Boboszowa kierować się starą trasą na Brno czy jechać do trasy szybkiego ruchu i dalej autostradą do Brna i się cofnąć.Za informację dziękuję.Pozdr.
Obserwuj wątek
    • valdi49 Re: Jaskinie Macochy 26.05.13, 18:35
      Byłem w tym tygodniu - nie było kolejek. Najlepiej od Vyskova kierować się na Blansko.
      • lisia312 Re: Jaskinie Macochy 27.05.13, 19:06
        www.jeskynecr.cz/pl/jeskyne/punkevni-jeskyne/
        My byliśmy w sierpniu, bez rezerwacji nie byłoby szans na wejście.
        • beniu11 Re: Jaskinie Macochy 28.05.13, 19:56
          Czy są rezerwacje dla turystów indywidualnych? My chcemy jechać 13 lipca więc sytuacja może być podobna.
          • lisia312 Re: Jaskinie Macochy 28.05.13, 21:23
            podałam Ci stronkę do rezerwacji. Tak, indywidualnie można rezerwować :)
            • beniu11 Re: Jaskinie Macochy 28.05.13, 23:29
              OK.Dziękuję.
            • wislok1 Re: Jaskinie Macochy 29.05.13, 00:00
              A nawet TRZEBA rezerwować, pamiętam, że byłem tam jako indywidualny turysta i wszedłem, bilety były już zakupione.
              W sezonie bez wcześniejszej rezerwacji nie ma szans
              • wislok1 Re: Jaskinie Macochy 29.05.13, 00:02
                W jaskini płynie się łódkami i nie da się fizycznie spowodować, że ilość łódek się pomnoży wielokrotnie.
                Ilość chętnych do obejrzenia jaskini jest w sezonie zdecyodwanie większa od ilości łódek.
                Dlatego najlepiej zrobić rezerwację online
    • bah77 Re: Jaskinie Macochy 08.03.16, 17:23
      We wrześniu nie było kolejki.
      A widoki wspaniałe:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,158833064,160562594.html i następne posty.

bah77
    • wislok1 Re: Jaskinie Macochy 09.03.16, 19:25
      Na pewno są rezerwacje i w sezonie może być ciężko dostać się tam "z marszu", bo pływa się łódkami, a ilość miejsc na łódkach jest ograniczona,
      Z Boboszowa trzeba dojechać do miasteczka BLANSKO i potem szukać jaskini, nie trzeba wjeżdżać do Brna !
      • Gość: patumatu Re: Jaskinie Macochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.16, 10:55
        Nam (2+2) jaskinie udało się zwiedzić tylko dla tego, że w jednym z przewodników była wzmianka o dużej ilości chętnych. Nocując w Brnie poprosiliśmy dziewczyny z recepcji o rezerwację zwiedzania jaskini - tak ze dwa dni wcześniej. Zarezerwowały bez problemy - jak wjeżdżaliśmy na parking pod jaskinią to już ok. 10-tej obsługa informowała, że nie ma biletów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka