bmigas 06.02.07, 14:48 czy ktoś może mi polecić jakąs miejscowośc nad balatonem ? i jka ma to namairy na jakas kwatere, a jak wyglada kwestia cen ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deo Re: balaton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:02 Wyszukaj sobie w wyszukiwarce Balaton czy chocby Węgry i będziesz miał duzo ofert ... co do miejscowości ... kwestia gustu zaraz patrząc od Budapesztu na południowym brzegu jest Siofok ...cos tak jak nasz Sopot- czyli duży kurort a za to na pólnocnym brzegu są takie jakby nasze Juraty i Jastarnie / porównanie ma sens oczywiście jeśli kiedykolwiek byłas nad polskim morzem / te miasteczka na północnym brzegu nazywaja się z reguły Baloton- coś tam ja akurat byłem w Balatonfurred pod koniec sierpnia ... takim kurortem jest jeszcze płw Tichany z miejscowościa Tichany ...- to tez na północnym brzegu ... ceny od 30-50 pln na łóżko w standartowej willi ...ale są droższe oczywiście ... Cały Balaton objeżdza się w jeden dzień ... oczywiście zatrzymując się tu i tam ... długośc trasy 220 km ... pełne kółko ... na zachodzie Balatonu jest jeszcze dośc duże miasto Kesztely i obok Heviz z termalnym jeziorkiem ... warto zobaczyć przy okazji ,, pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytacz Re: balaton IP: *.bazapartner.pl 08.02.07, 16:43 Czy duże są szanse na znalezienie noclegu nad Balatonem (konkretnie w Balatonaliga), na początku lipca, nie rezerwując go wcześniej (mam na myśli kwatery prywatne) i jaka jest cena za jedną osobę, za noc w takiej nierezerwowanej kwaterze? Bardzo proszę o odpowiedź, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś