Gość: Marlena Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 83.2.77.* 23.07.08, 13:11 Ciesze sie ze jestes osoba do ktorej moge sie skierowac z pytaniami. Jeziemy na Wegry nad Balaton 16 sierpnia. Mamy wynajety domek w Balatonszemes. Moglabys napisac cos o tej miejscowosci, co tam jest ciekawego, czy to miejscowosc turystyczna z kawiarniami i sklepami, czy jest tam plaza blisko? Ostatnio przeczytalam inormacje na internecie ze Balaton jest bardzo zamulony i brudny, czy to prawda? I jeszcze jedno pytanie: Jaka jest pogoda w sierpniu? Wiem ze tego sie nie przewidzi, ale jak jest zazwyczaj? Czy duzo deszczu? Z ory dzieuje z odpowiedz, pozdrwaim goraco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 83.230.14.* 23.07.08, 19:39 My jedziemy do Alsoors i Balatonfured 23 sierpnia. mam pytanie o pogodę pod koniec sierpnia i jakich atrakcji można sie spodziewać w tych miesjcowościach - uwzględniając potrzeby czterolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 82.177.244.* 02.08.08, 00:40 Hej ! Mam pytanie czy w miejscowości SIOFOK są pola namiotowe ? I jezeli sa to o jakim standardzie i ile sie placi za osobe za noc !? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 22:02 WITAM MAM ZAMIAR WYSKOCZYC PACZKĄ NAD BALATON MASZ MOZE NAMIARY NA JAKIES FAJNE I WMIARE NIE DROGIE WATERY MÓJ MEJL janek178@OP.PL Odpowiedz Link Zgłoś
patryczek0 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 10.08.08, 08:45 Dzien dobry! Bardzo sie ciesze ze znalazlam Twoja informacje na "gazeta.pl forum" o Budapeszcie. Ja wybieram sie we wrzesniu do Budapesztu i szukam tanich noclegow. Jak bys mogla mi pomoc to bylabym Ci bardzo wdzieczna. Podaj mi jakis adres lub telefon zebym mogla sobie zarezerwowac. Bardzo bym prosila o odpowiedz na moj adres mailowy co brzmi tak antoninakirs@hotmail.com Z gory Ci bardzo dziekuje lacze pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
patryczek0 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 15.08.08, 15:27 patryczek0 napisała: > > Dzien dobry! > > Bardzo sie ciesze ze znalazlam Twoja informacje na "gazeta.pl forum" > o Budapeszcie. Ja wybieram sie we wrzesniu do Budapesztu i szukam > tanich noclegow. Jak bys mogla mi pomoc to bylabym Ci bardzo > wdzieczna. Podaj mi jakis adres lub telefon zebym mogla sobie > zarezerwowac. Bardzo bym prosila o odpowiedz na moj adres mailowy > co brzmi tak antoninakirs@hotmail.com > Z gory Ci bardzo dziekuje lacze pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re:Tani dojazd koleją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:02 Bardzo proszę o poradę jak -niedrogo dojechać do Budapesztu pociągiem od nas . Wyjazd Warszawa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martahelena Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 21:20 cześć, witam Cię gorąco Mam konkretne pytanie na temat pobytu nad Balatonem. 5.08-7.08.08 byłam na campingu Nepfeny po północnej stronie. Balaton niewątpliwie urzekłby mnie gdyby nie latajace insekty. W ciągu dnia ich obecnośc była dokuczliwa ale to co działo sie o zmroku w nocy i nad ranem to koszmar.Od latających owadów było aż gęsto w powietrzu.Powiedz mi czy to zjawisko jest standardowe nad Balatonem, czy o każdej porze roku czy sezonowo? A może tylko po północnej częśći Balatonu? Z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra szuta Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.c9.msk.pl 11.02.09, 20:57 miejsce produkcji słynego białego węgierskiego wina Odpowiedz Link Zgłoś
magdateheti Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 05.03.09, 20:53 Długo nie byłam na stronie, bo nie wiedziałam, ze dalej jest tak aktywny tutaj, bo nie dostałam maila od gazety... Jak mogę w czymś pomagać, wyslajcie maila: magdalenateheti@yahoo.co.uk Albo będę tutaj tez próbować sprawdzić!! Odpowiedz Link Zgłoś
pankulfon Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 12.03.09, 22:53 Witam serdecznie, Czy ktoś z Państwa może mi napisać jak najtaniej dostać się z Warszawy lub Krakowa do Budapesztu (obojętnie która stacja). Gdzie można odkupić tanio bilet lub kupić u sprzedawcy? Pozdrawiam, PanKulfon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie IP: *.catv.broadband.hu 12.03.09, 23:05 www.orangeways.com jest najlepsza mozliwosc teraz... masz email? Odpowiedz Link Zgłoś
pankulfon Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 23.03.09, 00:56 Dojechałem z Orangeways za 110zł w jedną stronę, niestety w biurze podróży zapewniono mnie, że odjazd jest o 22:30. Jak się okazało odjechał tak jak było na stronie Orangeways, czyli 1:00. Pomarzłem sobie troszkę na dworcu w Zakopanem ;) Podróż bardzo miła. Autokar bardzo wygodny, TV + Radio, kawa/herbata. Wyjechałem o 1:00, na miejscu byłem o 5:50 o ile dobrze pamiętam. Mam do sprzedania bilet na pkp do wykorzystania do 15 maja. 2 klasa, miejsce siedzące. W pkp kosztuje taki 440zł lub w dwie strony 520zł. Jeżeli byłby ktoś chętny, dogadamy się :) Powracając jednak do wątku Budapesztu, naprawdę ładne miasto. Jeszcze trafiłem piękną pogodę 14 marca. Warto było pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
pankulfon Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 23.03.09, 00:57 Dojechałem z Orangeways za 110zł w jedną stronę, niestety w biurze podróży zapewniono mnie, że odjazd jest o 22:30. Jak się okazało odjechał tak jak było na stronie Orangeways, czyli 1:00. Pomarzłem sobie troszkę na dworcu w Zakopanem ;) Podróż bardzo miła. Autokar bardzo wygodny, TV + Radio, kawa/herbata. Wyjechałem o 1:00, na miejscu byłem o 5:50 o ile dobrze pamiętam. Mam do sprzedania bilet na pkp do wykorzystania do 15 maja, Warszawa - Budapeszt w jedną stronę. 2 klasa, miejsce siedzące. W pkp kosztuje taki 440zł lub w dwie strony 520zł. Jeżeli byłby ktoś chętny, dogadamy się :) Powracając jednak do wątku Budapesztu, naprawdę ładne miasto. Jeszcze trafiłem piękną pogodę 14 marca. Warto było pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie IP: 83.238.108.* 13.05.09, 13:39 a gdzie kupiłeś bilet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonoga Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.chello.pl 04.04.09, 20:38 Mam pytanie - czy hotel Martos jest czynny w maju? Gdzies w necie wyczytałem ze tylko w miesiacach wakacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.adsl.enternet.hu 27.04.09, 13:41 Zapewnie hotel Martos jest zamknięty w ciągu roku akademickiego, bo jest to akademik. Można napisać na adres reception@hotel.martos.bme.hu, to pewnie odpiszą z dokładnymi informacjami. Pozdr. www.bphome.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:56 hej, wybieramy sie ze znajomymi do Budappesztu,Wiednia, Pragi itp... i chcemy przenocowac tylko jedna noc w budapeszczie znasz moze jakies namiary na tanie noclegi a moze jakies schronika młodzieżowe?? czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
magdateheti nocleg - Budapeszt 08.05.09, 14:27 Mój kolega Márton (tez mówi po Polsku) wynajmuje pokoje i mieszkanie w centrum miasta, polecam z nim szukać kontaktu: www.budapesting.com Albo zadzwonić do niego: 0036702755690 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIRL Re: nocleg - Budapeszt IP: *.chello.pl 28.05.09, 21:06 Ja z Martonem pisłam e-maile na temat pokoi, ale dla mnie to troche drogo 20 E za osobe/noc:( Zwlaszcza ze chce tam byc 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JH Re: nocleg - Budapeszt IP: *.pool.t-online.hu 29.05.09, 21:44 Jeśli będziecie chcieli pozostać pełne dwa tygodnie i potrzebujecie apartament na 2 osoby, to dajcie mi znać na adres sales@bphome.hu i coś wykombinujemy. Pozdrawiam, JH, www.bphome.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrR Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 19.05.09, 08:51 Witam mam pytanie chcemy jechać do miejscowości Siofok, będziemy wyruszać z Bielska. Czy musimy kupić jakieś winiety, którędy będzie najlepiej jechać? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 19.05.09, 16:33 Słowacja: img111.imageshack.us/img111/6425/highwaysmapcq8.gif Węgry w pdf po kliknieciuw "Informacje" www.motorway.hu/engine.aspx?page=Polish Jak sie spręzysz to sie obędzie bez winet.Tylko sie trzeba mocno spręzyć z dobrą mapą albo dobrym GPS-em i wtedy można sie pokręcic po lokalnych ,żeby na płatny odcinek nie trafic.Pytanie czy warto? Najprościej -słowacką za 10 euro miesięczna i wtedy autostradą D-1 przez Bratysławę plus węgierską za 1500ft (4 dniowa) Odpowiedz Link Zgłoś
matka.kobitka Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 29.05.09, 16:35 Witam, szukam apartamentu w spokojnym miejscu nad Balatonem, na przełomie lipca i sierpnia (chodzi mi o pokój lub 2 dla 2 dorosłych osób i 2 dzieci + miejsce na łóżeczko turystyczne dla maluszka, z łazienką i kuchnią). Znacie coś fajnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.toya.net.pl 29.05.09, 21:51 Witam.Mam pytanie jaką poleciłaby Pani miejscowość nad Balatonem na letni wypoczynek.Czy ewentualnie w poleconej miejscowości ma Pani znajomą osobę,która wynajmuje pokoje.Jaka jest w przybliżeniu cena za osobę na dobę.Jesteśmy rodziną trzy osobową,my trochę ponad trzydzieści lat i 14 letnia córka.Planujemy urlop w drugiej połowie lipca, czy mamy możliwość trafienia w pogodę. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
magdateheti moj kontakt: magdalenateheti@yahoo.co.uk 14.06.09, 11:08 mam na dzieje ze wszyscy dostali mailow odemnie, jak nie, zawsze mozecie skontaktowac ze man na: magdalenateheti@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
ddaavvee22 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 16.06.09, 13:48 Witam Razem z dziewczyna wybieramy sie 25lipca nad balaton. Może polecicie jakąś miejscowość, interesuje Nas wypad pod namioty. Może ktoś orientuje sie w cenach na polach namiotowych.. Z góry dzieki za pomoc :) PS. Jeśli ktoś jedzie w tym samym terminie.. - PISAC :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciach52 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 93.159.0.* 18.06.09, 08:57 ja z dziewczyną wybieram sie po koniec lipca miałem tesh wybierać sie pod namioty z tej stronki miałem zamawiać kampingi; www.balatontourist.hu/index.php?WG_NODE=WebBTEgysegek&WG_OID=btE∂=ALL&tipus=Kemping ale trafiłem tutaj i narazie jestem w trakcie załatwiania noclegu u Martona cena jest zbliżona także długo się nie zastanawiałem nocleg u niego wychodzi 16e +7nocka gratis.....[pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
m.waligora Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 19.06.09, 15:22 czy lepiej csopak czy balatonfured? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol65 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 21:28 magda. z całym szacunkiem czy ty jestes przedstawicielem biura podruży czy wspólnikiem martona? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_pank Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 03.07.09, 10:01 Też mam pytanie o ceny na polach namiotowych, chodzi o Balaton Północny!! Z góry dzięki. PS. My wybieramy się od 27 lipca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 80.63.52.* 07.07.09, 11:42 Witajcie, jedziemy na Hungaroring (blisko Budapesztu) i chcielibyśmy zajechać a 1 dzień nad balaton, więc interesuje nas pobyt w okolicy od strony Budapesztu, czy są tam jakieś plaże gdzie można spędzić kilka godzin? z góry pięknie dziękuję za odpowiedz :) Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuśka Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 213.76.181.* 10.08.09, 12:53 Moje wrażenia po urlopie nad Balatonem: miejsce jest piękne, woda czysta i ciepła - nie chciało się wracać. Tylko jak zawsze jest jakieś ALE!!! Przed wyjazdem przeglądanie różnych forów, m.in. dotyczących cen na Węgrzech... i nie wiem gdzie ludzie znajdowali pola namiotowe za "grosze" - my objechaliśmy cały Balaton i nic takiego nie było - najtańsze ok 30,00 zł za osobę... Jakaś masakra... Poza tym w sklepach canowy zawrót głowy - miało być tanio - zastaliśmy coś zupełnie innego. Nikomu nie odradzam wyjazdu, ale jak ktoś planuje dłuższy pobyt to niech zadba najpierw o grubość portwela... to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
magdateheti Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 07.02.10, 15:48 przepraszam - nie bylem na forach, jesli macie pytania, to chetnie odpowiedam na: magdalenateheti@yahoo.co.uk mozecie wyslac mailow do mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
magdateheti Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 26.05.10, 00:30 nie wiem czy Anka dostalas mojego maila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podrózniczka23 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.debica229.tnp.pl 10.08.16, 18:00 Szukając informacji o dojeździe nad Balaton natrafiłam na ten poradnik: Poradnik: Jak dojechać z lotniska w Budapeszcie nad Balaton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaaa Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.rev.ndi.net.pl 16.08.16, 18:57 Wlasnie planuje wybrac sie do budapesztu koncem pazdziernika na kilka dni i potrzebuje taniego noclegu i polecenia jakichs dobrych knajpek gdzie dobrze mozna zjesc Odpowiedz Link Zgłoś
andiat Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 27.09.16, 20:58 Ja jak jadę to kamperem ale tu masz swietna restauracje . Płacisz 30 e na 3 godz. Jesz i pijesz co chcesz www.trofeagrill.net/en/node/545 Odpowiedz Link Zgłoś