Dodaj do ulubionych

Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton...

• Gość: Marlena Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 83.2.77.* 23.07.08, 13:11
      Ciesze sie ze jestes osoba do ktorej moge sie skierowac z pytaniami.
      Jeziemy na Wegry nad Balaton 16 sierpnia. Mamy wynajety domek w
      Balatonszemes. Moglabys napisac cos o tej miejscowosci, co tam jest
      ciekawego, czy to miejscowosc turystyczna z kawiarniami i sklepami,
      czy jest tam plaza blisko?
      Ostatnio przeczytalam inormacje na internecie ze Balaton jest bardzo
      zamulony i brudny, czy to prawda?
      I jeszcze jedno pytanie: Jaka jest pogoda w sierpniu? Wiem ze tego
      sie nie przewidzi, ale jak jest zazwyczaj? Czy duzo deszczu?
      Z ory dzieuje z odpowiedz, pozdrwaim goraco :)
      • Gość: Grażka Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 83.230.14.* 23.07.08, 19:39
        My jedziemy do Alsoors i Balatonfured 23 sierpnia. mam pytanie o
        pogodę pod koniec sierpnia i jakich atrakcji można sie spodziewać w
        tych miesjcowościach - uwzględniając potrzeby czterolatka.
        • Gość: Miłosz Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 82.177.244.* 02.08.08, 00:40
          Hej ! Mam pytanie czy w miejscowości SIOFOK są pola namiotowe ? I jezeli sa to o
          jakim standardzie i ile sie placi za osobe za noc !?
          Pozdrawiam.
    • Gość: andre Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 22:02
      WITAM MAM ZAMIAR WYSKOCZYC PACZKĄ NAD BALATON MASZ MOZE NAMIARY NA JAKIES FAJNE
      I WMIARE NIE DROGIE WATERY MÓJ MEJL janek178@OP.PL
    • patryczek0 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 10.08.08, 08:45

Dzien dobry!

Bardzo sie ciesze ze znalazlam Twoja informacje na "gazeta.pl forum"
      o Budapeszcie. Ja wybieram sie we wrzesniu do Budapesztu i szukam
      tanich noclegow. Jak bys mogla mi pomoc to bylabym Ci bardzo
      wdzieczna. Podaj mi jakis adres lub telefon zebym mogla sobie
      zarezerwowac. Bardzo bym prosila o odpowiedz na moj adres mailowy
      co brzmi tak antoninakirs@hotmail.com
      Z gory Ci bardzo dziekuje lacze pozdrowienia.
      • patryczek0 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 15.08.08, 15:27
        patryczek0 napisała:

>
        > Dzien dobry!
        >
        > Bardzo sie ciesze ze znalazlam Twoja informacje na "gazeta.pl
        forum"
        > o Budapeszcie. Ja wybieram sie we wrzesniu do Budapesztu i szukam
        > tanich noclegow. Jak bys mogla mi pomoc to bylabym Ci bardzo
        > wdzieczna. Podaj mi jakis adres lub telefon zebym mogla sobie
        > zarezerwowac. Bardzo bym prosila o odpowiedz na moj adres mailowy
        > co brzmi tak antoninakirs@hotmail.com
        > Z gory Ci bardzo dziekuje lacze pozdrowienia.
        • Gość: maciek Re:Tani dojazd koleją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:02
          Bardzo proszę o poradę jak -niedrogo dojechać do Budapesztu
          pociągiem od nas . Wyjazd Warszawa .
    • Gość: martahelena Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 21:20
      cześć, witam Cię gorąco

Mam konkretne pytanie na temat pobytu nad Balatonem.
      5.08-7.08.08 byłam na campingu Nepfeny po północnej stronie. Balaton
      niewątpliwie urzekłby mnie gdyby nie latajace insekty. W ciągu dnia ich obecnośc
      była dokuczliwa ale to co działo sie o zmroku w nocy i nad ranem to koszmar.Od
      latających owadów było aż gęsto w powietrzu.Powiedz mi czy to zjawisko jest
      standardowe nad Balatonem, czy o każdej porze roku czy sezonowo? A może tylko po
      północnej częśći Balatonu?
      Z góry dziękuje za odpowiedź
    • Gość: sandra szuta Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.c9.msk.pl 11.02.09, 20:57
      miejsce produkcji słynego białego węgierskiego wina
      • magdateheti Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 05.03.09, 20:53
        Długo nie byłam na stronie, bo nie wiedziałam, ze dalej jest tak aktywny tutaj,
        bo nie dostałam maila od gazety...

Jak mogę w czymś pomagać, wyslajcie maila: magdalenateheti@yahoo.co.uk

Albo będę tutaj tez próbować sprawdzić!!
        • pankulfon Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 12.03.09, 22:53
          Witam serdecznie,

Czy ktoś z Państwa może mi napisać jak najtaniej dostać się z Warszawy lub
          Krakowa do Budapesztu (obojętnie która stacja). Gdzie można odkupić tanio bilet
          lub kupić u sprzedawcy?

Pozdrawiam,
          PanKulfon
          • Gość: magda Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie IP: *.catv.broadband.hu 12.03.09, 23:05
            www.orangeways.com jest najlepsza mozliwosc teraz...
            masz email?
            • pankulfon Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 23.03.09, 00:56
              Dojechałem z Orangeways za 110zł w jedną stronę, niestety w biurze podróży
              zapewniono mnie, że odjazd jest o 22:30. Jak się okazało odjechał tak jak było
              na stronie Orangeways, czyli 1:00. Pomarzłem sobie troszkę na dworcu w Zakopanem ;)
              Podróż bardzo miła. Autokar bardzo wygodny, TV + Radio, kawa/herbata.
              Wyjechałem o 1:00, na miejscu byłem o 5:50 o ile dobrze pamiętam.

Mam do sprzedania bilet na pkp do wykorzystania do 15 maja. 2 klasa, miejsce
              siedzące. W pkp kosztuje taki 440zł lub w dwie strony 520zł.

Jeżeli byłby ktoś chętny, dogadamy się :)

Powracając jednak do wątku Budapesztu, naprawdę ładne miasto. Jeszcze trafiłem
              piękną pogodę 14 marca. Warto było pojechać.
            • pankulfon Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie 23.03.09, 00:57
              Dojechałem z Orangeways za 110zł w jedną stronę, niestety w biurze podróży
              zapewniono mnie, że odjazd jest o 22:30. Jak się okazało odjechał tak jak było
              na stronie Orangeways, czyli 1:00. Pomarzłem sobie troszkę na dworcu w Zakopanem ;)
              Podróż bardzo miła. Autokar bardzo wygodny, TV + Radio, kawa/herbata.
              Wyjechałem o 1:00, na miejscu byłem o 5:50 o ile dobrze pamiętam.

Mam do sprzedania bilet na pkp do wykorzystania do 15 maja, Warszawa - Budapeszt
              w jedną stronę. 2 klasa, miejsce siedzące. W pkp kosztuje taki 440zł lub w dwie
              strony 520zł.

Jeżeli byłby ktoś chętny, dogadamy się :)

Powracając jednak do wątku Budapesztu, naprawdę ładne miasto. Jeszcze trafiłem
              piękną pogodę 14 marca. Warto było pojechać.
              • Gość: a Re: Przepraszam, znowu jestem i czekam na pytanie IP: 83.238.108.* 13.05.09, 13:39
                a gdzie kupiłeś bilet?
    • Gość: stonoga Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.chello.pl 04.04.09, 20:38
      Mam pytanie - czy hotel Martos jest czynny w maju? Gdzies w necie
      wyczytałem ze tylko w miesiacach wakacyjnych
      • Gość: HJ Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.adsl.enternet.hu 27.04.09, 13:41
        Zapewnie hotel Martos jest zamknięty w ciągu roku akademickiego, bo jest to
        akademik. Można napisać na adres reception@hotel.martos.bme.hu, to pewnie
        odpiszą z dokładnymi informacjami.
        Pozdr.
        www.bphome.hu
    • Gość: kasia Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:56
      hej, wybieramy sie ze znajomymi do Budappesztu,Wiednia, Pragi itp... i chcemy przenocowac tylko jedna noc w budapeszczie znasz moze jakies namiary na tanie noclegi a moze jakies schronika młodzieżowe?? czekam na odpowiedz
      • magdateheti nocleg - Budapeszt 08.05.09, 14:27
        Mój kolega Márton (tez mówi po Polsku) wynajmuje pokoje i mieszkanie w centrum
        miasta, polecam z nim szukać kontaktu: www.budapesting.com
        Albo zadzwonić do niego: 0036702755690
        • Gość: GIRL Re: nocleg - Budapeszt IP: *.chello.pl 28.05.09, 21:06
          Ja z Martonem pisłam e-maile na temat pokoi, ale dla mnie to troche
          drogo 20 E za osobe/noc:( Zwlaszcza ze chce tam byc 2 tygodnie
          • Gość: JH Re: nocleg - Budapeszt IP: *.pool.t-online.hu 29.05.09, 21:44
            Jeśli będziecie chcieli pozostać pełne dwa tygodnie i potrzebujecie apartament
            na 2 osoby, to dajcie mi znać na adres sales@bphome.hu i coś wykombinujemy.
            Pozdrawiam, JH, www.bphome.hu
      • Gość: PiotrR Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 19.05.09, 08:51
        Witam mam pytanie chcemy jechać do miejscowości Siofok, będziemy wyruszać z
        Bielska. Czy musimy kupić jakieś winiety, którędy będzie najlepiej jechać?
        Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
        • hepik1 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 19.05.09, 16:33
          Słowacja:
          img111.imageshack.us/img111/6425/highwaysmapcq8.gif
          Węgry w pdf po kliknieciuw "Informacje"
          www.motorway.hu/engine.aspx?page=Polish
          Jak sie spręzysz to sie obędzie bez winet.Tylko sie trzeba mocno spręzyć z dobrą mapą albo dobrym GPS-em i wtedy można sie pokręcic po lokalnych ,żeby na płatny odcinek nie trafic.Pytanie czy warto?
          Najprościej -słowacką za 10 euro miesięczna i wtedy autostradą D-1 przez Bratysławę plus węgierską za 1500ft (4 dniowa)

• matka.kobitka Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 29.05.09, 16:35
      Witam,
      szukam apartamentu w spokojnym miejscu nad Balatonem, na przełomie lipca i
      sierpnia (chodzi mi o pokój lub 2 dla 2 dorosłych osób i 2 dzieci + miejsce na
      łóżeczko turystyczne dla maluszka, z łazienką i kuchnią).
      Znacie coś fajnego?
    • Gość: aneta Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.toya.net.pl 29.05.09, 21:51
      Witam.Mam pytanie jaką poleciłaby Pani miejscowość nad Balatonem na letni
      wypoczynek.Czy ewentualnie w poleconej miejscowości ma Pani znajomą osobę,która
      wynajmuje pokoje.Jaka jest w przybliżeniu cena za osobę na dobę.Jesteśmy rodziną
      trzy osobową,my trochę ponad trzydzieści lat i 14 letnia córka.Planujemy urlop w
      drugiej połowie lipca, czy mamy możliwość trafienia w pogodę.
      Pozdrawiam i z góry dziękuję.
      • magdateheti moj kontakt: magdalenateheti@yahoo.co.uk 14.06.09, 11:08
        mam na dzieje ze wszyscy dostali mailow odemnie, jak nie, zawsze mozecie
        skontaktowac ze man na: magdalenateheti@yahoo.co.uk
      • ddaavvee22 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 16.06.09, 13:48
        Witam
        Razem z dziewczyna wybieramy sie 25lipca nad balaton.
        Może polecicie jakąś miejscowość, interesuje Nas wypad pod namioty. Może ktoś
        orientuje sie w cenach na polach namiotowych..

Z góry dzieki za pomoc :)

PS. Jeśli ktoś jedzie w tym samym terminie.. - PISAC :D
        • Gość: ciach52 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 93.159.0.* 18.06.09, 08:57
          ja z dziewczyną wybieram sie po koniec lipca miałem tesh wybierać sie pod
          namioty z tej stronki miałem zamawiać kampingi;

www.balatontourist.hu/index.php?WG_NODE=WebBTEgysegek&WG_OID=btE∂=ALL&tipus=Kemping
          ale trafiłem tutaj i narazie jestem w trakcie załatwiania noclegu u Martona cena
          jest zbliżona także długo się nie zastanawiałem nocleg u niego wychodzi 16e
          +7nocka gratis.....[pozdro
          • m.waligora Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 19.06.09, 15:22
            czy lepiej csopak czy balatonfured?
            • Gość: trol65 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 21:28
              magda. z całym szacunkiem czy ty jestes przedstawicielem biura
              podruży czy wspólnikiem martona?
        • edyta_pank Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 03.07.09, 10:01
          Też mam pytanie o ceny na polach namiotowych, chodzi o Balaton
          Północny!!
          Z góry dzięki.

PS. My wybieramy się od 27 lipca :)
    • Gość: Asia Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 80.63.52.* 07.07.09, 11:42
      Witajcie,
      jedziemy na Hungaroring (blisko Budapesztu) i chcielibyśmy zajechać
      a 1 dzień nad balaton, więc interesuje nas pobyt w okolicy od strony
      Budapesztu, czy są tam jakieś plaże gdzie można spędzić kilka godzin?
      z góry pięknie dziękuję za odpowiedz :)
      Asia
      • Gość: zuśka Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: 213.76.181.* 10.08.09, 12:53
        Moje wrażenia po urlopie nad Balatonem: miejsce jest piękne, woda
        czysta i ciepła - nie chciało się wracać. Tylko jak zawsze jest
        jakieś ALE!!!
        Przed wyjazdem przeglądanie różnych forów, m.in. dotyczących cen na
        Węgrzech... i nie wiem gdzie ludzie znajdowali pola namiotowe
        za "grosze" - my objechaliśmy cały Balaton i nic takiego nie było -
        najtańsze ok 30,00 zł za osobę... Jakaś masakra... Poza tym w
        sklepach canowy zawrót głowy - miało być tanio - zastaliśmy coś
        zupełnie innego.
        Nikomu nie odradzam wyjazdu, ale jak ktoś planuje dłuższy pobyt to
        niech zadba najpierw o grubość portwela... to tyle.
        • magdateheti Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 07.02.10, 15:48
          przepraszam - nie bylem na forach, jesli macie pytania, to chetnie odpowiedam
          na: magdalenateheti@yahoo.co.uk mozecie wyslac mailow do mnie!
    • magdateheti Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 26.05.10, 00:30
      nie wiem czy Anka dostalas mojego maila?
    • Gość: Podrózniczka23 Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.debica229.tnp.pl 10.08.16, 18:00
      Szukając informacji o dojeździe nad Balaton natrafiłam na ten poradnik:

Poradnik: Jak dojechać z lotniska w Budapeszcie nad Balaton
    • Gość: Agaaa Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton IP: *.rev.ndi.net.pl 16.08.16, 18:57
      Wlasnie planuje wybrac sie do budapesztu koncem pazdziernika na kilka dni i potrzebuje taniego noclegu i polecenia jakichs dobrych knajpek gdzie dobrze mozna zjesc
      • andiat Re: Wegry, wszystko odpowiedam o Budapest/Balaton 27.09.16, 20:58
        Ja jak jadę to kamperem ale tu masz swietna restauracje . Płacisz 30 e na 3 godz.
        Jesz i pijesz co chcesz
        www.trofeagrill.net/en/node/545
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka