Gość: piotrek IP: 83.230.14.* 02.08.08, 14:49 Mam pytanie o najlepsza drogę nad Balaton. Wyjeżdzamy z Gliwic i patrząc na mapę niewiem która droga lepsza, czy ta przez Budapeszt, czy Bratysławę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 15:15 Co masz na myśli pisząc najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska IP: 83.230.14.* 02.08.08, 20:28 Chodzi mi o drogę w miarę krótką, ale nie jakimiś wioskami. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 20:40 Dla mnie optymalna: Mikołów-wiślanką do Ustronia -przejście w Lesznej górnej-Trzyniec- Cadca-Żylina-autostrada(150 sk na tydzień,300 sk miesiąc) -na wysokości Trnawy odbijasz na Nitrę i zaraz na Velky Meder-Gyor-droga 85 nad Balaton-potem juz zależy w które miejsce nad jeziorem.Z Gyor droga lokalna przez wioski ale to ok. 120 km do Balatonfured Omijasz węgierskie autostrady. Pewne niuansy na tej trasie jeszcze możliwe. Odradzam przez Bańską B.przez górki ,troche serpynowato ,ciasno i tam juz kilkanaście km dróg szybkiego ruchu wymagające winety słowackiej (Bańska -Zwolen)a potem konieczna na węgierskie autostrady,przejazd przez Budapeszt może byc uciażliwy a i autostrada nad Balaton ze sporym natężeniem ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 20:54 Aha,jak siano nie gra roli i nie chcemy oszczędzic na wegierskiej winecie-walimy do samej Bratysławy potem autostradą na Budapeszt i w Gyor odbijamy w dól nad Balaton. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziot1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 23:25 a może za ziliną zjechać na hlohovec , nitrę , nowe zamki, komarno,gdzie przekraczamy granicę, mór sekesferhervar, a stamtąd tylko jeden skok do Siofok, balatonlelle, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska IP: 83.230.14.* 03.08.08, 07:30 dzięki wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś