Dodaj do ulubionych

Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska

IP: 83.230.14.* 02.08.08, 14:49
Mam pytanie o najlepsza drogę nad Balaton. Wyjeżdzamy z Gliwic i
patrząc na mapę niewiem która droga lepsza, czy ta przez Budapeszt,
czy Bratysławę?
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 15:15
      Co masz na myśli pisząc najlepsza?
      • Gość: piotrek Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska IP: 83.230.14.* 02.08.08, 20:28
        Chodzi mi o drogę w miarę krótką, ale nie jakimiś wioskami.
        • hepik1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 20:40
          Dla mnie optymalna:
          Mikołów-wiślanką do Ustronia -przejście w Lesznej górnej-Trzyniec-
          Cadca-Żylina-autostrada(150 sk na tydzień,300 sk miesiąc) -na wysokości Trnawy
          odbijasz na Nitrę i zaraz na Velky Meder-Gyor-droga 85 nad Balaton-potem juz
          zależy w które miejsce nad jeziorem.Z Gyor droga lokalna przez wioski ale to ok.
          120 km do Balatonfured
          Omijasz węgierskie autostrady.
          Pewne niuansy na tej trasie jeszcze możliwe.
          Odradzam przez Bańską B.przez górki ,troche serpynowato ,ciasno i tam juz
          kilkanaście km dróg szybkiego ruchu wymagające winety słowackiej (Bańska
          -Zwolen)a potem konieczna na węgierskie autostrady,przejazd przez Budapeszt może
          byc uciażliwy a i autostrada nad Balaton ze sporym natężeniem ruchu.
          • hepik1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 20:54
            Aha,jak siano nie gra roli i nie chcemy oszczędzic na wegierskiej winecie-walimy
            do samej Bratysławy potem autostradą na Budapeszt i w Gyor odbijamy w dól nad
            Balaton.
            • bodziot1 Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska 02.08.08, 23:25
              a może za ziliną zjechać na hlohovec , nitrę , nowe zamki, komarno,gdzie
              przekraczamy granicę, mór sekesferhervar, a stamtąd tylko jeden skok do Siofok,
              balatonlelle, itp.
              • Gość: piotrek Re: Najlepsza droga nad Balaton ze Śląska IP: 83.230.14.* 03.08.08, 07:30
                dzięki wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka