Dodaj do ulubionych

Problem z kurierem K-Ex co robić?

18.12.11, 16:52
Witam wszystkich Forumowiczów, mam problem z przesyłką kurierską. Otóż przesyłka została nadana w czw przez firmę z miasta X na moje nazwisko, przesyłka bardzo ważna, miała dojść w piątek. Warunki płatności: przedpłata: otrzymałam mailem fakturę, która została od razu zapłacona <posiadam potwierdzenie, wysłane także firmie zlecającej wysyłkę gdyż była to podstawa do wysyłki towaru). Dzięki możliwości śledzenia drogi przesyłki w Internecie <nr przewozowy> dowiedziałam się, ze w pt przesyłka owszem dotarła do mojego miasta,ale odmówiono jej przyjęcia <!!??!> Zadzwoniłam na infolinię <w biurze Obsługi już nikt nie odbierał tel) gdzie Pani poinformowała mnie, że najprawdopodobniej przesyłka wymaga uregulowania opłaty <czyli wynika z tego, że została nadana jako "za pobraniem"). Firma zlecająca wysyłkę towaru twierdzi natomiast, że nie nadawała ten przesyłki jako pobraniowej <przecież jest faktura +potwierdzenie przelewu). Co zrobić w takiej sytuacji? Zależy mi przede wszystkim na czasie ze względu na dalszą dystrybucję towaru, przesyłka miała dotrzeć do mnie w pt, a jest już niedziela, kiedy kurier najszybciej będzie mógł mi tą przesyłkę dostarczyć?? Czy ktoś z was był kiedyś w podobnej sytuacji? Proszę o poradę, z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: avision Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.broadband.greenlan.pl 03.08.12, 13:52
      Jeśłi to K-Ex to już możesz sobie darować. Ja się właśnie procesuję o niedoebranie przesyłki. Opłaciłem z góry a kurier przez dwa dni się nie połaskawił odebrać przesyłkę. To jest skandal. Teraz kłamią że kurier był dwa razy a nie maja pojącia gdzie mieszkam, bo bez wcześniejszego kontaktu telefonicznego nie ma szans na trafienie do mnie.
      • Gość: Mario Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.as43234.net 29.01.13, 19:33
        Firma K-EX to DRAMAT i PORAŻKA! Do firmy ciężko się dodzwonić. Przesyłki odbierane są po 3-4 dniach tylko dlatego że człowiek interweniuje! Kurierzy poniżej krytyki. Jeśli zależy komuś na dobrym imieniu sklepu, to zdecydowanie odradzam współpracę z K-ex, oficjalne skargi mają w ....! SKANDAL, DRAMAT i NAJWIĘKSZY SZAJS na rynku kurierskim!!! Lekcja na przyszłość - z dala od k-ex! Szkoda że tak późno przeczytałem komentarze na temat tej beznadziejnej firmy, nigdy bym z ich usług nie skorzystał! A tak klient wściekły bo miał mieć przesyłkę w Poniedziałek najpóźniej, a tu dziś Poniedziałek a przesyłka nadal u mnie i musze szukać innego kuriera co opóźni dostawę!!! Brak słów!

Złożyłem również skargę.
        Bardzo proszę o to numer listu przewozowego: ............ a co do uzasadnienia poszczególnych ocen cząstkowych i weryfikacje to najpierw zweryfikujcie się sami i waszych pracowników a potem wymagajcie weryfikacji od innych.
        Zamówienie na waszą usługę złożyłem w czwartek przesyłka miała być odebrana w Piątek, w Piątek oczywiście nikt się nie pojawił, to już nie pierwszy raz, dwa razy u was zamawiałem kuriera i dwa razy zawalaliście terminy! ale tym razem to już szczyt szczytów! w Poniedziałek po licznych moich telefonach do blokera i do Was dostaje numer do kuriera który mówi że choć jest w Zawierciu (15min od mojego miejsca zamieszkania) nie podjedzie po przesyłkę! no jakaś kpina. Po dalszych moich telefonach w końcu zjawia się po 18, nawracając zakopuje się i nie potrafi wyjechać więc ojciec z sąsiadem pomagają mu wyjechać podsypując i odkopując śnieg. Również dojazd pod naszą otwartą bramą został przygotowany żeby nie miał kłopotów wyjechać co trwało razem pół godziny! jakież było ich zdziwienie gdy kurier bez zatrzymywania się odjechał bez zabrania przesyłki!!! to jest nie do opisania jakie chamstwo ze strony kuriera być na miejscu pod bramą i nie zabrać przesyłki, po tym jak sąsiad i ojciec mu pomogli. Pomogli mu raz pomogli by drugi ale nie najłatwiej było pojechać w siną dal i bezczelnie mówić że dwie godziny tam spędził, oszust! do domu mu się spieszyło a nie po przesyłkę! To tyle. Kuriera numer tel to ............ przedstawił się jako Mxxxx Mxxxx. Człowiek płaci 300zł za przesyłkę więc oczekuje dotrzymania umowy nic więcej. Takim przewoźnikom jak wy powinni odbierać licencje na prowadzenie takiego interesu może wtedy bysie się czegoś nauczyli.
        • Gość: Sławek Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.bajtnet.lca.pl 24.03.13, 18:41
          Ostrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy.
          Ja za każdym razem jak miałem otrzymać paczkę miałem problemy.
          Teraz miałem już naprawdę dosyć, napisałem reklamację i czekam już prawie dwa tygodnie na odpowiedź.

Jak ktoś chce się pośmiać, to wklejam treść reklamacji jaką wysłałem:

W dniu 4 luty została do mnie wysłana paczka ze zderzakiem. W momencie nadawania przesyłki sprzedający był zapewniany, że paczka dotrze do mnie kolejnego dnia. Niestety 5 lutego zamiast przesyłki otrzymałem o 12:08 wiadomość, że paczka zostanie doręczona w dniu kolejnym.
          O godzinie 15:00 pojawiła się informacja, że kurier zostawił u mnie Awizo, ponieważ nikogo nie zastał w domu. Niestety dla niego, ale w tym czasie siedziałem w samochodzie pod dom (przy skrzynce pocztowej) i wykonywałem telefony do Państwa firmy. Żadnego kuriera u mnie nie było, jak również nie zostawił żadnego Awizo. Na dodatek przez cały dzień nie można było się dodzwonić na żaden numer do centrali w Wałbrzychu. Kolejnego dnia powtórzyła się ta sama sytuacja. Znowu dostałem wiadomość, że paczka zostanie nadana dopiero kolejnego dnia. Kolejny raz straciłem sporo czasu wisząc na telefonie, tym razem jednak postanowiłem pojechać osobiście po tą paczkę. Na centrali zapewniano mnie, że firma pracuje do 18:00. Na miejscu byłem o 17:05, jednak nie było nikogo poza magazynierem, na dodatek powiedział, że paczki są wysyłane rano tirem do Legnicy i to kurier z Legnicy ma paczki cały czas u siebie na samochodzie. Po około 50 próbach dodzwonienia się do dyrektora oddziału pojechałem do domu.
          Kolejnego dnia powtórzyła się znowu ta sytuacja. Kolejny Sms, że paczka zostanie dostarczona kolejnego dnia. Kolejny raz nikt nie odbierał w Wałbrzychu i kolejny mój Tel na infolinię. Pani mocno się zdziwiła, że byłem w Wałbrzychu w środę i nikogo nie zastałem w pracy o 17:00, ale obiecała, że zajmie się moją sprawą. Po paru minutach zadzwoniła, i powiedziała, że odezwie się do mnie Pani z Wałbrzycha.
          W międzyczasie dzwonił do mnie nadawca przesyłki informacją, że miał telefon z Państwa firmy, że ja już dwa razy już nie odebrałem przesyłki i kolejny razem paczka wróci na jego koszt, chociaż wina leżała po Waszej stronie.
          Miła pani po około pół godziny zadzwoniła i powiedziała, że paczki wracają do nich na centralę i ta paczka musiała być u nich. Mocno się też zdziwiła zachowanie kuriera, jak i tym, że nie było pracowników na bazie. Kolejnym telefonem był Tel od Pani kurier. Obiecała, że paczkę dostarczy do mnie do domu, lub pracy. Po paru minutach zadzwoniła do mnie wcześniejsza Pani z którą rozmawiałem i powiedziała, że nie jest to możliwe, aby kurierka do mnie przywiozła dzisiaj paczkę, ponieważ paczka jest cały czas u nich na centrali. Powiedziała, że mogę paczkę otrzymać najwcześniej w piątek, lub zapewnia mnie, że mogę przyjechać kolejny raz po paczkę, ale tym razem paczka będzie na mnie na pewno czekała na bazie. W końcu udało mi się odebrać przesyłkę, jednak zamiast we wtorek odebrałem ją dopiero w czwartek . Na dodatek tylko dlatego, że musiałem jechać po nią dwa razy do centrali Wałbrzycha, oraz wykonać setki telefonów do Waszej firmy.
          Niestety ale paczki dostarczane przez Państwa firmę nagminnie są dostarczane w tak długich terminach. Tym razem już nie mam zamiaru tego tak odpuścić. Wasi pracownicy przez cały dzień nie odbierają telefonów. Kurierzy nie dość, że nie dostarczają paczek, to w dodatku oszukują Waszych klientów, jak i Was.
          Powinienem do tego jeszcze doliczyć koszty, jakie poniosłem przez brak dostarczonej przesyłki na czas, ponieważ straciłem kupca na samochód, jednak tego już nie będę doliczał.
          • Gość: Odbiorca Najgorsza firma w Polsce: K-Ex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 15:42
            Chamstwo, skandaliczna obsługa, uszkodzony towar i wymuszanie podpisania oświadczenia o braku zastrzeżeń o stanie przesyłki przed jej sprawdzeniem. Wszytko wbrew oficjalnemu regulaminowi tej firmy i obowiązującemu w Polsce Prawu Przewozowymi. Kiedyś Siódemka była najgorszą firmą kurierską w Polsce. K-ex zdeklasował w tej kategorii wszystkie inne. Chcesz mieć problem? Skorzystaj z K-Ex! Ostrzegam że podpisanie na liście przed sprawdzeniem przesyłki jest równoznaczne ze zrzeczeniem się praw do jakichkolwiek roszczeń! Sprawdzajcie co podpisujecie na liście którą kierowca K-Ex wam podsuwa. Korzystajcie z praw jakie macie: Rozdział 9, punkt 74 Prawa Przewozowego i paragraf 13 regulaminu K-Ex jeśli już macie nieszczęście zetknąć się z tą firmą!
            • Gość: fleczi Re: Najgorsza firma w Polsce: K-Ex IP: *.zax.pl 09.05.13, 18:59
              Totalna żenada. Jeśli komuś zależy na czasie, to radzę unikać z daleka. Większość firm kurierskich dostarcza przesyłki w czasie jednego dnia. K-EX jest niechlubnym wyjątkiem. Przy prawidłowo wypełnionym i opłaconym zamówieniu, jego realizacja zajmuje 8-9 dni! Gorąco odradzam korzystanie z ich usług!
              • Gość: Turas Re: Najgorsza firma w Polsce: K-Ex IP: *.net.pbthawe.eu 28.05.13, 08:14
                Przywozili mi już paczki różne firmy kurierskie w tym dpd,siudemka,dhl ale ke-x to jest żenada już tydzień czekam na paczke i nie moge się doczekać coś a żeby łaskawie odebrali chociaż telefon to był by hit!!!
            • Gość: Oleńka_28 Re: Najgorsza firma w Polsce: K-Ex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 19:04
              Witam, jestem akurat w podobnej sytuacji , opiszę krótko sytuację : W piątek (26.07) przez tel przedłużyłam umowę w PLUS i powiedzieli mi,że w pon zostanie wysłany telefon z umową i na wtorek( 30,07) między 11-13 będzie kurier. PLUS wysłał mi nawet 2 sms z potwierdzeniem,że mam czekać.. No i się nie doczekałam !!! We wtorek ok 11:00 zadzwoniłam do biura ogólnego z zapytaniem czy dzisiaj( WTOREK) będzie wysyłka pani w słuchawce powiedziała ,że moja paczka została tam zapisana we wtorek ok 9:00 rano więc ZA PÓŹNO bo kurierzy wyjeżdżają wcześniej . Wściekłam się i to bardzo, dostałam 3 nr telefonu do Zielonej Góry ale oczywiście te TŁUMOKI nie potrafią odebrać telefonu , dzwoniłam ok 30-40 razy na te 3 numery w ciągu 2-3 godzin i NIC, NIKT NIE ODEBRAŁ !! Żenada po prostu . Napisałam do nich mailową SKARGĘ o dziwo odpisali w ciągu godziny ,że niestety paczka NIE ZMIEŚCIŁA SIĘ DO SAMOCHODU i ,że jutro ( dzisiaj) zostanie doręczona , śmiech po prostu ...Dzisiaj powtórka z rozrywki , żadnej paczki , żadnej informacji, brak odebranych telefonów . Znów zadzwoniłam do ogólnego biura informacji z zapytaniem czy coś wiadomo, babka mówi,że wczoraj nie dostałam paczki ponieważ była awaria samochodu !! No masakra to gdzie tu prawda ? 1. za późno zaksięgowana ...2.nie zmieściła się do auta ..3.była w tym aucie ale samochód się zepsuł .. ????? Żal mi tych idiotów , kłamstwa i kłamstwa na każdym kroku ... Dzisiaj znów napisałam maila i znów odpisali ,że dzisiaj po południu będzie przesyłka ale już na kolejne pytanie O KTÓREJ I CZY NA PEWNO to już zero odpowiedzi . Nie polecam !! jestem wściekła a do tego jak dzwoniłam ze skargą do PLUSA to oni nic nie mogą zrobić ... ehhhhhh najgorsza firma kurierska z jaką dane mi było współpracować. k-ex zielona góra . ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE DAĆ SOBIE SPOKOJU I NOE ODEBRAĆ OD KURIERA PACZKI... ONI OD PONIEDZIAŁKU PRZETRZYMUJĄ MÓJ TELEFON I BÓG WIE CO SIĘ Z NIM TERAZ DZIEJE . OBAWIAM SIĘ USZKODZENIA A JAK TUTAJ WIELE OSÓB NAPISAŁO NIBY Z ZEWNĄTRZ OK A W ŚRODKU USZKODZONA PRZESYŁKA I TO ,ŻE TRZEBA PODPISAĆ PRZED ROZPAKOWANIEM A NAWET JAK SIĘ OKAŻE ,ŻE POPSUTE COŚ JEST TO I TAK CIĘŻKO Z REKLAMACJĄ BO PODPISAŁAM .... Nie wiem co robić, doradźcie mi . Bo ja chyba sobie daruję odbiór tej przesyłki , niech wróci do PLUSA i znów mi ją wyślą ale tym razem zaznaczę,że poza DEBILNYM KEKSEM . Doradźcie mi z własnego doświadczenia co ja mam robić ??? OlaFielek@op.pl
      • Gość: niezadowolony Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.16, 09:19
        Jestem w tej samej sytuacji, Kurier w ogóle się nie pojawił!!!A zależało mi na jak najszybszym dostarczeniu przesyłki. Po telefonie na infolinię(żeby się dodzwonić to też masakra, bo konsultanci są ciągle zajęci i czekałam ok.40minut żeby mnie połączyło)powiedzieli że przesunęli odbiór przesyłki na następny dzień. Wyraziłam moje niezadowolenie z tego powodu,że nikt mnie nie informował o tym,a dopłaciłam jeszcze za opcję dostarczenia do godz.12 tego właśnie dnia w którym dzwoniłam o godz.9.Pani mnie jeszcze zapewniała że jak najszybciej wyśle do mnie kuriera!!Ja oczywiście dalej mówiłam że tak się nie robi itd. to Pani mówi że zawsze można złożyć REKLAMACJĘ. OSZUŚCI! Zobaczymy jak zostanie rozpatrzona reklamacja!! NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!
    • Gość: Kuba Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 18:17
      Też miałem problem z ta firmą. Przesyłka nadana w poniedziałek, we wtorek nie dotarła (choć powinna). Ze względu na wolną środę i piątek, powinna dojść w czwartek. Przesyłka wydana kurierowi w czwartek otrzymała status "niedoręczona" i wróciła na magazyn (pomimo obecności cały dzień w domu i podania nr telefonu). Zapewnienia, że pracują miedzy świętami można między bajki włożyć, kurierzy i tak sami sobie wolne zrobią.
      • drhasut Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? 19.05.13, 17:19
        K-Ex są nieźli, ale UPS to moi ulubieńcy - światowi liderzy w niszczeniu przesyłek.
        Zobaczcie jak się spisują:
        www.moj.reklamacyjny.pl/reklamacje/19/ups-bezkarnie-niszczy-przesylki

Jeśli macie swoje doświadczenia (reklamacyjne) z kurierami niszczącymi przesyłki opiszcie je na www.reklamacyjny.pl
        • Gość: kurier Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.13, 11:18
          Ludzie to barany do potegi jak mieszkasz 30km od miasta i do ciebie trzeba dojechac polna droga to nie licz na dostarczenie na drugi dzien, a policz sobie baranie jeden z drugim ze mamy po 100 paczek i nie wszedzie jestesmy w stanie dojechac. Dlatego zamawiajcie do pracy do wiekszych miast do znajomych :) wiochy to koszmar kurierow
          • Gość: vvvvvvv Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.146.218.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.13, 00:01
            Baranie jeden, od tego jesteś, żeby dowieźć przesyłkę na podany adres. Za to w końcu Wam płacą !!! Jak Ci polne drogi nie pasują to zmień pracę kretynie i nie narzekaj, że odbiorca nie mieszka w mieście!!!
          • Gość: Kex Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: 80.48.42.* 26.10.16, 23:39
            Masz zapie...c do tej wiochy bo jestes od tego jak dupa od srania ćwoku i matole.
    • Gość: ccoty Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.ndi.com.pl 23.07.13, 13:36
      Przesyłka nadana 16.07.2013, od 19.07 toczę batalie o otrzymanie swojej przesyłki i szczerze zaczynam wątpić, iż dotrze do mnie. Pracownice opowiadają bajki przez tel, odsyłają od Annasza do Kajfasza, bo same nie wiedzą co się dzieje z przesyłką. Pani spedytorka po kilku nieodebranych tel. bezczelnie rozłącza kolejne po 1 sygnale. Dyrektor oddziału także nie pomógł, w konsekwencji przestał odbierać połączenia. Po 4 dniach otrzymuję e-maila, ze kurier rzekomo próbował dostarczyć przesyłkę w SOBOTĘ 20.07?! ale nikogo nie zastał - bezczelne kłamstwo! Pomimo wielokrotnych próśb kompletny brak kontaktu i informacji kiedy i czy w ogóle otrzymam przesyłkę! Wnioski - pracuje tam niekompetentna banda, która klienta ma za NIC! Standard obsługi z pewnością nie zasługuje nawet na 1 w skali 6 stopniowej.
      • Gość: tulipan Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.free.aero2.net.pl 04.09.13, 17:01
        Właśnie po raz pierwszy skorzystałam z usług K-EX i to w związku z przesyłką sporej wielkości (materac), której inni przewoźnicy nie chcięli przyjąć lub żądali dużo większej kasy.

Wbrew temu, czego się wcześniej naczytałam w necie - usługa została zrealizowana wzorowo pod każdym względem.

Mało tego - kurierzy nie mają obowiązku dostarczać takich dużych gabarytów pod drzwi - należy je wg regulaminu odbierać bezpośrednio z samochodu. Mimo to "moi" kurierzy (było ich 2) z uśmiechem wnieśli materac aż pod same drzwi mieszkania.

Ponadto :
        Przesyłkę można było prawidłowo monitorować na stronie internetowej.
        Poza tym w dniu dostawy kurier skontaktował się ze mną już ok. 7.30, by wstępnie uzgodnić jej warunki.
        Wprawdzie kurier nie określił konkretnej godziny przyjazdu, ale ja i tak byłam przygotowana, że tego dnia zostanę w domu. Dostawa nastąpiła ostatecznie ok. 13.30 i już byłam wolna.

Po tym doświadczeniu mogę z czystym sumieniem polecić firmę K-EX i jeżeli znowu będę potrzebowała usług kurierskich - na pewno znowu skorzystam z ich usług.

Myślę, ze opisywane w necie problemy z K-EX mają mimo wszystko charakter incydentalny i są zawinione bardziej przez zachowanie konkretnych ludzi, a nie przez politykę firmy jako całości.
        • Gość: vvvvvvv Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.146.218.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.13, 00:16
          Muszę przyznać, że miałaś dużo szczęścia. Być może praca kurierów zależy również od rejonów. Możliwe, że u Was zatrudniają ludzi kompetentnych a nie konowałów. Pozdrawiam i zazdroszczę szczęścia. Ja przesyłki nie otrzymałam, bo podobno kurier nikogo nie zastał. Trudno mi w to uwierzyć, ponieważ cały dzień byłam w domu i przez kolejne 2 dni również czekałam do późnych godzin wieczornych. Chodziło o dostarczenie podręczników szkolnych dla mojego dziecka. Dziś dowiedziałam się, że:
          2013-09-02 19:36:29 Awizo Awizo Warszawa
          2013-09-02 19:41:55 Magazyn doręczający Przesyłka została wprowadzona na magazyn doręczający Warszawa
          2013-09-06 15:57:33 Zwrot do nadawcy Zwrot do nadawcy Warszawa Przesyłka zwrócona do nadawcy na numerze listu XXXXXXXXX.
          Nie znałam niestety nr-u listu przewozowego, jednak pisząc do "firmy" K-EX 04.09.2013 z zapytaniem o przesyłkę do mnie (w e-mailu podałam dane swoje i nadawcy) do dnia dzisiejszego nie otrzymałam odpowiedzi. Za to 06.09.2013r dostałam od nich powiadomienie o następnej przesyłce w drodze do mnie, która z tego co mi jest wiadomo, została wysłana przez Pocztę Polską. Sprawę wyjaśniam ze sprzedającym. Napiszę jak się czegoś dowiem.
          Pozdrawiam i odradzam K-EX-a.
        • Gość: figofago Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.13, 10:15
          Gratuluję wielkiego szcześcia jak się okazuje.
          Ja już czekam od 3-12-2013 a dziś mamy 16-12-2013.
          Moja paczka jest również monitorowana na tej cudnej stronie internetowej.
          Są dwa wpisy jeden z 3-12-2013 o tym że paczka trafiła na magazyn i z 13-12-2013 o tym, że paczka trafiła do doręczenia.
          Jestem cierpliwy i pewnie poczekam jeszcze parę dni. Jednak już nigdy nie skorzystam i wszystkim odradzam firmę K-Ex.
          Szkoda że wcześniej tu nie trafiłem.
          • Gość: agamircar Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: 89.174.4.* 04.02.14, 19:37
            żenada .chamski arogancki kurier chciał odjechać z moją przesyłką bo nie miałam odliczonych zgodnych pieniędzy(musiałby mi wydać 50zł)a gdy złożyłam skargę to usłyszałam że na tego kuriera nie było wcześniej żadnych skarg a kurier zachował się tak jak powinien.Nigdy więcej nie chcę mieć nic wspólnego z tą firmą i nikomu nie polecam.
        • Gość: 122 Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: 80.48.42.* 26.10.16, 23:41
          Buhaha, ile ci płacą za reklame, zaklamana cioto z kexa?
    • Gość: vvvvvv Re: Problem z kurierem K-Ex co robić? IP: *.146.218.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.09.13, 23:52
      Witam.
      Jestem w takiej samej sytuacji.
      Podobno 02.09.2013 kurier z K-EX był u mnie z przesyłką, którą awizował i jakimś cudem 5 minut po awizowaniu znalazła się z powrotem na magazynie doręczającym. Ludzie! Ja nawet do główniejszej miejscowości w 5 minut nie dojadę a on w 5 minut odwiózł ją do Warszawy!!! Śmiechu warte!!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety nikogo u mnie nie było. Ciężko do mnie trafić, ale jeśli już by mu się udało, to na pewno nie przeoczyłabym go, ponieważ czekałam na podręczniki do szkoły dla mojego dziecka. W okolicy mam tylko 3 sąsiadów, mieszkam dobry kawałek od głównej drogi (tj. od ulicy), w związku z czym, na pewno słyszałabym nadjeżdżający samochód. Kiedy nie znałam jeszcze numeru przesyłki, kontaktowałam się z "firmą" K-EX. Zapytałam o paczkę do mnie podając dane swoje i nadawcy. Nikt mi nie odpowiedział. Wczoraj dostałam informację o kolejnej przesyłce w drodze do mnie, jednak owa miała być wysłana przez Pocztę Polską. Skąd więc informacja od K-EX? Wyjaśniam to zagadnienie ze sprzedającym. LUDZIE TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD K-EX-A !!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka