Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 19:42 Mam problem, nie wiem jaki podkład wybrac. Mam cerę trądzikową,która lubi się przesuszac-obłęd.Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toja111 Re: podkład do cery trądzikowej IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.09, 20:03 Ojojoj Kobieto, niedobrze, niedobrze, zimno, zimno!!! Nie zaczynaj od końca! Przede wszystkim powinnaś zająć się swoją skórą - doprowadzić ją do porządku poprzez prawidłową pielęgnację: 1) oczyszczanie (odpowiednie mleczko, lub żel lub kostka myjąca - nie mydło!) 2) tonizowanie (odpowiedni tonik) 3) nawilżanie (intensywnie nawilżający krem - najlepiej o lekkiej konsystencji żelu - dla Twojego wieku i rodzaju skóry Pomiędzy oczyszczaniem a tonizowaniem powinnaś używać maseczki przeciwtrądzikowej ewentualnie powinnaś pomyśleć o specjalistycznej kuracji przeciwtrądzikowej. A podkład - w takiej sytuacji na pewno mocno kryjący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: podkład do cery trądzikowej IP: *.tktelekom.pl 11.11.09, 09:39 JA też mam cere trądzikową, probowałam na swojej skórze dwóch podkładów, ale zamierzam sięgnąć po klejne by znaleźć swój ulubiony. Swojego czasu stosowałam podkład do skory z niedoskonałościami Vichy Normateint cena około 60 złotych, ale był bardzo lekki, naturalny, nie czuło się go na twarzy, nie tworzył efektu maski, dość dobrze krył, ale matowił góra na 2 godziny. Sięgnęłam więc po coś z niższej półki i tu sprawdził się podkład AFFINITONE z Maybelline cena 21 złotych, lepeij kryje, wyrownuje koloryt, ale z matowieniem bywało różnie, zdarzało się iż matowił na 3 godz, raz na 1. Teraz zakupiłam sobie z Revlona ColorStay do skoóry tłustej. CZuje się go na twarzy, ale jest bardzo trwały, wiecej nie jestem w stanie o nim powiedzieć, bo dopiero zaczełam go stosować. Proponuje Ci poszperać na różnego rodzaju stronach dla kobiet i poczytać recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gpsc Re: podkład do cery trądzikowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 23:27 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
majtywkropy Re: podkład do cery trądzikowej 17.05.17, 10:49 długo nie mogłam znaleźć idealnego podkłądu aż w końcu natrafiłam na mineralny earthnicity. zmiana niesamowita. kryje świetnie, nie zmywa się szybko, wygląda naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sizoa Re: podkład do cery trądzikowej 29.05.17, 08:40 Gdzieś czytałam że do mineralnych preferowane są inne pędzle do podkładu. Ciekawa jestem jaki to ma wpływ na jego działanie. No chyba że ma to tylko sens w rozprowadzaniu i jakości pokrycia skóry. Słyszała któraś z was o tym? Odpowiedz Link Zgłoś