Dodaj do ulubionych

pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL

01.04.04, 07:29
Walnęła mi pompa wtryskowa od AstryII z silnikiem 2.0DTL. Może ktoś z Was wie
gdzie takie pompy naprawiają. OPEL za nową pompę krzyczy ok.13-14tyś (tak
tysięcy. Nawet serwis BOSCH W-wa nie naprawia takich pomp ze sterowaniem
elektronicznym. Auto ma 4 lata. Paliwo lane tylko z ORLEN-u jako ON, nie
grzewczy. POMOCY!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: radi170@op.pl Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL IP: 217.153.168.* 07.04.04, 22:11
      także mam problem z pompą niechce rano odpalic pozniej jest ok to znaczy
      pozniej odpala przez jakis czas normalnie i nastepnie zapowietrza sie czy taki
      sam objaw strasznie ciezko dostac taka pompe
      • leu Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL 13.04.04, 11:44
        Moje auto wogóle nie chce zapalić. Jeżeli chodzi o zapowietrzanie, to miałem
        kiedyś coś podobnego. Po wymianie filtra paliwa powstały nieszczelności na
        uszczelniaczach przy przewodzie doprowadzającym i odprowadzającym paliwo
        (zaciski przewodów na kopółce filtra paliwa). Wymieniłem te uszczelniacze i
        jest wszystko OK.
        Pozdrawiam
    • Gość: DobraFlota Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 13:47
      Prześlij mi więcej danych samochodu (rok, nr VIN, nr silnika). Postaram się
      jakoś pomóc. pozdrawiam
      biuro@dobraflota.pl
      • leu Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL 13.04.04, 11:31
        Dziękuję za zainteresowanie. Jeżeli chodzi o bliższe dane to jest tak: nr pompy
        BOSCH 0470504003, a silnik jest bez numeru, rok produkcji 1999. (Sam.
        sprowadzony 3 lata temu z Holandii).
        Pozdrawiam
        • Gość: DobraFlota Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 12:44
          Witam. Mogę coś takiego załatwić za ok 11 tyś. Jeżeli jesteś zainteresowany to
          się tym zajmiemy i sprawdzę ile trzeba by było czekać na tą pompę. Pozdrawiam
          • leu Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL 13.04.04, 13:13
            Dziękuję, ale za te pieniądze NIE! Dziękuję bardzo!
            Pozdrawiam.
    • Gość: DobraFlota Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 13:47
      Prześlij mi więcej danych samochodu (rok, nr VIN, nr silnika). Postaram się
      jakoś pomóc. pozdrawiam
      biuro@dobraflota.pl
    • zilog Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL 20.04.04, 23:03
      leu napisał:

> Walnęła mi pompa wtryskowa od AstryII z silnikiem 2.0DTL. Może ktoś z Was wie
      > gdzie takie pompy naprawiają. OPEL za nową pompę krzyczy ok.13-14tyś (tak
      > tysięcy. Nawet serwis BOSCH W-wa nie naprawia takich pomp ze sterowaniem
      > elektronicznym. Auto ma 4 lata. Paliwo lane tylko z ORLEN-u jako ON, nie
      > grzewczy. POMOCY!!!

Skąd jesteś?
      Znam mechaniora, który już kilkanaście takich pomp ożywił (a na mojej połamał
      sobie zęby ;-)). Usterka mechaniczna, czy elektroniczna? jeżeli pompa nie jest
      zatarta da się zrobić. Nadal szukasz nowej? Myślę, że da się załatwić w w cenie
      którą proponuje Opel (bez jedynki z przodu).
    • Gość: mariusz Re: pompa wtryskowa Opel ASTRA II 2.0DTL IP: *.wist.com.pl 30.05.04, 11:07
      za 3700 zł jest regenerowana brzez Bosch GmbH
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka