Dodaj do ulubionych

Problem z CC 700 (problem z odpaleniem)

IP: *.alfaks.com 11.12.11, 17:26
Witam !
Mam CC700 od pewnego czasu mam problem z odpaleniem go rano gdy na polu jest poniżej 0, a jak odpali to nie może wejść na swoje obroty, muszę nóżką pompować,ale to nie koniec problemów co najgorsze to przychodzi taki moment ze słabnie i strasznie dymi takim białym dymem.Gdy dolewam płynu do pojemnika z chłodnicy to mam taki smar na korku.
Może ktoś miał taki problem co mogę zrobić.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Daro.
Obserwuj wątek
    • Gość: fiat cc 700 Re: Problem z CC 700 (problem z odpaleniem) IP: *.tktelekom.pl 14.08.12, 19:11
      jak chodzi co o ten smar pod korkiem to tez tak mialem kolega mechanik mi powiedzial ze to moze byc jazda na krótkie dystansy czyli do sklepu i spowrotem ten smar sie robi szczegulnie zima bo masz stary juz plyn w chlodnicy trza wymienic tez tak mialem wymienilem wszystkie plyny i olej i filtr , jak dymi to ci olej bierze spala ci olej, kupilem ceramizer do silnika i benzyny, super sprawa , w zimie odpalil mi za 2 razem w tem -26 C , kup sobie ceramizer regeneruje silnik taki dodatek do oleju i benzyny, www.ceramizer.pl
      • Gość: Patyk Re: Problem z CC 700 (problem z odpaleniem) IP: *.henet.pl 18.08.12, 09:58
        Poszła uszczelka pod głowicą?
      • Gość: fiat cc 700 Re: Problem z CC 700 (problem z odpaleniem) IP: 193.242.143.* 20.09.12, 21:19
        uszczeke pod glowica mam orginalna jeszcze bo jak kupilem to ktos dbal o auto zero wyciekow, jedynie wymienilem uszczelke pokrywy zaworow bo dalem mu w pi....de , kupilem nowy gaznik z webera bo przedtem mialem Fos teraz elegancko chodzi odpala na przekrencenie kluczy kluczyka , i max jechalem prawie 150km/h ale to niejest predkosc dla takiego autka jak cc 700
    • Gość: robert Re: Problem z CC 700 (problem z odpaleniem) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.13, 18:57
      witam jeśli masz maż na korku wlewu płynu chłodzacego to prawdopodobnie masz wydmuchaną uszczelkę pod głowicą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka