Dodaj do ulubionych

Ciśnienie oleju GOLF

30.01.06, 21:38
Od niedawna w moim golfie zapala sie kontrolka ciśnienia oleju stan oleju
jest prawie max wymieniłem już czujnik ciśnienia i nadal to samo jak sie
rozgżeje to zaczyna sie świecić a i oleju nie ubywa a siły ma tyle samo co i
miał czy to oznacza że silnik jest zwqalony czy mogą być jakieś inne przyczyny
Obserwuj wątek
    • Gość: huck noris Re: Ciśnienie oleju GOLF IP: 85.128.118.* 08.02.06, 19:58
      moim zdaniem źle dobrany czujnik,nic nie piszesz o kolorze czujnika i czy jest też
      brzęczek? jak chcesz to ci p[owiem co zrobić ,chyba że już po problemie,Jaki to
      golf silnik? rok ?coś więcej
      • Gość: tom3city Re: Ciśnienie oleju GOLF IP: *.chello.pl 22.02.06, 23:41
        Witam, mam podobny problem, tzn. lampka ciśn. oleju się zapala na biegu
        jałowym, wyłącznie przy rozgrzanym silniku.
        Dodam pomocne informacje:
        - VW Golf III 1,6 AEE 1996r., oryg.przebieg 153.000km
        - ok. 7000tkm od wymiany oleju (półsyntetyk VAT - wcześniej też tylko
        półsyntetyk).
        Jako ciekawostkę dodam, że objaw pojawił się po wymianie czujnika ciśnienia
        (nowy kupiłem zgodnie z oznaczeniem starego), a sam czujnik wymieniłem "na
        wszelki wypadek", przy okazji innych prac.
    • Gość: fredoo Re: Ciśnienie oleju GOLF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:12
      Zapalanie się lampki ciśnienia oleju w każdym samochodzie na wolnych obrotach i
      przy rozgrzanym silniku oznacza spadek ciśnienia poniżej dopuszczalnego poziomu.
      Wynika to ze znacznego zużycia panewek i wału korbowego(dół silnika do remontu).
      Nie ma to nic wspólnego ze zużyciem oleju(gra silnika).Mona dlej jedyi i si nie
      pryejmowac najlepiej na oleju o wieksyej lepkosci.
    • waskes29 Re: Ciśnienie oleju GOLF 23.02.06, 13:49
      W VW to czesty problem z zapalaniem sie lampki i zdecydowanie najczesciej
      winny jest czujnik.Nie kupujacie tego gowna wloskiego typu EPS czy Facet za
      15zl .
      I trzeba pamietac ze w silnikach sa min. 2 czujniki o roznych parametrach.
      wiec wymiana jednego moze nic nie dac jesli uszkodzony jest drugi.
      • Gość: saper495 Re: Ciśnienie oleju GOLF IP: *.interkar.pl 25.06.13, 17:00
        mam podobny problem zapala się kontrolka tylko przy rozgrzanym silniku gdy silnik schodzi z wyższych obrotów i zaraz po około sekundzie gaśnie byłem u fachowca mierzyliśmy ciśnienie zegarem jest ok. Czujniki wymieniłem dalej to samo ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka