Dodaj do ulubionych

Jaki samochód do LPG

IP: 212.160.117.* 14.03.03, 12:06
Jaki samochód kupić, żeby dobrze działał na gaz? Chciałem kupić rocznego
Focusa, ale wszyscy dookoła mówią " tylko nie to". Dlaczego fordy nie dają
sobie rady z gazem?
Chciałbym kupić albo nowy albo roczny samochód z silnikiem 1,6 do 2,0 litrów
pojemności.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Robson Re: Jaki samochód do LPG IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 06:16
      Też słyszałwm że fokusy mają problemy z gazem...moim zdaniem chyba niemieckie
      silniki są ok-mają prostą budowe,napewno żaden japończyk.
      • Gość: gazownik Re: Jaki samochód do LPG IP: *.kepice.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 08:27
        A czemu niby nie japonczy. Każde auto z w miare dobrym silnikiem nadaje sie jak najbardziej do zagazowania a 80% japoncow jezdzi na gaz z powodu soich najczesciej duzych pojemnosci 2.0 wiec co jest nie tak według ciebie z jappncami zeby instalacji do nich nie zakładać
        • Gość: Robson Re: Jaki samochód do LPG IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 21:30
          Witam,podobno w fokusach wypalają się gniazda zaworowe.Myślę że silniki vw
          zwłaszcza starszej konstrukcji będą ok.Poza tym myślę że każde auto można
          zagazować,tylko należy skożystać z pożądnego warsztatu.
    • Gość: Jacek Re: Jaki samochód do LPG IP: *.novartis.com 10.07.03, 17:16
      Ja, poza tym zwrocilbym takze uwage naq koletor spalinowy
      w kupowanym samochodzie. Przy kolektorze metalowym
      instalacja kosztuje ok 2 tys zlotych a przy plastikowym 4
      - 5 tys.
      • Gość: polo Re: Jaki samochód do LPG IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 22:40
        Z własnego doświadczenia po pierwsze nie polecam polówek do instalacji LPG
        przez kolektor jedynie pod wtrysk (koszt powyżej 4tys w wawie). A najważniejsze
        co do LPG to broń boże nie wymieniajcie nigdy kolektora plastikowego z autka na
        jakiś nieoryginalny żeliwny wykuty przez kowala bo stracicie tylko czas i
        pieniądze na kolejne naprawy i wcale nic nie zyskacie ...
        • Gość: jaco Re: Jaki samochód do LPG IP: *.codexmedia.com.pl 03.11.03, 16:29
          Focusy do 2001 maja glowicy domieszke wegla co powoduje deformacje glowicy. Po
          2001 wszystko gra. Powiedzial mi o tym fachura ktory zalozyl pare tysiecy
          instalacji gazowych. W serwisie Forda nic na ten temat nie wiedzieli wrecz
          przeciwnie zachecali mnie. Ten fachura pokazal mi niemiecka strone forda tech.
          gdzie wyraznie bylo napisane aby nie instalowac do fordow focusow do rocznika
          2001 instalacji gazowych.
          • Gość: tom Re: Jaki samochód do LPG IP: 212.160.138.* 05.11.03, 14:58
            na gaz najlepiej
            sprawują się japończki
        • gochar Re: Jaki samochód do LPG 03.12.03, 10:22
          To czy w takim bądź razie jak chcę założyć instalację gazową do fiesty 97' z
          plastikowym kolektorem to lepiej nie wymieniać go na metalowy, Słyszałam że
          plastikowy jest badziej awaryjny!!!!! I wszyscy zalecają wymianę plastikowego
          na metalowy.A może znasz jakiś dobry zakład w wawie gdzie zakładają porządnie
          instalację do Fiesty 1.3 97' z plastikowym kolektorem. No i żeby nie było za
          drogo.
    • Gość: Mirmur Re: Jaki samochód do LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:55
      Jeśli LPG to Opel Np Astra 1 lub Astra 2 z Silnikiem 1,6 75 KM Lub 86 KM
      Rewelacja
    • Gość: xymen Re: Jaki samochód do LPG IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.01.04, 20:18
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13270
      Facet jest fachurą.
    • Gość: Jas6769 Re: Jaki samochód do LPG IP: *.ksiezyc.pl / *.ksiezyc.pl 09.01.04, 00:27
      Mam Astrę 1,6 16V (100KM). Instalacja mieszalnikowa. Pierwsze pół roku
      koszmar. Gasł co chwila. Wkładałem w instalację chłodzenia jakieś kolanka
      chydrauliczne, co doprowadzało do furii mechaników. Teraz muszę tylko
      pamiętać, że by ostatniwe parę metrów przejechać na benzynie. Inaczej po paru
      godzinach bezruchu nie chce odpalić (czytałem coś o konieczności instalacji
      cuda, które nazywa się start OK). Kolektor jest plastikowy. To podobno
      niedobrze, bo może go rozerwać przy samozapłonie gazu zgromadzonego w obudowie
      filtra powietrza. U mnie wybuchło parę razy (za pierwszym razem myślałem, że
      mi się coś urwało), ale widocznie miałem szczęście. Po wymianie przewodów wys.
      napięcia przestało wybuchać. Generalnie wydaje mi się, że najlepiej auto na
      wtrysku jednopunktowym, bo nie trzeba montować instalacji za 4 - 5.000 zł. z
      jak najmniejszą ilością elektroniki, której trwałość bardzo LPG zmniejsza.
      Kolektor wydechowy żeliwny. Niesądzę, żeby polscy rzemieślnicy błysnęli tu
      dobrym zamiennikiem plastikowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka