Gość: mar IP: 82.160.17.* 14.12.06, 00:14 Czy w można sprawdzić prawdziwy stan licznika w samochodzie, czy nie był czasami cofany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markus-46 Re: Stan licznika 06.01.07, 19:34 Gość portalu: mar napisał(a): > Czy w można sprawdzić prawdziwy stan licznika w samochodzie, czy nie był > czasami cofany? Raczej bendzie to bardzo trudno sprawdzić.Przebieg pojazdu można określic wizualnie,stan kierownicy ,lewarka biegów ,tapicerki ,opony ,tarcze hamulcowe i pomiar ciśnienia w cylindrach.dzś uczciwych sprzedawców jest mało i aby zarobić to cofają liczniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czernobyl.zdr6j Re: Stan licznika IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 21:04 w golfach 4 można - tak twierdzi przynajmniej jeden z polskich czołowych tunerów - o ile się nie mylę to masters - podobno przebieg zaszyty jest w dwóch miejscach, a przeprogramować da się tylko w jednym - czyli w liczniku w golfach 3 _podobno_ po zmianie stanu licznika nie pojawia się napis "total" nad przebiegiem całkowitym, dodatkowo po 300000km licznik się zeruje no, ale ogólnie - trzeba oglądać właśnie wszystkie elementy, które podał przedmówca i nie tracić zdrowego rozsądku na widok 10-letniego dieselka z przebiegiem "oryginalnym" 135tys. km. Mimo, że na allegro większość diesli w tym wieku ma zawsze w granicach 200 tys., czasem kilka mniej, czasem kilka więcej. O dziwo, podobne auta na ebay.de mają zazwyczaj drugie tyle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Stan licznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 22:27 niektórzy goście mają takie programy co można stwierdzić stan faktyczny po cofnięciu licznika ale to kosztuje trochę czasu i pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Stan licznika 06.01.08, 12:36 markus-46 napisał: > Raczej bendzie to bardzo trudno sprawdzić.Przebieg pojazdu można określic wizualnie,stan kierownicy ,lewarka biegów ,tapicerki ,opony ,tarcze hamulcowe akurat opony mozna wymienic podobnie jak tarcze czy nakladki na pedalach. ja bym bardziej zwrocila uwage na pas bezpieczenstwa na ile jest zuzyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Stan licznika IP: *.icpnet.pl 24.12.07, 14:59 zostalem wlasnie oszukany kupilem peuguota partnera 2hdi 2001r kilometry na liczniku to 162000 i na umowie jest tak samo co ja jako kupo jacy podpisalem .ale przy rutynowej kontroli znalazlem inna kartke od wymiany oleju [289000tys] co mam teraz zrobic i kto moze mi pomuc Odpowiedz Link Zgłoś
jasta20 Re: Stan licznika 01.01.08, 19:49 Dla mnie to takie żałosne. Ludzie strasznie syugreuja sie tym ze auto ma przejechane 150 tysiecy bo tyle na liczniku. Jezeli chodzi o moje zdanie to nie ma co sie tym sugrowac bo wielokrotnie spotkałem sie z czyms takim ze auto mialo pprzejechane 400 tysiecy i chodzilo o wiele lepiej od tego co miało 150 tysiecy... wszystko zalezy od uzytkowania i pilnowania olejów pasków i mat. eksploatacyjnych. Wiadomo jezeli chodzi o zawaieszenie to nie obejdze sie bez jakis remontów.. A co do stwierdzenia Polak poterafi to faktycznie wszystkie auta sprowadzane z zagranicy jada do nas na wstecznym... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberto Re: Stan licznika 03.01.08, 12:26 istnieje centralny rejestr europejski gdzie mozna sprawdzić kiedy auto i przy jakim stanie licznika przechodziło naprawy/przeglądy, jezeli chodzi o auta sprowadzane z zachodu to doskonale sie to sprawdzagdyz tam jezdzą do autoryzowanych salonów, w PL niekoniecznie... i tu przykład w Poznaniu w VW kosztuje to 100zł spradzano 3 letniego pasata z niemiec dizelka z niby małym przebiegiem 160tyś a okazało sie że pół roku wcześniej był na przeglądzie w niemczech przy przebiegu 390tyś właściciel złapał sie za głowę drugi przykład to reno espas z 2004 ful opcja na liczniku 120tyś z na ostatnim przeglądzie okazało sie że miał 220tyś i wymienioną skrzynie biegów na nową ot ciekawostka, niestety przeciętny kowalski robi przeglądy i naprawy u "Mechanika" w stodole czy innym tego typu warsztaciku i tam rejestru takowego nie prowadzą... co do umowy w której był wyszczególniony przebieg to zależy: jak było w umowie zapisane stan licznika lub przebieg auta na podstawie stanu licznika -> to lipa a jezeli było tylko "przebieg auta" to jak najbardziej mozna uznać że oferowany towar jest niezgodny z umową a dokładnie mozna sie dowiedzieć tych rzeczy u Rzeczników Spraw Konsumenta wiem że gminy, powiaty mają takich na etatach wiec mozna wszystko za darmosze sie dowiedzieć... pozdrawiam i nie dajcie sie nabić w butelkę... Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Stan licznika 05.01.08, 11:17 Nie nalezy przeceniać stanu licznika. Nawet jak był odkręcany to o wiele ważniejszy jest stan samochodu,który można ocenić. Każdy widzi jak auto jest zajeżdzone a ma na liczniko np.50tys. Tylko ślepy da się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Stan licznika IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 21:12 STAN LICZNIKA wystarczy się wpisać i udowodnić swoją uczciwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Stan licznika IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 21:13 vito.normax.freehost.pl wystarczy się wpisać i udowodnić swoją uczciwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stan licznika IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 22:19 można jak jest nowsze auto i ma zapis stanu licznika w kluczyku, liczniku , immo, jaśkach, instrumentach i serwis zapisuje przy przeglądzie Odpowiedz Link Zgłoś